Bahçeli'den Erdoğan'a: 51 ile geldin, 51 ile gideceksin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerini eleştirerek bu ziyaretler sırasında sorgulanması halinde 'kaçacak yer' baktığı iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Erdoğan'a: 51 ile geldin, 51 ile gideceksin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerini eleştirerek bu ziyaretler sırasında sorgulanması halinde 'kaçacak yer' baktığı iddiasında bulundu. Erdoğan'ı bu kadar korkutmaya da gerek olmadığını vurgulayan Bahçeli, "40 gün sonra hepimiz sandığa gideceğiz. Hep beraber sandığa gidelim 51 ile geldin, 51 ile gideceksin Recep ağa diyelim, gitsin." ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları kapsamında Muğla'nın Seydikemer ilçesinde halka seslenen MHP liderinin bir sonraki durağı Fethiye oldu. Konvoy eşliğinde şehre gelen Bahçeli, kısa süreli şehirde esnafı ziyaret etti. Onlara selam veren Bahçeli, daha sonra Salı Pazarı meydanında halka seslendi. Katılımın az olduğu miting alanında konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakanın oğlu Bilal Erdoğan üzerinden eleştirilerini yapan Bahçeli, biri köylü çocuğu olmak üzere iki Bilal arasında kıyaslamalarda bulundu. Bahçeli, "Bir yanda Hasan ağanın oğlu Bilal var bir yanda da AK Parti'nin kurucusu olan Recep Tayyip Erdoğan ağanın Bilal'i var. Birinci Bilal büyüdü, yetişti, okudu okuyabildiyse, askerlik yaptın uzun süreli geldin, işsiz güçsüz kaldın. Babada da annede de yok. Öteki Bilal ne yapıyor. O'nun villaları, gemicikleri var okyanuslarda dolaşıp duran. Bir vakıf kurmuş vakfa herkes milyon dolarlar akıtıyor. Her taraftan dolar akıyor. 11-12 tane iş adamı göndermişler 100 milyon dolar. Diğeri öbürüne diyor, sonra babası çıkıyor bunlar havuzdaymış ama bunlar ıslanmıyor diyor. Dolarla dolu havuzda kim ıslanır. Burada kim gelir Fethiye'de denize girer, dolar dolu havuz varken. Hangisi haram yiyor siz karar verin. Bunu da AKP'li kardeşlerimize anlatmamız lazım." şeklinde konuştu.

'KOMİSYON KUR, HALKA KENDİNİ İNANDIR'

Konuşmasının devamında 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarına da değinen MHP Lideri Bahçeli, Başbakanın bu konuda bir komisyon kurması gerektiğini söyledi. AK Parti'den ilkeli davranmalarını ve milletin önüne çıkıp bunu anlatmasının gerekliliğine vurgu yapan Bahçeli şunları söyledi: Halkın karşısına çık ve de ki; 17 Aralıktan bu yana yolsuzluk konuşuluyor. Aileme kadar uzanıyor. Bakanlarım var, bürokratlarım var, bunu temizlemem lazım de. Halka dürüstçe bu geçeği anlatman lazım. Onun için; savcıyı kıyacağım, emniyeti dağıtacağım diyeceğine bütün savcıları, emniyeti, sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşları al yanına de ki ben bir komisyon kuruyorum. Herkes ne belgesi varsa getirsin. Savcılar incelesin, yolsuzlukla mücadele konusunda ne gerekiyorsa yapılsın de. Bana komple kurdular, darbe yapıyorlar diyerek herkese iftira ediyorsun. Sana Yargıtay niye darbe yapsın.
Erdoğan, bir medyada bir havada görünüyorsun zaten. Gezdiğin yerlerde hesap sorulursa gidebileceğin bir yer var mı ona mı bakıyorsun. Eğer bu olacaksa bunu kim yapar. Darbeye gerek yok. Erdoğan'ı bu kadar korkutmaya da gerek yok. 40 gün sonra hepimiz sandığa gideceğiz. Hep beraber sandığa gidelim 51 ile geldin, 51 ile gideceksin Recep ağa diyelim, gitsin." CİHAN

Yorumlar