Bahçeli'den DDK yorumu: Günaydın Cumhurbaşkanı, günaydın

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'in Kınık ilçesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yolsuzluk iddiaları, telefon dinlemeleri ve gizli belgelerli ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermesini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den DDK yorumu: Günaydın Cumhurbaşkanı, günaydın

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'in Kınık ilçesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yolsuzluk iddiaları, telefon dinlemeleri ve gizli belgelerli ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermesini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün DDK'yı göreve davet ettiğinin basına intikal ettiğini hatırlatan Bahçeli, "Günaydın Sayın Cumhurbaşkanı, günaydın. 78 günde ne yaptın, bu sözlerin hangisine sabırla tahammül ettin. Şimdi kalkmışsın Devlet Denetleme Kurulu'nu göreve çağırıyorsun. Buna rağmen gene de geç kalmana rağmen iyi yaptın. İnşallah Cumhurbaşkanlığı değil de Devlet Denetleme Kurulu'nda bu aziz milletin aziz evlatları işi ciddi tutar sonuna kadar gider." dedi.

"HANGİ DETERJANLARLA BU FEZLEKEYİ YIKADINIZ"

Eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'la ilgili savcılık tarafından hazırlanan fezlekenin tekrar Meclis'e gönderilmesini de değerlendiren MHP Lideri Bahçeli, "Niye aldınız niye gönderdiniz. Aldığınız günle gönderdiğiniz gün arasında hangi deterjanlarla bu fezlekeyi yıkadınız. Eğer inandırıcı olmak istiyorsanız TBMM'ye bu fezlekeyi gönderdiğinizde daha önce gönderilen fezlekeyi göndereceksiniz tekrar. Sonra sizin şu Hakimler ve Savcılar Kurulu operasyonu, Hakim ve Savcılar Kurulu'nun, savcısıyla hakimiyle değişikliği, nöbetçi hakimlerle tahliyelerden sonra hazırlanmış olan ikinci fezlekeyi de beraber göndereceksin. Meclis başkanı, 'birinci fezlekeyi okutuyorum, ikinci fezlekeyi okutuyorum' diyecek. İkisinin arasında fark görülüyorsa yargının ne hale düştüğünü göreceksiniz. Bunlar olmadan, bu milleti kandıramazsınız, bunlar olmadan bu milleti tekrar Adalet ve Kalkınma Partisi'nin arkasından koşturamazsınız. O bitti, AKP bitti, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi ömrü tükendi. Allah bundan sonra nerede yaşıyorsa uzun ömür versin." şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerin çok önemli olduğunun altını çizen Bahçeli, bu seçimleri bir başlangıç yapma çağrısı yaptı. "Adalet ve Kalkınma Partisi'ni uyaralım, yüzde 51'in altına düşürelim" diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Sonra da Cumhurbaşkanlığı seçimi geldiğinde o haliyle zaten Çankaya yokuşunu çıkamaz, nefesi yetmez. Dizinin bağı çözülür, onun için Cumhurbaşkanlığı da Recep Tayyip Erdoğan için rüya, hayal, hülya olmuştur. Gelecekte bir aday olarak düşüncesi hatıra olarak kalacaktır."

2015'te milletvekili seçimlerinin iktidar değişikliğini öngördüğünü, belediye başkanlığı seçiminin ise uyandığını belirten Bahçeli, "Allah'ın izniyle 51'le geldin, 51'le yolcusun, yani Mehter Marşıyla geldin İzmir marşıyla gideceksin." sözleriyle konuşmasını bitirdi. Konuşmasının sonunda Bahçeli'ye üzerinde ismini yazıldığı Kınık ilçe takımının forması ile Türkmen poşusu hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar