Bahçeli'den koalisyon açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den koalisyon açıklaması!
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidarını kaybettiğini kaydeden Bahçeli, "Açılış ve temel atma kisvesi altında mitingler düzenleyip AKP'ye oy dilenen, yeni Türkiye propagandasına yeltenen Erdoğan kaybetmiş, miadını doldurmuştur. 7 Haziran'ın başlıca kaybedeni olan Erdoğan görevine devam edecekse ya anayasal sınırlarda kalmalı ya da istifayı düşünmelidir" dedi. Koalisyonla ilgili bir soru üzerine Bahçeli, "Türkiye'yi AKP'nin azınlığına, birtakım çevrelerin senaryosuna mahkum etmeye de kimsenin hakkı yoktur. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur" diye konuştu.
"AKP İÇİN SONUN BAŞLANGICI GÖRÜNMÜŞTÜR" MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, parti genel merkezinde değerlendirmelerde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 13 yıllık iktidarını kaybettiğini dile getiren Bahçeli yeni bir tablonun ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:  "25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri bugün itibariyle yapılmıştır. Her türlü elverişsiz şartlara rağmen aziz milletimizin iradesi sandıkta tezahür etmiştir. Bu kapsamda Genel Seçimlerin kesin olmayan sonuçları da büyük oranda belli olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi milli iradenin tercihine şüphesiz ki saygı duymaktadır. Türk milleti vahşice kurgulanan dayatma, karartma ve aldatma mekanizmalarına rağmen hür iradesini sandıkta göstermiştir. Bu şartlar altında Türkiye'de yeni bir siyaset tablosu belirmiştir. Tüm siyasi partiler öncelikle bu tabloyu samimi ve dürüst şekilde okumalı, milli iradenin verdiği mesaja kafa yormalıdır. 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ilk sonucu, hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak bir sayısal çoğunluğa ulaşamamasıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi yaklaşık 13 yıldır süren tek başına iktidarını kaybetmiştir. AKP için sonun başlangıcı görünmüştür."
"ERDOĞAN GÖREVİNE DEVAM EDECEKSE YA ANAYASAL SINIRLARDA KALMALI YA DA İSTİFAYI DÜŞÜNMELİDİR"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde açılış ve miting programı düzenlemesini eleştiren Bahçeli, iktidar partisinin oy oranının düşüşünde Erdoğan'ın etkisi olduğunu savundu. Erdoğan'ın seçimi kaybettiğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:  "Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduğunu inkar edercesine meydanlara çıkmış, kişisel ego ve hırsları uğruna Türkiye'nin huzurunu kaçırmıştır. Türk milleti siyasete doğrudan müdahale eden, tarafsızlığını çok açık biçimde ihlal ve imha eden bir Cumhurbaşkanı profiliyle ilk kez karşılaşmıştır. Erdoğan'ın başkanlık propagandası amacına ulaşamamış, milletimizden kabul ve ilgi görmemiştir. Sistem ve rejim düşmanlarının başkanlık kılıfına bürünmeleri bir işe yaramamış, herhangi bir sonuç doğurmamıştır. AKP'deki ciddi erimenin en büyük müsebbibi de hiç kuşku yok ki Erdoğan'ın yasa ve Anayasa tanımaz hırçın, hasis ve seviyesiz üslubu olmuştur. Erdoğan acı bir mağlubiyet almış, anti demokratik ve gayri ahlaki zihniyeti ayağına dolaşmıştır. Açılış ve temel atma kisvesi altında mitingler düzenleyip AKP'ye oy dilenen, yeni Türkiye propagandasına yeltenen Erdoğan kaybetmiş, miadını doldurmuştur. Ve nitekim 10 Ağustos 2014'deki oy oranının çok gerisine düşmüştür. Artık Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturması telafi edilemeyecek, kaldırılamayacak hasarlara neden olabilecektir. Bu itibarla 7 Haziran'ın başlıca kaybedeni olan Erdoğan görevine devam edecekse ya anayasal sınırlarda kalmalı ya da istifayı düşünmelidir. Türkiye yeni dönemi, kriz ve kaos aktörlerinden arınarak karşılamalıdır. Toplumsal dengenin, siyasal istikrarın ve ekonomik güvenliğin sağlanabilmesi, keskinleşen cepheleşmenin törpülenebilmesi için Erdoğan'ın devre dışı kalması demokratik bir zorunluluktur. Ve inanıyorum ki, Başbakan Davutoğlu da kendisini gözden geçirecektir. Milletimizin dirliğe, birliğe ve sağduyuya ihtiyacı vardır. Ülkemizin toparlanması ve yüklerinden kurtulması acilen temin edilmelidir."
"PARTİMİZ 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN BAŞARIYLA, ALNININ AKIYLA ÇIKMIŞTIR" MHP'nin oy oranlarını arttırdığını dile getiren Bahçeli, "AKP'nin hızlı düşüşü şikayet ve sorunların sandığa yansıdığının açık kanıtıdır. Türk milleti AKP'den tamamen kurtuluş sürecini başlatmış, tercihini yapmıştır. Bu olumsuzluklara karşı Milliyetçi Hareket Partisi 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'ne göre oyunu yüzde 33 arttırmıştır. Kim ne söylerse söylesin, partimiz 7 Haziran seçimlerinden başarıyla, alnının akıyla çıkmıştır. Tuzak, fitne ve istismar felaketine rağmen milletvekili sayımıza 31 yeni ilave olmuştur. Müfterilerin yoğun gayretine rağmen gücümüze güç eklenmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi adım adım hedefine ilerlemektedir. Partimizin başarısını küçültmeyi, verdiğimiz mücadeleyi sulandırmayı aklından geçiren, geçirmeye tevessül eden kim varsa yanlıştadır, yanlış taraftadır" şeklinde konuştu. 
EN ERKEN SEÇİM NE ZAMAN OLACAKSA O ZAMAN DA SEÇİM OLUR Çeşitli koalisyon ihtimallerini rakamlarla sunan Bahçeli, "Türkiye'yi AKP'nin azınlığına, birtakım çevrelerin senaryosuna mahkum etmeye de kimsenin hakkı yoktur. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur" dedi.

Yorumlar