Bahçeli: Mevzuata alenen aykırı işlemlere imza atılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma’daki maden faciası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, “Sırf siyasete komar torbasıyla yön vermek, mağdur ve muhtaç vatandaşlarımızın aklını çelmek için mevzuata alenen aykırı işlemlere...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Mevzuata alenen aykırı işlemlere imza atılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma’daki maden faciası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, “Sırf siyasete komar torbasıyla yön vermek, mağdur ve muhtaç vatandaşlarımızın aklını çelmek için mevzuata alenen aykırı işlemlere imza atılmış, toprak altında faaliyet gösteren işçilerimize ek külfetler yüklenmiştir.” dedi.

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, şunları söyledi: “Soma'daki 301 işçimizin hayatını kaybetmesine neden olan maden sahasının Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından Soma Kömür İşletmeleri isimli yüklenici firmaya rodövans usulüyle kiralandığı bilinmektedir. Adı geçen özel firma, ürettiği kömürleri ihalesiz ve protokol karşılığı Türkiye Kömür İşletmeleri'ne satmaktadır. Çıkarılan kömürlerin yüzde 65'i elektrik üretiminde, yüzde 35'i ise ısınma ve sanayide kullanılmaktadır. Sırf siyasete komar torbasıyla yön vermek, mağdur ve muhtaç vatandaşlarımızın aklını çelmek için mevzuata alenen aykırı işlemlere imza atılmış toprak altında faaliyet gösteren işçilerimize ek külfetler yüklenmiştir. Bunlar elbette bilinmesi gerekli olan ayrıntıların bir kısmıdır. Soma’daki ölümlü iş kazasının nasıl ve ne şekilde gerçekleştiği ise henüz tam manasıyla vuzuha kavuşmamıştır. Maden ocağını işleten özel firma ve olay mahallindeki diğer yetkililer, başta trafo patlamasından çıkan yangının ağır kayıplara neden olduğunu ileri sürmüştür. Ancak birkaç gün geçmeden kazın ayağının hiç de öyle olmadığı netleşmiştir. En son felakete sebep olarak kömürün oksitlenip ısındığı ve sonrasında yanmasıyla ortaya çıkan karbonmonoksit gazının ocağı kapladığı iddia edilmiştir.”

CİHAN

Yorumlar