Bahçeli: Son yılların en korkunç müessif hadisesi gerçekleşti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Soma’da meydana gelen maden faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Son yılların en korkunç, en kahredici müessif hadisesi bu şekilde gerçekleşmiştir. Şu ana kadar 205 işçi kardeşimiz...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Son yılların en korkunç müessif hadisesi gerçekleşti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Soma’da meydana gelen maden faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Son yılların en korkunç, en kahredici müessif hadisesi bu şekilde gerçekleşmiştir. Şu ana kadar 205 işçi kardeşimiz maalesef Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. En büyük korku ve kaygımız ise kayıp sayısının artma ihtimalidir." dedi.

Bahçeli açıklamasında, Türk milletinin büyük bir acı ve felaketle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Soma'da, özel şirket tarafından işletilen bir maden ocağında trafo patlamasıyla çıkan yangın sonucunda dayanılmaz bir kayıp yaşandığını hatırlatan Bahçeli, "Son yılların en korkunç, en kahredici müessif hadisesi bu şekilde gerçekleşmiştir. Şu ana kadar 205 işçi kardeşimiz maalesef Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. En büyük korku ve kaygımız ise kayıp sayısının artma ihtimalidir." ifadelerini kullandı.

Maden ocağında mahsur kalmış çok sayıda işçinin olduğunu ve her anın aleyhe işlemesinin endişeleri artırdığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Milletimizin duaları Soma’yladır. Herkesin gözü-kulağı Soma’dan alınacak haberlere kilitlenmiştir. Arama-kurtarma ekiplerinin canla-başla çalışmalarını sürdürdükleri anlaşılmaktadır. Türk devleti tüm imkânlarıyla olay mahallindedir. Herkesin kalbi Soma için atmaktadır. Şu an toprak altında mahsur kalan işçilerimizin sağ-salim kurtarılmaları, sevdikleriyle ve sevenleriyle kavuşmaları Rabbim’den dileğimdir. Hepimizi gözyaşına ve mateme boğan maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Somalı vatandaşlarıma ve Türk milletin sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtarılan işçilerimize de geçmiş olsun dileklerimle birlikte acil şifalar temenni ediyorum."

CİHAN

Yorumlar