Bahçeli’den cumhurbaşkanlığı seçimi için 'kin, nefret' uyarısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ben yüzde 51’le seçildim, milli irade beni seçti’ diyerek yüzde 49’u yok farz eden bir anlayış, bir zihniyet cumhurbaşkanı olur, arkasından da bu görüşünü devam ettirirse o cumhurbaşkanı dev.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli’den cumhurbaşkanlığı seçimi için 'kin, nefret' uyarısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ben yüzde 51’le seçildim, milli irade beni seçti’ diyerek yüzde 49’u yok farz eden bir anlayış, bir zihniyet cumhurbaşkanı olur, arkasından da bu görüşünü devam ettirirse o cumhurbaşkanı devletin başkanı olamaz, cumhurbaşkanı olamaz.” dedi. Bahçeli, o kişinin yüzde 51, yüzde 49 kıskacı altında kin, nefret ve başarı sarhoşluğuyla Türkiye’yi çok daha kötü noktalara sürükleyebileceğine dikkat çekti.

Bahçeli, partisinin adayı Mehmet Sait Kılıç’ın belediye başkanlığı seçimini kazandığı Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine ziyarette bulundu. Belediye başkanlığı binası önünde partili kalabalık grubun karşıladığı Bahçeli, burada vatandaşlara hitap etti. Kılıç’ı tebrik eden ve belediyenin kapısının oy veren vermeyen herkese açık tutulacağına olan inancını ifade eden Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk defa halk oylamasıyla yapılacağının altını çizen Bahçeli, şunları söyledi: “O bakımdan Cumhurbaşkanı sizin iradenizle seçilecek ve ilk olduğu için de gelecek için güzel bir örnek teşkil etmelidir. O sebepten dolayı her siyasi parti, her sivil toplum kuruluşu, her insanımız, anayasaya göre seçilme hakkına sahiptir. Süreç içerisinde hukuki gerekleri yerine getirdiği takdirde herkes aday olabilir. Ancak bu aday olma süreci içerisinde çok dikkatli olmalıyız. Geçtiğimiz günlerde, özellikle de mahalli idareler seçimleri öncesinde, Türkiye’de bir gerilim stratejisine dayalı bir kamplaşma, bir kutuplaşma, cepheleşme ve çatışmanın eşiğine gelen bazı siyasi davranışlara şahit olmaktayız. Bunun cumhurbaşkanlığı seçimi süresinde de devam etmesi çok daha kötü sonuçlar verebilir. Onun için hangi siyasi parti, hangi vatan evladını aday gösterecekse göstersin, hangi sivil toplum kuruluşu kimi arzuluyorsa aday olarak takdim etsin, hangi milletimizin değerli bir evladı ‘Ben de aday olmak istiyorum’ diyorsa o da aday olsun.”

“ADAYLAR ARASINDAKİ YARIŞMA KARDEŞÇE OLMALI”

Bu adaylar arasındaki yarışmanın kardeşçe olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Birliğimizi dirliğimizi örnek teşkil edecek bir beraberlik içerisinde sürdürülmeli ve kamplaşmaya, cepheleşmeye imkan vermemelidir. Yine bu seçimler bu gerilim stratejisiyle olur, ‘Ben yüzde 51’le seçildim, milli irade beni seçti’ diyerek yüzde 49’u yok farz eden bir anlayış, bir zihniyet cumhurbaşkanı olur, arkasından da bu görüşünü devam ettirirse o cumhurbaşkanı devletin başkanı olamaz, cumhurbaşkanı olamaz. Çünkü o yüzde 51, yüzde 49 kıskacı altında kin, nefret ve başarı sarhoşluğuyla Türkiye’yi çok daha kötü noktalara sürükleyebilir. Onun için cumhurbaşkanlığı seçimleri böyle bir bıçak sırtı üstünde olduğu takdirde, iyi niyetli olmayanlar bunu istismar edip cumhurbaşkanlığı makamını halkın iradesiyle seçilmesine rağmen bir tartışma zeminine sürükleyebilirler. O bakımdan hangi aday olursa olsun 1’inci turda netice alınamıyorsa, 2’nci turda mutlaka ve mutlaka milletimizin büyük bir çoğunluğunu kucaklayacak bir sayısal destekle cumhurbaşkanlığı seçilsin ki, onun seçimi meşruiyetini korusun. Onun seçimi Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyor hakkını kazansın. O sebepten dolayı cumhurbaşkanlığı seçimlerine bütün siyasi partilerimiz inanıyorum ki mayıs ayı içerisinde faaliyetlerini sürdürecekler ve değerli adaylarıyla sizlerin huzuruna çıkacaklardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu seçimlerde parti olarak tavırlarını da belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: “MHP olarak Türkiye’nin dirliğini, birliğini korumak, Türkiye’nin anayasasında yer almış olan devletimizin temel niteliklerini koruyarak, Türkiye’de bin yıllık kardeşliğimizin devamını, üniter yapımızı, milli devlet anlayışımızı, toprak bütünlüğümüzü koruyabilecek, herkesi kucaklayan, hangi etnik unsurdan olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, bu milletin aziz evlatlarını birlikte ve bir arada yaşamasına gayret gösterecek bir şuurla değerli bir vatandaşımızı, aziz bir dava arkadaşımızı ve milletimizin değerli bir evladını cumhurbaşkanı adayı olarak sizlere takdim edeceğiz.” CİHAN

Yorumlar