Bahçeli'den HSYK açıklaması: MHP son değişiklikler üzerinde olumlu düşünmüyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu HSYK yasa teklifi ile ilgili olarak, “2010 yılında HSYK üzerinde çok ısrarlı ve kararlı bir tavır sergileyen ve bunu bir referandum ile zorla halka kabul ettirmiş.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den HSYK açıklaması: MHP son değişiklikler üzerinde olumlu düşünmüyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu HSYK yasa teklifi ile ilgili olarak, “2010 yılında HSYK üzerinde çok ısrarlı ve kararlı bir tavır sergileyen ve bunu bir referandum ile zorla halka kabul ettirmiş olan iktidarla çelişkili bir haldir. MHP son değişiklikler üzerinde olumlu düşünmemektedir.” dedi.

Bahçeli’nin partisinin siyaset ve liderlik okulunun sertifika töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Meclis'te görüşülen HSYK yasa teklifi ile ilgili olarak Bahçeli, “HSYK ile ilgili yeni bir yasa teklifi sunulması, 2010 yılında HSYK üzerinde çok ısrarlı ve kararlı bir tavır sergileyen ve bunu bir referandum ile zorla halka kabul ettirmiş olan iktidarla çelişkili bir haldir. MHP son değişiklikler üzerinde olumlu düşünmemektedir.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden yargılamalara ilişkin ‘içeride çok sayıda günahsız var’ sözleri için de Bahçeli, “Günahsızların günahını Başbakan çekiyor demektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, Bahçeli’nin sözlerini üzüntü ile karşıladığına yönelik açıklamasına karşılık ise Bahçeli, muhatap almak istemediğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar