Bahçeli'den BDP'ye: Bugüne kadar elde ettiklerini inkar etmemeleri gerekir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP'nin bölgede çıkan yer altı zenginliklerinden pay istemesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den BDP'ye: Bugüne kadar elde ettiklerini inkar etmemeleri gerekir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP'nin bölgede çıkan yer altı zenginliklerinden pay istemesine tepki gösterdi. "Bugüne kadar elde ettiklerini inkar etmemeleri gerekir." dedi.

Partisinin Meclis Grup toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bahçeli, BDP'nin çıkan petrol ve enerji kaynaklarından pay istemesiyle ilgili "Cevap vermek dahi lüzumsuzdur. Bu bir saçmalıktır. Bugüne kadar elde ettiklerini inkar etmemeleri gerekir." diye konuştu.

Mecliste alınan güvenlik önlemleriyle ilgili bir soruya ise Bahçeli, "Bunun çok abartıldığı kanaatindeyim. MHP'nin bir güvenlik sorunu yoktur. Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlarız her zaman. TBMM'nin değerli mensuplarını, personelini aşırı derece yormanın da bir anlamı yoktur." karşılığını verdi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan, daha sonra tahliye olan Reza Zerrab'ın, kendisi hakkında şikayetçi olmasıyla ilgili de Bahçeli, "O hayırlı bir iştir. Şarlatan sözüne devam edeceğiz. Eğer bir yargı başlarsa 17 Aralık'a kadar iner o yargı. Engellenmekte olan yargıyı böylelikle başlatmış olur." ifadelerini kullandı.

Güvenlikle ilgili de Bahçeli, "TBMM'de güvenlik zaafiyeti var demek TBMM'nin bütününde bir zaafiyet var demektir. Böyle şey düşünülemez dahi." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar