Bahçeli: Yakın bir tarihte siyasetten silinip gideceksin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a "Ya yolsuzluğun kökünü kazıyacaksın ya da yakın bir tarihte siyasetten silinip gideceksin.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Yakın bir tarihte siyasetten silinip gideceksin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a "Ya yolsuzluğun kökünü kazıyacaksın ya da yakın bir tarihte siyasetten silinip gideceksin. Kendisini yakıyor milleti yakmaya hakkı yok." dedi.

Bahçeli, 2 günlük Samsun ziyaretinin ikinci durağı Havza ilçesi oldu. MHP Parti teşkilatının büyük coşku ile karşıladığı Bahçeli, 25 Mayıs Mehmetçik Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Konuşmaya başlamasının ardından aniden bastıran yağmur dolayısıyla konuşmasını kısa tutan Bahçeli, AK Parti iktidarına yüklendi. Türkiye’nin nadir bir süreçten geçtiğini ifade eden Devlet Bahçeli, “Türkiye’yi karıştırarak, kardeş kardeşi düşürerek, yolsuzluk var mıydı yok muydu diye partiler arasında gerginlik yaratarak bir yere varamayız. Bu bir halk ayaklanmasına dönüşürse, Mısır’a bakın, Tunus’a bakın, Ukrayna’ya bakın, oralarda şimdi ne Hüsnü Mübarek var, ne Binali var ne de Ukrayna’daki Rusya’ya kaçan devlet başkanı var. Türkiye’yi bu hale sokmamak lazım.” diye konuştu.

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini savunan Bahçeli, “Hele hele son 83 günden bu yana Türkiye çok tehlikeli bir yöne doğru kayıyor. Bunun önlenmesi lazım. Yolsuzluk ve rüşvetlerin üzeri örtülemez. Yolsuzluk ve rüşvetler üzerinden herhangi bir sebep yaratılamaz. Mutlaka ve mutlaka kökü kazınıncaya kadar devam etmek gerekir. Yoksa bu durum toplumu çürütür, bu devleti çökertir. Bunu birçok yerde görüyoruz. Ama AK Parti’ye oy vermiş kardeşlerim başta sizler olmak üzere bu gidişatı durdurmak için bir adım atın, size düşen görev mutlaka Recep Tayyip Erdoğan beyin bu katı tutumundan, tek adam olma özelliğinden, her şeyi ben yaparım, kırarım, dökerim havasından çıkması lazım. Kendisini yakıyor milleti yakmaya hakkı yok. Şimdi kalkmışlar rüşvet ve yolsuzluklarla ilgili bi de diyor ki ‘Kumpastır, montajdır.’ Ne diyorsan de, neden şüpheleniyorsan şüphelen ama Başbakan sensin, çözecek olan sensin, üzerine gidecek olan sensin.” diye konuştu.

Bahçeli, 8 bin polisi sürerek, 28 valiyi yerinden alarak mücadele olmayacağını belirterek, "Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu değiştirerek, onu bir Adalet Bakanının sorumluluğuna vererek, 232 tane hakim ve savcıyı yerinden ederek bir sonuca varamazsın. Ya bu ülkede yolsuzluk ve rüşvet vardır ya da yoktur, bunun başka şıkkı olabilir mi? Nereden çıktı bu ayakkabı kutusu? Daha önce duyduk mu böyle bir şey? Ayakkabı kutusu evde olsa içine ne koyarız? Ama bir banka genel müdürü 4.5 milyon dolar koyuyorsa burada yolsuzluk var mı yok mu araştırmaya ya da şüpheyle yaklaşmaya gerek yok. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ya yolsuzluğun kökünü kazıyacaksın ya da yakın bir tarihte siyasetten silinip gideceksin. Türkiye’yi karıştırarak, kardeş kardeşi bir birine düşürerek, yolsuzluk var mıydı yok muydu diye partiler arasında gerginlik yaratarak bir yere varamayız. Bu bir halk ayaklanmasına dönüşürse, Mısır’a bakın, Tunus’a bakın, Ukrayna’ya bakın, oralarda şimdi ne Hüsnü Mübarek var, ne Binali var ne de Ukrayna’daki Rusya’ya kaçan devlet başkanı var. Türkiye’yi bu hale sokmamak lazım.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar