Bahçeli: Utanmasalar felaketi paralel örgüte havale edecekler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma'da yaşanan maden faciası ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın tavrını eleştirdi. Bahçeli, "Hükümet ve yandaşları, utanmasa Soma'daki maden felaketini paralel örgüte dahi havale edecek." ifadesini kullandı.TBMM'de...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Utanmasalar felaketi paralel örgüte havale edecekler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma'da yaşanan maden faciası ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın tavrını eleştirdi. Bahçeli, "Hükümet ve yandaşları, utanmasa Soma'daki maden felaketini paralel örgüte dahi havale edecek." ifadesini kullandı.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, şunları söyledi: "Başbakan’ın fıtratında, hortumlayarak zenginleşmek, Somalı madencinin fıtratında toprak altında can vermek vardır. Başbakan’ın fıtratında koruma ordusu ile gezmek, önüne gelene tokat atmak, suçsuz ve günahsız vatandaşlarımıza küfürler savurmak, Somalı madencinin fıtratında kömürden rızkını çıkarırken zehirlenmek vardır. Başbakan’ın fıtratında aşağılık müşavirlerinin yerde kıvranan insanlara tekme vurması, Somalı madencinin fıtratında ödenmeyen banka borçları ve hayat pahalılığı altında ezilmek vardır. Bu nasıl bir fıtrattır? Bu nasıl bir talihtir? Bu nasıl bir düzendir? Başbakan Erdoğan, Soma'ya gitmiş ve terör estirmiştir. Yaslı Somalılara meydan okumuş, tepkiler karşısında öfke nöbetleri geçirmiştir. Neredeyse uluorta vatandaşlarımızla yumruk yumruğa kavga etmeye bile niyetlenmiş, ringe çıkan boksörler gibi gardını almıştır. Başbakan Erdoğan'da merhamet, anlayış, tolerans kalmamıştır. Her tepkiyi hükümetine ve kendisine darbe olarak gören ucube bir fıtrata mahkum olmuştur. Hükümet ve yandaşları utanmasa Soma'daki maden felaketini paralel örgüte dahi havale edecek. İş kazasını sabotaj olarak yorumlamayı arttırarak sürdürecektir. Başbakan Erdoğan, manen bitmiş, aklen tükenmiş, kalben iflas etmiştir."

CİHAN

Yorumlar