Bahçeli: MHP'yi teslim edemeyiz

MHP lideri Bahçeli, mahkemeden 'kayyum' kararı çıkması üzerine yaptığı açıklamada, "Partiyi nereden etkilendikleri belli olmayanlara teslim edemeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: MHP'yi teslim edemeyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP bir hakimlik, bir mahkeme kararı ile değil çok hakimli bir Yargıtay'da eğer mahkum edilecekse, öyle olsun." dedi.

Bahçeli, MHP'li muhaliflerin açtığı davada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararına ilişkin parti genel merkezi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mahkemenin kararına ilişkin görüşleri sorulan Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karara saygı duyduklarını söyledi.

Yargıtay yolunun açık olduğunu vurgulayan Bahçeli, "MHP bir hakimlik, bir mahkeme kararı ile değil çok hakimli bir Yargıtay'da eğer mahkum edilecekse, öyle olsun. Onunu için de Yargıtay'a müracaatımız olacak." ifadelerini kullandı.

Yürütmeyi durdurma başvurularının olup olmayacağı sorulan Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

"MHP'nin değerlendirme ve görüşü vardır. Bu çerçevede hareket edeceğiz. MHP, hepinizin de bildiği gibi, özellikle üzerinde durulmayan bir konu, Merkez Yönetim Kurulu’nu toplayarak 18 Mart 2018 tarihinde 12. Olağan Kurultay kararı almıştır. Bunu yapabilmek için de 9 Ekim 2016 tarihinden itibaren ilçe kongre süreci başlatılıyor, il kongre süreci ile devam ederek 12. Olağan Kongre'ye varmak istemiştir.

Bu sürece sabretmeden, nereden etkilendikleri belli olmayan ve Türkiye'nin her tarafını da partideyken yapamamış oldukları üstün ziyaretlerle, MHP'yi bu hale getirmek isteyenlere MHP’yi kolay kolay teslim edemeyiz. Onun için yargı yolunu kullanacağız ve sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimse olağan kongre dışında bizden olağanüstü kongre beklemesin. Yargı yolunu kendileri kullandı, şimdi biz kullanmaya başlayacağız."

Bahçeli, "Bizim müracaatımızda mahkemenin yetkisinin olmadığını hukukçu arkadaşlarımız tespit ederek savunmasını yaptılar. Böyle bir karar alternatif olarak aklımızdan geçiyordu. Olur veya olmaz ama tabii şu an için Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği bir karar var. MHP'nin hukuka duyduğu saygıdan dolayı bu karara da saygı duyuyoruz. Ancak hukuk yolunun tükenmediği kanaatiyle hareket etmek suretiyle 18 Mart 2018 tarihinde olağan kongremizi Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Yorumlar