Bahçeli'den Erdoğan'a: Abbas yolcu, yüzde 51 ile geldin yüzde 51 ile gideceksin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Ee Abbas yolcu, yüzde 51 ile geldin yüzde 51 ile gideceksin.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Erdoğan'a: Abbas yolcu, yüzde 51 ile geldin yüzde 51 ile gideceksin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Ee Abbas yolcu, yüzde 51 ile geldin yüzde 51 ile gideceksin." dedi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın konuşurken manevi bir iklimde konuştuğunu ama devleti yönetirken maddi unsurlarla devleti soyup soğana çevirdiği ifade etti.

Manisa Soma ilçesi Hükümet Meydanı'nın halka hitap eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın döneminde açlık, ahlaksızlık, asayişsizlik ve adaletsizliğin hüküm sürdüğünü söyledi. Erdoğan döneminde çok yanlış işler yapıldığını dile getiren Bahçeli, "Ama Cenabı Allah ne büyük ki günü, saati geldi, bir işaret koydu. Nedir o? 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu. Bu operasyonu hafife alamayız. Bu operasyonu gözden uzak tutamayız. Herhangi bir sebeple, bazı kavramlarla kendimize unutturamayız. Bu, çok önemlidir. Türkiye'nin geleceği açısından da önemlidir. Yolsuzluk ve rüşvet bir toplumu çürütür, bir devleti çökertir. Yolsuzluk ve rüşvet ister demokrasiyle gelsin, ister darbeyle gelsin, ister diktatör olsun, hiç birisini günü geldiğinde görevinde kalmasını mümkün kılmaz." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın bunların farkında olmadığını belirten Bahçeli, "Onun güzünü her şey maddi unsurlarla bürümüş. Konuşurken manevi bir iklimde konuşuyor ama devleti yönetirken maddi unsurlarla devleti soyup soğana çeviriyor. Böyle şey olabilir mi aziz vatandaşlarım. Bir savcı var ki 17 Aralık sabahı saat 06.30 ile 07.30 arasında 5 Ekim 2012'de başlayan bir sorgulama ile o gün operasyon yapıyor. 41 kişi tutuklanıyor. Burada imar yolsuzluğu, burada kara para aklama, altın kaçakçılığı, yolsuzluk ve rüşvet ve buna benzer olaylar. Bunun içerisinde bir bankanın genel müdürü var. Bankanın kasasında durursa daha emniyetli olacak bir şeyi evine götürüyor. Bunu nereye saklayabilirim diyor ve bir ayakkabı kutusu buluyor, onun içine dolduruyor. Dört tane Bakan çocuğu evlerinden ayrı ayrı dört evde kalıyorlar. Yani baba evinden uzaktalar. Ama 7 tane kasa var. Gençlerin kolu yorulmuş, parmakları uyuşmuş 'Dolar sayamıyorum artık, bir para sayma makinesi alayım' diyor eve onu da koyuyor. Öbür taraftan her yerde söylediğim gibi İran'dan bir uşak geliyor, 29 yaşında. Bakanları avucunun içine almış, çocuklarını her türlü konuda istismar eder hale gelmiş, rüşvet ve yolsuzlukla Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini istediği gibi kullanıyor. Milyonlar dolar olarak sağa sola savruluyor. Sayın Başbakan yasama bende diyor, yürütme bende diyor, yargıyı da yasa değişiklikleriyle Hakim ve Yüksek Savcılar Kurulu üzerindeki oyunlarla önce değiştiriyor, sonra onu siyasallaştırıyor sonra da AKP'leştiriyor." diye konuştu.

Bahçeli şöyle devam etti: "Sayın Başbakan utanmıyor musun? Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele edeceğin yerde komplolar içerisinde olduğunu söylüyorsun. Kendine karşı darbe yapılacağını söylüyorsun. Oğul ile baba arasındaki konuşmaya montaj diyorsun. Ondan sonra da kalkıp herkesi hain ilan ediyorsun. Herkesi bilmem ne yapıyorsun. Kimilerine Haşhaşi diyorsun, kimilerinin inine gireceğim diyorsun. Sen bırak kimin inine gireceğine. Şu yolsuzluk ve rüşvetin bir dibine girdi neyi göreceğini göreceksin."

Bu yolun demokrasi içerisinde olması gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Demokrasi içerisinde iktidar değişikliği seçimle olur. Milli iradeyle olur. Bunun dışında başka bir şey düşünmeyelim. İşte Ukrayna'yı görüyorsunuz. Hal böyle olunca bu seçimin başlangıcı 30 Mart. 30 Mart'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı başta AK Partililer uyarmalı. Vatandaşlarımız uyandırmalı ve Allah nasip ederse 2015 yılında 12 Haziran öncesinde yapılacak 25. dönem milletvekilliği seçimlerinde de ben 51 ile geldim diye Meclis'te herkesi azarlıyorsun, vatandaşa hakaret ediyorsun, al ananı git diyorsun, oyun senin olsun diyorsun. Yüzde 51 ile Türkiye'yi soyup, soğana çeviriyorsun, ee şimdi Abbas yolcu. 51 ile geldin, 51 ile gideceksin. Bunu yapacak mıyız? Ne kadar montaj derse ne kadar dublaj derse, komplo derse inanacak mıyız? Bu montajı nerede yapıyor, seçim meydanlarında yapıyor. Taşımalarla montaj yapıyor, dublajla da konuşmalar yapıyor. Recep Tayyip Erdoğan bu. Sen artık Çankaya yokuşunu da çıkamazsın. Dizinin bağı kalmadı. Bu yolsuzluk ve rüşveti taşıyamazsın. Yolun yarısında nefesin tükenir. Öyleyse cumhurbaşkanlığı da senin için hayaldir, hülyadır, rüyadır. O zaman Türkiye'yi felakete sürüklemeden yolsuzluk ve rüşvetin üzerine git. Nereye dayanıyorsa oraya kadar git. Eğer evlatlarına kadar gidiyorsa, millete, çık hepsinden özür dile. Evlatlarının da ellerinden tut, en yakın karakola, oradan da savcıya git. Daha sonra da yargının önüne çık. Ne yaparsan yap. Yapamazsan bir gün gelecek Milliyetçi Hareket 7 göbeğinden hesap soracak." diye konuştu. Devlet Bahçeli, Soma ilçesinden sonra Kırkağaç, Akhisar ve Saruhanlı ilçelerinde vatandaşlara hitap etti.





CİHAN

Yorumlar