Bahçeli: Yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Bilecik'in Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Bilecik'in Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti. 2014 Mahalli İdareler Genel Seçim çalışmalarını, Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Söğüt ilçesinde başlatan Bahçeli, 2015 yılında yapılacak genel seçimler için de çalışmaları bu ilçeden başlattı. Yeni bir fetih için demokrasi seferine çıktıklarını belirten Bahçeli, "Beyliklere bölünmüş, istilalara uğramış, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama mefkuresi kesintiye uğramış yurdumuz Söğüt'te kendine gelmeyi nasıl başarmışsa bu muazzam dirilişin benzeri inşallah tekrarlanacaktır." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, yerel seçimlerden sonraki ilk ziyaretini Söğüt ilçesine yaptı. Karayoluyla Söğüt'e gelen Bahçeli, ilçe girişinde partililer tarafından karşılandı. Bahçeli ilk olarak Söğüt ilçesindeki Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret etti. Türbe ziyaretinin ardından partisinden aday gösterilerek Söğüt Belediye Başkanlığı'nı kazanan Halil Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Devlet Bahçeli belediye önünde yaptığı konuşmada, "24 Ocak 2013 günü Söğüt'deydik. Buradan mahalli idareler seçim çalışmalarını, propaganda ve hazırlık çalışmasını heyecanla başlatmıştık. 30 Mart seçimlerine 431 gün kala Söğüt'ten zorluklarla dolu bir yolculuğa çıkmıştık. Ecdadımızın aziz hatıralarından güç alarak başarıya odaklanmıştık. Bizleri kırmadınız ve belediye başkanlığını Milliyetçi Haraket Partisine teslim ettiniz. Söğüt'ün sesmizi duyması, yanımızda olması bizim için tarihi önemdedir. Söğüt Ertuğrulgazi'dir. Osmangazi'dir. Dünya tarihinin akışını değiştirecek çok önemli bir destanı mayalandığı mübarek bir yurt köşesidir. Bu topraklarda zaferlerimizin düşü kurulmuş, fetihlerimizin haritası çizilmiş, kardeşliğimize ön sözü yazılmıştır." diye konuştu. Söğüt'ün Türk tarihinin aydınlık yüzü olduğunu ifade eden Bahçeli, bir Türkmen boyundan cihana hakimiyet kurmuş, bir imparatorluğun doğuşundaki sırrın Söğüt ruhu, Söğüt vicdanı ve Söğüt kararlılığında gizli olduğunu dile getirdi.

Söğüt'ün sırtlarını yasladıkları, hedeflerini tayin ettikleri, varlığıyla kıvanç duydukları ecdat yadigarı topraklar olduğunu anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Söğütsüz vatan olamayacağı gibi Söğüt'ü anlayamayan, emanetlerini benimsemeyen, ülkülerini idrak edemeyen bir hedefi de doğru bulmamız düşünülemeyecektir. Bizi üç kıtaya taşıyan ve meuzaffer günlere uçuran Söğüt'te tutunarak mazide ki ihtişamı tekrar diriltmek, yeni bir Türkmen destanıyla Anadoluyu baştan başa kavramak arzusundayız. Söğüt emek ve hedeflerimizin ana karagahıdır ve böyle kalacaktır. Nasıl ki Mahalli İdari Seçimleri için Söğüt'ten şevk ve inanmışlıkla yola çıktıysak normal süresi 7 Haziran 2015 tarihi olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için yapacağımız çalışmaları da buradan başlatıyoruz. Tarihin derinliklerinden seslenen ecdadımıza karşı görevlerimizi layıkıyla yapmak maksadıyla Söğüt, Dumaniç ve Dumlupnırdan Türkiye ve Türk milleti için var gücümüzle ileriye atılıyor. Yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz. Büyük Türk milleti müsretih olsun. Bozgun uzun sürmeyecek, darlık devam etmeyecektir. Bunalım ve buhran sizlerin destek ve dualarınızla çok yakında son bulunacaktır. Beyliklere bölünmüş, istilalara uğramış, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama mefkuresi kesintiye uğramış yurdumuz Söğüt'te kendine gelmeyi nasıl başarmışsa bu muazzam dirilişin benzeri inşallah tekrarlanacaktır."

Devlet Bahçeli konuşmasının ardından Çelebi Mehmet Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Bahçeli daha sonra Kütahya’ya geçti. CİHAN

Yorumlar