Bahçeli: Yetimin hakkını kim yiyorsa yedi sülalesinden hesap sorulacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet operasyonun üzerine Başbakan’ın oğlu da olsa gidilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Yetimin hakkını kim yiyorsa yedi sülalesinden hesap sorulacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet operasyonun üzerine Başbakan’ın oğlu da olsa gidilmesi gerektiğini söyledi. 17 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olayları için teklifte bulunan Bahçeli, “Yargı yolu açılmalı, bu ülkede haksızlığı, zulmü kim yapıyorsa, yetimin hakkını kim yiyorsa yedi sülalesinden hesap sorulacak bir yüksek adalet divanı kurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler kapsamında Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde vatandaşlara seslendi. 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları hakkında açıklamalarda bulunan Bahçeli, iş adamlarının oluşturduğu havuz iddiaları hakkında konuştu. Bahçeli, “Şimdi bazı iş adamları türemiş, adamlara bir havuz oluşturulmuş Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü kılınması için bazı medya gruplarının alınması düşünülüyor. Çağırıyor birisiyle 100 milyon dolar falan, bir tanesi de diyor ki benden de istiyor mu istiyor. Ben de 150 milyon dolar versem yakında şu ihale yapılacak, ben de o ihaleyi alabilir miyim? Diyor. Havuz dediğimiz şey 690 milyon dolar. Bu nasıl paradır? Bu neyin nesidir? Bu para nasıl kazanılıyor? Burada yatırım yapmak isteyen insanlarımızın önü kesiliyor.” dedi.

Bazı şirketlerin ekonomik kriz içerisine girdiğine değinen Bahçeli, "Bazı vatandaşlar işten çıkartılıyor, maaşlarını alamıyorlar. Ama AK Parti'nin yakın çevresi var. 100 milyon doları selam üzeri Recep Tayyip Erdoğan’a gönderiyor. İranlı 29 yaşında bir uşak, 4 tane bakanı avucunun içerisine almış, bir tanesine 63 milyon dolar rüşvet vermiş. Bu nasıl iştir? Bu nasıl vicdandır? Bunun hesabı sorulmalıdır.’’ şeklinde konuştu.

Bahçeli, ortaya çıkan yolsuzlukların hesabının sorulması gerektiğini söyledi. Bununla ilgili önerisini açıklayan Bahçeli, “Bazıları gibi Türkiye’yi karıştırarak, sokağa dökerek, çatışma yaparak, Türkiye’nin bölünmesine fırsat verecek yanlışlıklar yerine değil. Seçim yoluyla demokratik bir kurumla burada gerçekleştirilmelidir. Yargı yolu açılmalı, bu ülkede haksızlığı, zulmü kim yapıyorsa, yetimin hakkını kim yiyorsa 7 sülalesinden hesap sorulacak bir yüksek adalet divanı kurulmalıdır. İşte bu seçimler bununla başlıyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar