Bahçeli: Türkiye’de cumhurbaşkanı olmaması gereken tek kişi Erdoğan'dır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Türkiye’de cumhurbaşkanı olmaması gereken tek kişi Erdoğan'dır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağını ifade etti.

Bahçeli, partisinden Polatlı Belediye Başkanı seçilen Mürsel Yıldızkaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. "Hiç kimse MHP'yi lüzumsuz tartışmaların içine çekmeye çalışmasın" diyen Devlet Bahçeli, partisinin olayları yakinen takip ettiğini belirtti. Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamış olduğu cumhurbaşkanlığı seçim takvimi çerçevesinde hareket ettiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçim takviminde birinci turun 10 Ağustos, ikinci turun 24 Ağustos’ta, görev değişiminin ise 28 Ağustos’ta olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Zannediyorum Türkiye’de siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sosyal kesimler, kimin aday olması gerektiği konusunda düşüncelerini ileriki günlerde değerlendirme ihtiyacı hissedeceklerdir. Bunun için aceleci olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP, Türkiye’de cumhurbaşkanı olmaması gereken tek kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etmiştir." diye konuştu.

Dar bölge seçim tartışmalarına da değinen MHP Lideri Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Önümüzdeki günleri yakinen takip etmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadesi kendilerinin tercihleridir. İleride bir görüşme yapacaklarını da ifade etmektedirler. O konu bizi şuan için ilgilendirmiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yasa dışına çıkmıştır. Cumhurbaşkanı hayaliyle yaşamaktadır. Olduğu takdirde yasa dışı yetki kullanmaya da şimdiden heveslidir. Onu ciddiye almak doğru değildir."

BAHÇELİ’YE İLÇENİN ANAHTARI TESLİM EDİLDİ

Öte yandan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, şehrin anahtarını Devlet Bahçeli’ye teslim etti. Yıldızkaya, 4 Mayıs 2013’te seçim sürecini başlattığında verdiği sözü gerçekleştirmenin onurunu gururunu tüm teşkilat olarak taşıdıklarını, bundan sonra Polatlı’yı layık olduğu seviyeye çıkartacağını söyledi.
CİHAN

Yorumlar