Bahçeli: Yolsuzluk çeteleri Başbakan’ın paketiyle umutlanmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesinde yapılması planlanan değişikliği eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Yolsuzluk çeteleri Başbakan’ın paketiyle umutlanmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesinde yapılması planlanan değişikliği eleştirdi. Bahçeli, “Planlanan bu değişiklik, PKK’ya verilen tavizlerde yeni bir halkadır. Rüşvetçiler, ihaleye fesat karıştıran yandaş iş adamları, cezaevindeki sahtekarlar yolsuzluk çeteleri Başbakan’ın paketiyle umutlanmıştır.” dedi.

    TBMM’deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargıda planlanan değişiklikleri yorumladı. Özel yetkili mahkemelerle ilgili yapılması planlanan değişikliği değerlendiren Bahçeli, “Başbakan ve hükümetinin telefon dinlemeleri ile ilgili kanun değişikliği hazırlığı bulaştıkları rüşvet ve yolsuzluk iddialarını örtme sinsiliğine hizmet etmektedir. Özel yetkili mahkemelerle ilgili planlama buna dönüktür. Başbakan sıkışmış kendince gündemi değiştirme mecburiyetinde kalmıştır. Bu sebeple düğmeye basmış PKK’nın ve İmralı canisinin de rüşvet ve hırsızlık serüvenine verdiği destekten dolayı gönüllerini hoş edecek yeni bir demokratikleşme plaketinin müjdesini vermiştir. Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesinde yapılması planlanan değişiklik PKK’ya verilen tavizlerde yeni bir halkadır. Rüşvetçiler ihaleye fesat karıştıran yandaş iş adamları cezaevindeki sahtekarlar yolsuzluk çeteleri Başbakan’ın paketiyle umutlanmıştır. Şunu biliniz ki böylesi bir pakete demokratik demek bizzat demokrasiye ihanet milletimize hakaret adeta kelepçe takmak demektir. Kanun kaçakları kamu bankalarını soyanlar mazlum ahı alanlar yetimlerin hakkını gasp eden kutucular ayakkabıcılar kasacılar devlete sırtını dayayan haramzadeler ne yaparlarsa yapsınlar ne beşeri adaletten ne de Mahkemeyi Kübra’nın hükmünden kurtulamayacaklardır. Başbakan unutmasın ki darı unundan baklava incir ağacından oklava olmamış olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

    Türkiye’de bölücülük sorunu olduğunu dile getiren Bahçeli, “Türkiye bir yandan yolsuzluk ve rüşvet karanlığıyla boğuşurken diğer yandan bölücülük ve terör sorunu da yaşanmaktadır. PYD-PKK terörü sınırlarımızın hemen karşı yakasında merkezi Kamışlı olan Cizire’den sonra peş peşe Kobani ve Afrin’de de özerklik ilan etmiştir. Suriye coğrafyasında en doğudaki Derik’ten en batıdaki Afrin’e kadar uzanan bölgede Batı Kürdistan’ın çatısı örülmüştür.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar