Bahçeli: Yalan manşetlere bel bağlayanlar Başbakan’ın hedefine hizmet ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili ziyaret ettiği isimlerin ‘ortak çatı adayı fikrine sıcak ve olumlu yaklaştığını’ söyledi. Ziyaretler sırasında hiçbir isimlendirme yapılmadığını,...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Yalan manşetlere bel bağlayanlar Başbakan’ın hedefine hizmet ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili ziyaret ettiği isimlerin ‘ortak çatı adayı fikrine sıcak ve olumlu yaklaştığını’ söyledi. Ziyaretler sırasında hiçbir isimlendirme yapılmadığını, herhangi bir kişiye teklifte bulunulmadığını vurgulayan Bahçeli, basında çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ortak çatı adaylığı teklif edildiği haberlerine isim vermeden sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Partimiz üzerinden polemik yapma hevesinde olanların, duruşumuzu bozmak için yalan manşetlere, uydurma malumatlara bel bağlayanların Başbakan Erdoğan’ın hedeflerine hizmet etmek üzere gizli ya da açık şekilde görevlendirildikleri de su götürmez bir gerçektir.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçim süreciyle ilgili yaptığı temas ve ziyaretlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Siyasi ve toplumsal aktörlerin tüm dikkatinin cumhurbaşkanı seçimine kilitlendiğini ifade eden Bahçeli, “Hatta bölgesel ve küresel çevreler de cumhurbaşkanı seçim sürecini yakinen takip etmekte, maşaları eliyle ortalığı karıştırmak ve bulandırmak maksadıyla fırsat kollamaktadır. Ne olursa olsun, Türk milleti 12. cumhurbaşkanını ilk kez doğrudan doğruya seçecektir. Bu demokratik imkan ve fırsat aziz milletimizin iradesini aslen yansıtması, aracısız ve fasılasız göstermesi bakımından önemli bir kazanımdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en yüksek mevkiine yapılacak seçimin demokratik usuller, demokratik nezaket, demokratik sabır ve geniş kapsamlı mutabakatla sağlanması ülke ve millet menfaati açısından elzemdir. Bu itibarla 12. cumhurbaşkanı seçiminin kriz ve karmaşadan uzak bir şekilde icrası, demokrasinin anlam ve ruhuna sadakatle ifası çok mühimdir. Çatışma kültüründen beslenen mihrakların, gerginlikten çıkar bekleyen taraf ve grupların cumhurbaşkanı seçimine gölge düşürmesine mani olmak herkesin sorumluluğundadır.” diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ TARİHİ İMKANDIR"

“Başbakan Erdoğan’ın tahripkâr, provokatif, bölücü, nefret saçan kirli üslubunun önüne geçmek ve Türkiye’yi yoğun bakım şartlarından çıkarmak, uçurumun kenarından kurtarmak için cumhurbaşkanı seçimi tarihi bir imkândır.” diyen Bahçeli, 16 Mayıs’ta başladığı ziyaretlerde çok faydalı ve umut verici görüşmeler yapıldığını kaydetti. Bahçeli, şöyle devam etti:

“Memnuniyetle müşahede ediyoruz ki Türk siyasetinin güzide partileri, devlet adamlığıyla tebarüz etmiş saygıdeğer isimler “Ortak Çatı Adayı” fikrine sıcak ve olumlu yaklaşmışlardır. Bu durum sevindirici ve gelecek için anlamlı bir gelişmedir. Şu ana kadar yaptığımız temaslarımızda cumhurbaşkanı olacak şahsın vasıfları konusunda hemen hemen herkesin benzer müşterek hassasiyet ve beklentilere sahip olduğu anlaşılmaktadır. İki haftayı geçen ziyaretlerimizin hiçbir safhasında, hiçbir merhalesinde cumhurbaşkanı adayıyla ilgili somut bir isimlendirme yapılmamış, herhangi bir kişiye teklifte bulunulmamıştır. Bu gerçeğin haricinde, medya aracılığıyla tedavüle sokulan bilgi, yorum, değerlendirme ve haberler asılsız olduğu kadar maksatlı, marazi ve mahzurludur. Partimiz üzerinden polemik yapma hevesinde olanların, duruşumuzu bozmak için yalan manşetlere, uydurma malumatlara bel bağlayanların Başbakan Erdoğan’ın hedeflerine hizmet etmek üzere gizli ya da açık şekilde görevlendirildikleri de su götürmez bir gerçektir.

"AÇILAN DİYALOG KANALLARI TESİRLİ OLACAK"

Başbakan’ın, 'Ortak Çatı Adayı' fikrinden aşırı ölçüde rahatsız olduğunu vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü Başbakan, Türk milletinin uzlaşmayla cumhurbaşkanı seçmesinden ürkmektedir. Milliyetçi, muhafazakâr, manevi değerlere sahip, laik ve demokrat özellikleriyle temayüz etmiş kıymetli bir ismin Çankaya’ya çıkmasından korkmaktadır. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı makamı Başbakan Erdoğan’a uzak ve kapalıdır. 'Ortak Çatı Adayı' millet aleyhine faal halde çalışan tüm zümrelerin, Türkiye’nin alttan alta kuyusunu kazan iç ve dış tüm odakların kâbusu ve korkulu rüyası olacaktır. İnanıyorum ki 12. cumhurbaşkanı, büyük bir ittifakla, Türk milletinin kutlu iradesiyle ve herkesin gönül rızasıyla seçilecektir. Bu kapsamda, açılan diyalog kanallarının ve oldukça ümitvar olduğumuz uzlaşma atmosferinin tam anlamıyla hakim ve tesirli olacağı görülmektedir.”

Bahçeli, gelecek hafta sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere planlanan görüşmelerin heyecanla ve hızla sürdüreceğini vurguladı.

CİHAN

Yorumlar