Bahçeli: Recep ağa milletin ayranı kabarırsa havada 3 takla atar yere çakılırsın

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın tek adamlık yolunda ilerlediğini belirterek, “Recep ağa, bu milletin ayranı kabarırsa havada 3 takla atarsın sonrada yere çakılır izin dahi kalmaz.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Recep ağa milletin ayranı kabarırsa havada 3 takla atar yere çakılırsın

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın tek adamlık yolunda ilerlediğini belirterek, “Recep ağa, bu milletin ayranı kabarırsa havada 3 takla atarsın sonrada yere çakılır izin dahi kalmaz.” dedi.

Devlet Bahçeli Adana programı kapsamında merkez Seyhan ilçesinde partililere seslendi. Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan ve Büyükşehir adayı Hüseyin Sözlü ile Adana’nın kaderinin değişeceğini aktaran Devlet Bahçeli, “Bu seçim önümüzdeki önemli siyasi olayların da bir başlangıcı olacaktır. 28 Ağustosta cumhurbaşkanlığı, 2015’in en geç haziran ayında milletvekilliği seçimleri olacaktır. Bu süreçler Türkiye’nin geleceğini belirleyecek, siyasi şekillenmeyi yeniden gündeme taşıyacak, ülkenin kaderini tayin edecektir. Her vatandaşımız mutlaka sandığa gitmelidir. Oy verme sayım sürecine gidildiğinde sandıktaki oylara sahip çıkmalıyız. Sadık görevlileri erken saatte sandığa varacak, akşama kadar burada görev orucu tutacak. Sandık başından bir an olsun bile ayrılmayacak. Sayım sırasında tutanaklara geçinceye kadar hangi sandıktan nasıl çıkmış, orayı izleyecek, kurt bakışıyla olayları yakından takip edecek. Geçmişte yaşananları gördük. Özellikle sandık başındaki ülküdaşlarıma sesleniyorum görev ihmalinde bulunmayın. Samimiyetle orada bulunun. Seçimlerde bazı bilgiler herkes tarafından alınıyor. Seçimlere, huzursuzluk, hile katmak isteyenler olabilir. Sayımın uzatılması halinde iktidarın baskısı olabilir. Verilen oyların namusunu koruyacaksınız.” diye konuştu.

“Bizde bütün Adana’yı kucaklamak sevmek vardır.” diyen MHP Genel Başkanı, büyükşehir adayları Hüseyin Sözlü’nün bunu başaracağını belirterek, “Köy, bucak, dere depe dememiş gezmiş yapacaklarını anlatmış. Seyhan Adana’nın en büyük ilçesidir. Burada hizmetlerin aksamaması daha iyi olması gerekir. Büyükşehir belediyesinin yanında koordineli çalışacak bir şahsiyet olması gerek oda Abdullah Çalışkan’dır. Birisi Sözlü biri Çalışkan aradığımız zaten bu. 30 Mart akşamı adananın her tarafında üçayak oynanacak, 3 hilal dalgalanacak.” ifadelerini kullandı.

Hükümeti yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla eleştiren Bahçeli şunları söyledi: “Türkiye iyi yönetilmiyor. Sosyal ve ekonomik sıkıntıları devam ediyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, yoksulluk, açlık asayişsizlik bunlar çok öneli sorunlar olarak devam ediyor. Tek başına iktidar olmuş AKP başarılı bir hizmet sunamamıştır. Bu arada önemli olaylar olmuştur. Ülkemizde bin yıllık kardeşliğimizi bozmasın, yoksulluğun artışını seyretmesin, ülkemizde toplumsal hareketlerle kışkırtarak milleti birbirine düşürmeye heves etmesin, kardeş kavgasını başlatmak istemesin. Hepimizi bu ülkedeyiz. Doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi, mezhebi ne olursa olsun hepimiz Allah’ın kutsal emanetiyiz. Yolsuzluk ve rüşvet göz ardı edilmemelidir, alışkanlık haline getirilmemelidir. Herkese ‘yolsuzluk oluyor hesabı sorulamıyor’ dedirtmemek lazımdır. Yolsuzluk ve rüşvet toplumsal hastalıktır. Kanser gibidir, toplumu çürütür devleti çökertir. Siyasi iktidar 99 günden bari yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitmiyor, gidemiyor. Bir korkusu var, ya yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gidecektir yada bunun hesabı bir gün sorulacaktır.”

Bu hesabın milli irade ile sorulması gerektiğini aktaran Devlet Bahçeli, “Aynı zamanda seçimle bunun sorulması demektir. 30 Mart iktidar değiştirmez, belediye başkanını seçer. Bir şey daha yapar, tek adamlık diktatörlük heveslilerine karşı ‘Dur emmoğlu ileri gidiyorsun. Ayağın yere bassın' der. Recep ağa bu milletin ayranı bir kabarırsa havada üç takla atarsın sonra da yere çakılır izin dahi kalmaz. Seçimlere kargaşa yaratarak değil, millet iradesini sandığa götürüp oy verdirmeyi sağlamaktır. 30 Mart sabahı sandığa gidin, oy pusulasına bakarak başından sonuna kadar süzün. Bir yere geleceksiniz, bakışınız değişecek, kurt bakışlı olacaksınız. O oy pusulasında en sondaki 3 hilaldir. Basın mührü üç hilale. 30 Mart’ta üçayağı davul zurnayla oynayacağız.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bahçeli buradaki konuşmasından sonra Çukurova ilçesine geçti.
CİHAN

Yorumlar