Bahçeli: Ülkeyi mezhep temelli ayrıştırmaya gerek yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin birlik ve dirlik içinde olması gerektiğini belirterek, “36 etnik unsuru bölmek doğru değil.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Ülkeyi mezhep temelli ayrıştırmaya gerek yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin birlik ve dirlik içinde olması gerektiğini belirterek, “36 etnik unsuru bölmek doğru değil. Ülkeyi mezhep temelli ayrıştırmaya gerek yok." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Marmaris ilçesi girişinde yüzlerce araçlık konvoy karşıladı. Bahçeli burada ilk olarak MHP'li Beldibi belde Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı İdris İspirli, Bahçe'liye yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, belediye olarak hiçbir borçlarının olmadığını ve ciddi anlamda paralarının olduğunu kaydetti. Bahçeli de, iktidara geldikleri zaman ilk iş olarak kapanan belde belediyelerini tekrardan açacaklarını söyledi.

Daha sonra belediyeden ayrılan Devlet Bahçeli, Marmaris'teki partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Burada da büyük bir coşkuyla karşılanan Bahçeli yaptığı konuşmada, 3 bin 394 noktada partilerinin seçimlere katılacağını belirterek, "Önemli bir seçim sürecine giriyoruz. İlk olarak 30 Mart'ta belediye seçimleri olacak. 28 Ağustos tarihinde halk tarafından ilk defa Cumhurbaşkanı seçimi yapılacak. 2015 yılının 12 Haziran öncesinde genel seçimler olacak. Üç nokta bir doğru çizgisi içerisinde gerçekleştirildiği zaman 2015 yılı geleceğimizi şekillendirecek. Parti olarak farklı bir anlam yüklediğimiz seçimler olacak. Tabii ki, Muğla'nın büyükşehir olması çok önemli. Büyükşehir'i Mehmet Erdoğan'la, Marmaris'i de Zafer Alkan ile zaferle sonuçlandıracağız. Bu seçimler milletimizin geleceğini yakından ilgilendiriyor. Herkesin sandığa gitmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının büyük bir bölümünde hükumete yüklenen Bahçeli, "Hükumet yolsuzluk ve rüşvetin üstünü kapatmak için kendisine komplo yapıldığını iddia ediyor. 'Yolsuzluk ve rüşvetin üstünü kapatmak için bana komplo yaptılar, benim hizmetlerimi kıskanıyorlar, iç ve dış odaklar bizi şöyle yapıyorlar, böyle yapıyorlar' diyor. Recep Tayyip Erdoğan... Sana kimsenin bir şey yaptığı yok. Sen kendi kendine yapıyorsun. Çık meydana, televizyonlar her gün seni gösteriyor, icranın içinden programın var. Her ay yapıyorsun, bu ay da çık de ki; 'aziz milletim yüzde elli bir ile beni iktidar yaptınız. Elimden geldiği kadar gayret gösteriyorum. Fakat 17 Aralık'ta şok oldum. Paniğe düştüm. Nasıl olur AK Parti'den böyle bir zifiri karanlık çıkar. Bunu gidermemiz lazım, onun için tüm savcıları, emniyet müdürlerini görevlendiriyorum.' Yolsuzluğun ve rüşvetin kökünü kazıyacağım diyeceğin yerde sen, savcı kıyımı yapmaya, emniyet mensuplarını darmadağın yapmaya ne hakkın var." diye konuştu.

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi, milletimizin kendisine vermiş olduğu bu büyük desteği tam hazmedememiş, kabullenememiş, her şeyi kendisinin çalışmasına bağlı kılarak 'tek adam' rolü ile Türkiye'yi yönetmeye kalkmıştır. Türkiye'nin birçok konusu ihmal edilmiştir, askıya alınmıştır. Fakat anlaşılmayan bir konu var, buraya bütününüzün dikkatini çekmek istiyorum. Türkiye'de 76 milyon vatandaşımız yaşamaktadır. 780 bin kilometre kare toprak alanı üzerinde doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle birlikte bu aziz milletin aziz evlatları olarak hayatlarını sürdürmenin gayretleri içerisindedir. Bu milletin dirliği ve birliği önemlidir. Bu milletin bin yıllık kardeşliği önemlidir. Bu milleti ayırmaya, bu milleti bölmeye, teşebbüs edebilecek bütün davranışlar bu milleti oluşturan her ferdi çok rahatsız etmektedir. Türkiye'nin birliğe ve kardeşliğe önem vermesi lazım. Türkiyeyi 36 etnik hikayesi ile aldatmak, Türkiye birbirlerine karşı husumet haline sokmak, doğru yaklaşımlar değildir. O sebepten dolayı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne akla hizmet ediyorsa, kendisine hiç soran yok, öğrenmek isteyen yok, kalkmış 36 etnik unsurla sürekli Türkiyeyi meşgul etmektedir. Buna gerek yoktur. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren kardeşlerimiz bu 36 etnik unsurun neden söylendiğini Recep Tayyip Erdoğan Bey'e sormaları lazım. Bu ülke birlik ve dirlik içinde olmalıdır. Etnik temelli bir çatışmaya ihtiyaç duyulmamalıdır."

Ülke'de cinnet geçiren insanlar tamamen bir yuvayı ortadan kaldırdığını anlatan Bahçeli, "Her gün cinayet olayları, her gün kadına şikayet, şiddet. Türkiye buna özenle durmak durumundadır. Adalet ve Kalkınma Partisi bu kadar sayısal gücüne ve tek başına iktidarsın. Bu sorunu çözmelisin. Sosyal psikologlarla, toplumsal anlaşmalarla, her aileye sahip çıkarak her yuvaya el uzatarak bu şiddeti ortadan kaldırmak zorundasın. Medya sahiplerine sesleniyorum; Evinizde huzurlu olabilirsiniz, ama bir ailenin faciyatını sabahtan akşama kadar tekrar tekrar göstermekten sen ne haz duyuyorsun? Ama her gün televizyonda kadına şiddet ve ailedeki faciyatı gösterirsen insanın aklına bunları düşürürsen bu millete yazık olur, bu aileye yazık olur."

Bahçeli konuşmasının ardından partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra İçmeler beldesinde MHP İl Başkanlığı tarafından Martı Otel'de düzenlenen akşam yemeğine katıldı. CİHAN

Yorumlar