Bahçeli: MGK’da bir babayiğit ne zaman çıkacak, merak ediyorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan açıklamayı eleştirdi. Bahçeli, “Merak ediyorum, 15 üyeli Milli Güvenlik Kurulu’nda rüşvetin ve yolsuzluğun milli güvenliğin, milli ruhun,...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: MGK’da bir babayiğit ne zaman çıkacak, merak ediyorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan açıklamayı eleştirdi. Bahçeli, “Merak ediyorum, 15 üyeli Milli Güvenlik Kurulu’nda rüşvetin ve yolsuzluğun milli güvenliğin, milli ruhun, milli bekanın en büyük düşmanlarından birisi olduğunu haykıracak bir babayiğit ne zaman çıkacaktır?” dedi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, MGK sonrası yapılan açıklama ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bu MGK yapısıyla güvenliğin milli boyutunu kavramak ve samimiyetle savunmak nasıl mümkün olacaktır. Bir tek terör kelimesinin geçmediği, bölücülük tehdidine bir tek atıf yapılmadığı, PKK’nın ise hiç hatırlanmadığı MGK açıklamalarına kim inanacak, kim güvenecektir? MGK’ya bakarsak Türkiye sanki güllük gülistanlıktır. Ufuk tefek sıkıntılar dışında ve paralel hayalet haricinde hiçbir sorun da yoktur.”

‘BAŞBAKAN BUNLARIN KIDEMLİ ÜSTADI, YOLSUZLUĞUN USTABAŞIDIR’

Konuşmasında yolsuzluk ve rüşvet iddialarına da değinen Bahçeli, “Yüzsüzce, arsızca, namertçe 30 Mart’ta balkona çıkarıp, selamlattığı çikolata kutularında, elbise kılıflarında, çantalarda rüşvet alan, akara makara karakterli AB eski bakanına ‘bu ne iştir, ne yaptın sen’ diyememiştir. Aksine sahiplenmiştir. Çünkü Başbakan bunların kıdemli üstadı, yolsuzluğun ustabaşıdır.” ifadelerini kullandı.

‘BAŞBAKAN VE OĞLU YARGI HUZURUNDA HESAP VERMELİ’

Meclis’teki soruşturma komisyonu kurulmasıyla alakalı görüşmelere de atıfta bulunan Bahçeli, “Bugünden bellidir ki AKP 4 eski bakanını sayısal üstünlüğe sahip olduğu soruşturma komisyonunda aklamaya girişecektir. Ancak şunu herkes bilmelidir ki bu rüşvetçilerin Yüce Divan'a gitmesi ve üzerlerine atılı suçlamalardan dolayı yargılanmaları ahlaki ve hukuki zorunluluktur. Bununla da yetinilmemelidir. Recep Tayyip Erdoğan da en kısa zamanda yargı huzuruna oğluyla beraber çıkmalı ve hesap vermelidir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar