Bahçeli: TBMM'deki konuşmamı yapmamaya karar vermiş bulunuyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecek olan 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nda Kürdistan ifadesi kullanılmasına sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: TBMM'deki konuşmamı yapmamaya karar vermiş bulunuyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecek olan 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nda Kürdistan ifadesi kullanılmasına sert tepki gösterdi. Kürdistan ifadesini yine başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı siyasilerin kullandığına işaret eden Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, yarın TBMM Genel Kurulu’nda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’yla ilgili daha önceden planlanmış konuşmamı yapmamaya karar vermiş bulunuyorum." dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, yarın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan ‘2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’ ile ilgili olarak konuşma yapmayacağını bildirdi. Gelecek yılın bütçesi üzerinde genel değerlendirmeler yapılacağını, ekonomik parametrelerden sosyal ve siyasal gelişmelere kadar eleştiri, yorum ve önerilerin muhataplarınca paylaşılacağını kaydeden Bahçeli, “Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri, her yıl olduğu üzere, kendi dünya görüşlerine, programlarına, ülke gerçeklerine ve siyaset tarzlarına uygun olacak şekilde düşüncelerini aktaracaklardır. 2014 Yılı Bütçesi’nin müzakere arifesinde, TBMM çok tehlikeli, milli vicdanlara sığmayacak, devletin temel ilke ve kuruluş esaslarına tamamen aykırı teşebbüs ve tahriklere sahne olmaktadır. Nitekim TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Raporu’nda ‘Kürdistan’ ifadesi 17 defa kullanılmış, İmralı canisi ısrarla ‘Halk Önderi’ olarak tanımlanmış, terör örgütü ise sıradan bir parti olarak gösterilmiştir. Türk milletinin varlığına, üzerinde yaşadığı vatan topraklarına, sahip olduğu tüm tarihi, hukuki ve kültürel varlık haklarına hakaret ve hazımsızlık demek olan bu isimlendirmelerin alenen ihaneti meşrulaştırma emeli taşıdığı kuşkusuzdur.” diye ifade etti.

"DİYARBAKIR'DA KÜRDİSTAN'IN DOĞUM İLANI YAPILMIŞTIR"

Bahçeli, şöyle devam etti: “Başbakan Erdoğan’ın, Barzani’nin yanı sıra düzinelerce PKK’lıyla gözyaşları ve sevinç çığlıkları eşliğinde 16 Kasım 2013 günü Diyarbakır’da buluşması tarihi olarak sunulurken, fırsattan istifade Kürdistan’ın doğum ilanı da yapılmıştır. Başbakan, gerek Diyarbakır’da gerekse de sonraki günlerde onlarca defa Kürdistan’a atıf yapmış, geçmişimizde Kürdistan izi sürmüş, ecdadımızı hain niyetlerine ortak etmeye kalkışmış ve ilk Meclis’in ruh ve mesajlarını bölücü tavrıyla karartmaya azmetmiştir. Bu zihniyet, tarihimizin belirli safhalarında tamamen coğrafi bir terim olarak kullanılan Kürdistan kavramını, siyasi ve etnik bir anlam yükleyerek gündeme taşımıştır.”

Oslo’dan İmralı’ya kadar yapılan tüm pazarlıkların ana amacının, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün bozularak paramparça olması ve vatanın bir kısmını kapsayacak şekilde Kürdistan’ın kurulması olduğunu iddia eden Bahçeli, “Başbakan Erdoğan tarihi Şark Meselesinin bir uydusu ve parçası olduğunu iyice kanıtlamıştır. Anlaşılmaktadır ki yeni Türkiye’yle kast edilen de Kürdistan’dır ve bunun hazmedilmesi amacıyla her türlü dedikodu, ayak oyunu, işbirlikçilik, fitne ve istismar ahlaksızca propaganda malzemesi olarak ele alınmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu tarihe geçecek rezalet ve hıyanetleri kabullenmesi, sineye çekmesi ve basite alması mümkün değildir. Ayrıca, TBMM’nin Kürdistan’a kurban verilmesine, ihaneti onaylayan atıl, iradesiz ve ilkesiz bir yapıya dönüştürülmesine şiddetle itiraz ediyor, şiddetle telin ediyorum. Bu itibarla, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, yarın TBMM Genel Kurulu’nda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’yla ilgili daha önceden planlanmış konuşmamı yapmamaya karar vermiş bulunuyorum.” sözlerini dile getirdi.

"MHP'NİN TÜM MİLLETVEKİLLERİ GENEL KURULDA HAZIR BULUNACAK"

Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sessiz ve demokratik protestomuz, Kürdistan’ın kuyruğuna takılan herkese yönelik olup, bununla da sınırlı kalmayacaktır. Şahsımın konuşma hakkını kullanmayacak olmasına rağmen, Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm milletvekilleri TBMM Genel Kurulu’nda tam kadro hazır bulunacak, bütçe sürecini takip edecek ve gerekli notlarını alacaklardır. Şu gerçeği herkes bilmelidir ki şehit kanlarıyla sınırları çizilmiş, muhterem ceddimizin eşsiz fedakârlıklarıyla ve kutlu mücadeleleriyle mühürlenmiş Türk vatanını hiçbir hain bölemeyecek, hiçbir karanlık niyet Kürdistan’a dönüştüremeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi inançla, heyecanla ve cesaretle Türkiye ve Türk milletine sahip çıkacak, bölünme ve parçalanma çetelesi tutan gayri milli ve gayri meşru tüm zihniyetlerden mutlaka hesap soracaktır.”
CİHAN

Yorumlar