Bahçeli’den Erdoğan’a Sezar benzetmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin iktidar için bir uyarı olması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli’den Erdoğan’a Sezar benzetmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin iktidar için bir uyarı olması gerektiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına giden yolunun yerel seçimlerden geçtiğini ifade eden Bahçeli, “Yasamayı eline alan, yürütme olduğunu söyleyen, yargıyı da rehin alan bir kişi bir de Cumhurbaşkanı olursa, artık ne Başbakan ne şu ne bu. Başbakan olduğu dönemde baş kesen oldu. Cumhurbaşkanı olduğu gün de herhalde Roma’nın Sezar’ı olur. Bunu durdurmak lazım.” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli, partisinin 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Çankırı’nın Eldivan ilçesini ziyaret etti. Burada vatandaşlara seslenen Bahçeli, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları kapsamında Başbakan Erdoğan ve iktidar partisi yetkililerinin komplo kılıfı ile yolsuzluğun örtüldüğünü söyledi. “Şimdi oturmuş, yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gideceği yerde diyor ki, ‘Bana komplo kuruluyor. Hizmetlerim kıskanılıyor. Benim iktidarımın elden girmesi için elinden gelenler yapılıyor. Herkes hain, herkes suçlu, herkes paralel devlet adamı. Peki Başbakan, bunları tespit ediyorsun da, tespit edilmiş yolsuzluğu neden görmemezlikten geliyorsun.” diyen MHP Lideri Bahçeli, yolsuzluğun üzerinin kapatılamayacağını kaydetti.

"BAŞBAKAN İNAT ETMEMELİ"

“Bunun önlemenin bir tek yolu var. İnat etme, kendini zorlama. Nasıl olsa buna mecbur kalacaksın.” diyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a şu tavsiyelerde bulundu. Bahçeli, “De ki, ‘11 yıldan bu yana ülkeyi yönetiyorum. Bu yönetim sırasında hizmet etmeye çalıştım. Ama 17 Aralık gözümü açtı. Baktım ki AK Parti kazan dibi gibi kapkara olmuş. Bu durum karşısında kendimi aklamak istiyorum. Ne yapabilirim. Bütün savcıları, emniyeti topla. Alayına de ki Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet artmış ve yayılmış. Temizleyin bunlar de. Bunu diyemez. Eğer bunu dediği gün, savcı ve emniyet güçler Başbakan’ın çocuklarından başlar, aşağıya doğru üzüm salkımı gibi iner ve bazı bazı bakan ve milletvekillerinde kalır.” şeklinde konuştu.

"TEPKİMİZİ SOKAKLARDA DEĞİL SANDIKTA VERECEĞİZ"

Yaşanan yolsuzluk olaylarına karşı tepkileri sokakta değil, sandıkta vereceklerini kaydeden Bahçeli, “Sokağa çıkıp çatışma içinde mi bulanacağız? Hayır. Sokak karanlıktır, kanlıdır, kirlidir. Hiçbir evladımızı sokağa gönderemeyiz. Buna hakkınız yok. Bu yolu tercih etmemelisiniz. Önünüzde demokratik bir unsur olarak sandık var. Sokak yerine sandığa gideceğiz.” dedi.

"AYAKKABI KUTULARI YOLSUZLUĞUN SİMGESİ OLDU"

Ayakkabı kutusunun yolsuzluk operasyonlarının simgesi haline geldiğini belirten Bahçeli, konuyla ilgili bir fıkra anlattı. Bahçeli şöyle devam etti: “Ayakkabı kutusundan bahsediyor kardeşim. Şimdi vatandaşlar çocuklarına bir ayakkabı almaya gitse, ‘çocuğuma bir ayakkabı alacağım. Çocukları da götürmüş, onların ayağına göre alıyor. Orada kutuya koyarken, ‘Aman oğlum kutuya koyma. Ben kutularla eve gidersem yanlış anlaşılır. Bir gazeteye sar da öyle götüreyim.’ diyor. Bu ayakkabı kutusu yolsuzluğun simgesi oldu. Eğer öyleyse sandıkta bir kutuya benzer. Koyun gitsin bunları kutunun içine ve Türkiye’yi kurtarın.”

30 Mart seçimlerinin iktidar için bir uyarı olması gerektiğini kaydeden Bahçeli, “Bu seçimler Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olma hayalini ortadan kaldırmalıdır. 2015 yılında yapılacak milletvekilliği seçimliği ile iktidar seçimleri gerçekleştirmelidir. Eğer bu olmazsa yasamayı eline alan, yürütme olduğunu söyleyen, yargıyı da rehin alan bir kişi bir de Cumhurbaşkanı olursa, artık ne Başbakan ne şu ne bu. Başbakan olduğu dönemde baş kesen oldu. Cumhurbaşkanı olduğu gün de herhalde Roma’nın Sezar’ı olur. Bunu durdurmak lazım.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar