Bahçeli: İnlerine kadar ineceğine yolsuzluk ve rüşvetin dibine kadar gir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İnlerine kadar ineceğiz" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: İnlerine kadar ineceğine yolsuzluk ve rüşvetin dibine kadar gir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İnlerine kadar ineceğiz" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Ne demek inlerine kadar inmek? İnlerine adar ineceğine yolsuzluk ve rüşvetin dibine kadar gir.” dedi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Hükümet Konağı Meydanı'nda konuşan Bahçeli, iktidara yolsuzluk üzerinden yüklendi. Nöbetçi hakimler aracılığıyla birtakım insanların tahliye edildiğini söyledi. Televizyon ve basına baba oğul muhabbetiyle birtakım servet dağılımının konuşmalarının yansıdığını hatırlatan Bahçeli, "Neyin montajı? Başbakan olarak bunu söylemen yetmez. Devletin yönetimi sende, teknolojisi buna müsait, üniversiteler müsait, çok iyi yetişmiş ses uzmanları, mühendisleri var. Şöyle bir kulak misafiri olmaları yeter, ne kadar montaj olup olmadığı hemen anlaşılır." diye konuştu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın internette yayımlanan ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin değerlendirmelerine tepki gösteren Bahçeli, "Sonradan bakan olmuş bir şahsiyet, Başbakan'ı sanki tahrik edip onu daha böyle bir sert ortama, zulme doğru sevk edecek şekilde konuşma yapıyor. ‘TÜBİTAK bana bağlı, orada uzmanlar var. İsterseniz bunu orada inceletebiliriz.’ diyor. ‘Ama ben okudum, dinledim, orada montaj var.’ diyor. Ne kadar büyük bir adamsın sen. Ne kadar büyük, montajı anlayıp anlamada beceri sahibisin. Bunu söylüyor. Yedi tane uzmanı da görevden alıyor. Neyi nereden saklıyorsunuz? Bu milleti bu kadar saf mı zannediyorsunuz? Milletimiz sabırlıdır, soğukkanlıdır. Bu iktidar yolsuzlukla, rüşvetle mutlaka mücadele etmeli. Aksi takdirde önümüzdeki dönemlerde seçimlerle bu iktidar yüzde 51’lik gücünü kaybetmeye başlarsa bunların artık 'Birlikte yürüyelim' şarkısı geçerliğini kaybeder. Yollar kirlidir, dikenlidir, çamurludur ve tek yol vardır, o da Yüce Dîvan'dır." diye konuştu. Yüce Dîvan'a gidişte AK Parti'ye oy verenlerden ortak olmamalarını isteyen Bahçeli, "11 yıl birlikte yürüdünüz. Ayakkabı kutularınız var mı? Villa sahibi mi oldunuz? Havuzun içinde 630 milyon dolar bulunuyor mu? Bulunmuyorsa artık bir karara varın. 30 Mart belediye seçimidir ama bir işarettir.” sözleriyle çağrı yaptı. 17 Aralık tarihinin Türk milleti açısından kara bir gün olduğunu iddia eden Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının Türkiye’yi çok büyük bir felakete sürüklediğini savundu. CİHAN

Yorumlar