Bahçeli’den Başbakan’a: İnandırıcılığın kalmadı, haysiyetin varsa istifa et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Keçiören'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a istifa çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli’den Başbakan’a: İnandırıcılığın kalmadı, haysiyetin varsa istifa et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Keçiören'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a istifa çağrısında bulundu. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, “İnandırıcılığın kalmadı, haysiyetin varsa istifa et.” dedi.

Keçiören’de düzenlenen mitingde partililere seslenen MHP Genel Başkanı Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili konuştu. Başbakan Erdoğan’ın hesap vermesini isteyen Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde iki çıkış vardır. Birisi yolsuzluk ve rüşveti kabullenip Yüce Divan’a gidecek yolu açmaktır, onun da yolu şudur; Bilal’i koluna takacak, 4 tane bakanın çocuklarını ve bakanı alacak en yakın karakola gidecek, ‘Komiserim ben geldim’ diyecek. Yüce Divan’a gidip yolsuzluk ve rüşvetin hesabını verecek. Bunun başka yolu yok veya hala bunu inkar edecek, inkar ettiği zaman da toplumdaki kaynaşmayı haraketliliği önleyebilmek için baskı yolunu tercih edecekse o da Türkiye’yi bir büyük felakete sürükler. Onun için Sayın Başbakan artık yapacağın bir şey kalmadı. 82 günde söylediğini söyledin. Bundan sonra söyleyeceklerinle milleti inandıramazsın. İnandırıcılığın kalmadı haysiyetin varsa istifa et.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE UYARI: ŞİDDETE BAŞVURMAYIN

Konuşmasının sonunda gençlere bir de çağrı yapan Bahçeli, “Sokaklar kirlidir. Sizi kim sokağa davet ediyorsa sizin ve ailenizin dolayısıyla milletimizin düşmanıdır. Gençler olarak, demokratik hakkınızı kullanabilirsiniz. Pankartlarla yürüyebilirsiniz. Toplantılar yapabilirsiniz. Bu sizin hakkınızdır. Sakın ola şiddete yönelmeyiniz. Bir esnaf kardeşimiz var, zaten ekonomik sıkıntıya düşmüş. Bu esnaf kardeşimizin camını niye kırasınız, niye zarar veresiniz. Sizin düşünmeniz için söylüyorum.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar