Bahçeli'nin güvendiği rapor yetersiz kaldı

Muhaliflerin kurultay talebine karşı MHP'nin haftalar öncesinden hazırlattığı rapor mahkeme tarafından yetersiz bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'nin güvendiği rapor yetersiz kaldı

MHP Genel Merkezi İstanbul Üniversitesi'ne başvurması üzerine Prof. Dr. Hüseyin Hatemi hukuki süreçle ilgili bir rapor hazırladı. MHP avukatı Halit Kocabey'in açıklamasına göre, mahkeme 9 sayfalık raporu yetersiz buldu. Raporda, "sulh hukuk mahkemesinin söz konusu davaya bakma yetkisinin bulunmadığı" belirtilmişti.

Öte yandan Kocabey, gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmesinden sonra temyiz başvurusunu yapacaklarını söyledi. Kocabey 'Kayyum' atanmadığının sadece bir kongre heyeti olduğunun da altını çizdi.

Gazetevatan'ın haberine göre raporda, şu görüşlere yer verildi: "Siyasi Partiler Kanunu'nun 121. maddesi ancak Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olmayan diğer kanun hükümlerinin siyasi partiler hakkında uygulanacağını belirttiğine ve Dernekler Kanunu'nun 34. maddesi de kıyasen uygulamadan değil, sadece atıftan bahsettiğine göre, Siyasi Partiler Kanunu 14. maddesinin 6. fıkrasına sulh mahkemesine başvuru imkanı alınmadığı ve Dernekler Kanunu'na da atıf yapılmadığı için bu konuda Siyasi Partiler alanının özelliği dolayısıyla ve esasen seçim yapılmaması gereken olağanüstü toplantılar için merkez yönetimi değiştirme kastıyla olağanüstü toplantı çağrısının yapılmasının mümkün olmadığı sonucuna varmak gerekir. Bu konuda bir adli yargı makamına yetki verilmiş olduğu sonucuna varılmasına imkan görememekteyiz."

Heyette yer alacak isimler şöyle; Mahkeme, Büyük Kongreyi toplantıya çağırmak üzere, eski Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in "Kurultay Çağrı Heyeti" olarak görevlendirdi.

Yorumlar