Bahçeli'den Erdoğan'a: Oğlunla çık hakim önüne, görelim boyunun uzunluğunu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren savcılara soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Başbakan, yüreğin yetiyorsa oğlunla birlikte hakimin önüne çık da o zaman görelim...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Erdoğan'a: Oğlunla çık hakim önüne, görelim boyunun uzunluğunu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren savcılara soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Başbakan, yüreğin yetiyorsa oğlunla birlikte hakimin önüne çık da o zaman görelim boyunun uzunluğunu. Soruşturma açan savcılara soruşturma açmak takipsizlik kararı vermek korkaklık değildir de nedir?" ifadelerini kullandı.

    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen 3 Mayıs Milliyetçiler Günü kutlamaları ve 2. Türk Gençlik Kurultayı Arena Spor Salonu’nda gerçekleşti. Buradaki etkinlik yöresel halk oyunları ve konserlerle başladı. Konserin ardından konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair mesajlar verdi.

    Türk milleti için verilecek vatan köşesinin bulunmadığını belirten Bahçeli, “Büyük Türk milleti için dönülecek başka toprak parçası verilecek başka vatan köşesi asla ama asla kalmamıştır. Burasının adı Türkiye Cumhuriyeti, milletinin adı ise büyük Türk milletidir. Ya vatanda yaşayacağız ya da bu vatan uğruna seve seve can vereceğiz. Bu hakikati ne Recep Tayyip Erdoğan ne de İmralı canisi değiştiremeyecektir. Türk gençliğinin kararı budur. Türk milletinin iradesi bu yöndedir. Başbakan Erdoğan korku edebiyatı ile geçmişimizi çarpıtma peşindedir. Sözde soykırım tezlerine destek vermenin yeni adı korkularımızdan kurtulmak olarak formüle edilmiştir. Kayıpların Başbakan’a göre büyütülecek bir yanı yoktur. Başbakan’a göre son 2 yüzyıldır bu topraklarda bölünme vasıtasıyla toplum terbiye edilmek istenmiştir. Başbakan emin ol böyle bir terbiye hali vüsat bulsaydı mahalle aralarında top koşturduğun bilye arkadaşların söz ederdi.” ifadelerini kullandı.

    Başbakan Erdoğan’ın grup konuşmasından alıntılar yapan Bahçeli şöyle devam etti: “Başbakan acaba mahkemenin önüne çıkmaktan niçin korkuyor? Niçin ödü kopuyor. 17-25 denilince saklanacak yer arayan bu Başbakan bize ne anlatmaya çalışıyor? Başbakan'ın yüreğin yetiyorsa oğlu ile birlikte hakimin önüne çıksın da o zaman görelim boyunun uzunluğunu. Soruşturma açan savcılara soruşturma açmak takipsizlik kararı vermek korkaklık değildir de nedir? Ermeni çetelerine göz kırpmak korkaklığın dik alası değildir de nedir? İmralı canisi tehdit zincirini sıralarken çıt çıkarmamak korkaklık değildir de nedir? Rüşvetçi eski bakanların pisliklerini temizlemek Meclis televizyonunu karartmak korkaklık değil de nedir?” CİHAN

Yorumlar