Bahçeli'den Başbakan'a: Hedefin kendi olduğu doğrudur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 'asıl hedef benim' açıklamaları ile ilgili olarak, “Hedefin kendi olduğu doğrudur.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Başbakan'a: Hedefin kendi olduğu doğrudur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 'asıl hedef benim' açıklamaları ile ilgili olarak, “Hedefin kendi olduğu doğrudur. Çünkü yolsuzluk yapan hükümetin başıdır." dedi.

Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 100 milyar dolarlık ikinci dalga operasyonunda savcının el çektirildiği iddiaları ve savcıların talimatlarına emniyetin uymadığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bahçeli, “Buna bakmaya gerek yok. Çünkü yolsuzlukla mücadeleyi değişik kavramlarla örtmeye çalışanlar, bir korkunun sonucu olarak derinleşmesine imkan tanımak istememektedirler. Ama yürütme, yargıyı işgale alamaz, almamalıdır. Savcının veya hakimlerin kararını polislerle engellemeye çalışanlar varsa, başka yollarla da gereğini yapma cesaretini göstermelidir.“ şeklinde cevap verdi.

İDRİS NAİM ŞAHİN İDDİALARI

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in AK Parti’den istifa ettiği ve MHP ile adının geçtiği sorusuna da Bahçeli, şöyle cevap verdi: “Bu yolsuzluk iddialarına benzemesin. Herhangi bir atılmış adım görünmemektedir. AKP’ye oy veren vatandaşlarımız bu gelişmeleri yakından takip etmelidir. Ellerinden gelen gayreti göstermeli ve tavır geliştirmelidir.”

Başbakan’ın, Pakistan seyahati sırasında gazetecilere yaptığı değerlendirmelerde, asıl hedefin kendisi olduğu yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine ise Bahçeli, “Hedefin kendi olduğu doğrudur. Çünkü yolsuzluk yapan hükümetin başıdır. Bunu önlemek için de gayret göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

Soruşturmada geçen iddialar için Meclis denetiminin düşünülüp düşünülmediğine de Bahçeli, önce yargının kendi görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Kısa süre içerisinde yargıda çok başarılı çalışmaların olduğunu kaydeden Bahçeli, bunun da bu yönüyle ele alınması gerektiğini bildirdi.

"BUGÜNKÜ HÜKÜMET YIKANMALIDIR"

‘Hükümeti istifaya davet ediyor musunuz?’ yönündeki bir soru üzerine Bahçeli, “İstifa çağrısından evvel, istifa etmiş bakanlar üzerinde yolsuzluk yapma iddialarını karşılayan tedbirleri ortaya koymak lazım. Recep Tayyip Erdoğan istifa edince yargı duracak mı, durursa doğru mudur?

O bakımdan istifa eden bakanlar başta olmak üzere yolsuzluğa karışan, isimleri kime dayanırsa dayansın, daha önce de söylediğim gibi Türkiye’de üretilen bütün deterjanlar büyük bir havuz içine dökülmeli ve orada bugünkü hükümet yıkanmalıdır. Tursil’den almayan Persil’den alacak, Omo’dan almayan başkasından alacak. Ama temizlik mutlaka yapılacaktır.” sözlerini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar