Bahçeli: Marmaray'daki payımız gözardı ediliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 3. Etap Aday Takdim Toplantısı’na katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’u denizin altından birleştiren Marmaray’da MHP’nin büyük payının olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Marmaray'daki payımız gözardı ediliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 3. Etap Aday Takdim Toplantısı’na katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’u denizin altından birleştiren Marmaray’da MHP’nin büyük payının olduğunu söyledi. Bahçeli, “On yıllardır gündemde olan bu projeye Milliyetçi Hareket Partisi’nin katkısını ve bugünkü aşamaya gelmesindeki çok önemli payını görmezden gelmektedir.” dedi.

MHP’nin 3. Etap Aday Takdim Toplantısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. Aday tanıtımları öncesi konuşma yapan Devlet Bahçeli, Marmaray’da MHP’nin çabalarının göz ardı edildiğini belirtti. Yıllardır gündemde olan projenin bugüne gelmesinde MHP’nin önemli bir payının olduğunu anlatan Bahçeli, “İstanbul’un iki yakası denizin altında tüp geçitle birleşmişse bunun gerisinde bizim gayret, alın teri ve mücadelemiz çok fazladır. Başbakan Erdoğan’ın aklının yetmeyeceği, hayalinin almayacağı, kafasının basmayacağı muazzam icraatları biz 3,5 yıllık hükümet süresine ve hem de iki koalisyon ortağına rağmen sığdırdık.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un sorunlarını sıralayan Bahçeli, Suriyeli sığınmacılara da değindi. Sığınmacılarla sokaklarda dilenci sayısının arttığını anlatan Bahçeli, "Suriyeli sığınmacılarla birlikte caddeler boyu dilenenlerin sayısı patlamış, kimsesiz çocuklarının sayısı fırlamış, tinerciler kalabalıklaşmış, sokaklar kabusa dönmüştür. Eşitsizlik, menfaatini kollayan ahlaksızlık, bölüşümdeki adaletsizlik ve ihmalkârlık milyonlarca İstanbulluyu perişan etmiştir.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin ve hükümetin başkalarının oyununda figüranlık yaptığını ileri süren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, mücadele tarihimizin hiçbir devrinde; başkalarının oyununda yardımcı aktör olmadık, senaryolarında figüranlık yapmadık, Dünya var oldukça da yapmayacağız. Kimseye uşak olmadık, hiçbir küresel gücün etrafında pervane gibi dönmedik, milletimize yabancı hiçbir vahşi projenin kıyısında köşesinde bulunmadık. Dün söylediklerimizi bugün çiğnemedik, yalanlara ve aldatmalara gömülüp gitmedik. Bölücü teröristlere gözyaşları dökmedik, sahne berisinde karşılıklı ağlaşıp da, arkada Türkiye’nin infaz hükümlerini gülerek onaylamadık. Gemi alıp gemicik demedik, ona buna önce kardeşim, dostum deyip arkasından düşman kesilmedik. Sultan Alparslan’ın mezarı dahi bulunmamışken, türbe restorasyonundan bahsedecek kadar aklımızı oynatmadık, merhum ‘Sütçü İmam’ı, ‘Sütçü Nine’ yapacak kadar da süte su karıştırmadık. Hamdolsun ki, tek millet deyip de 36 etnik dilime ayırmaya teşebbüs etmedik. Allah muhafaza, hainlere kucak açmadık, teröristsever olmadık, başımıza peşmerge çuvalı geçirmedik, İmralı’ya sevdalanmadık, Kandil’e boyun bükmedik, iktidar ehliyetini yabancı başkentlerde aramadık.”
CİHAN

Yorumlar