Bahçeli, hükümet desteğine açıklık getirdi

Bahçeli, partisinin grup toplantısında AK Parti'ye verecekleri desteğin 'hükümet' anlamında olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli, hükümet desteğine açıklık getirdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında daha önce AK Parti'ye verecekleri destekle ilgili sözlerine açıklık getirdi. Bahçeli, AK Parti'ye vereceği desteğin 'hükümet' anlamında algılanması gerektiğinin altını çizerek, "MHP'nin hukuki vereceği destek bir hükümet olarak ele alınmalıdır" dedi. Grup toplantısında muhaliflerin çalışmalarını da eleştiren Bahçeli, 'tavşan parti' iddialarına sert çıkarak, "Tavşan parti'iddialarına gönderme yapan Bahçeli,"Tavşan arayanlara bozkurtu hatırlatır, akıllarını başlarından alırız" şeklinde konuştu. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bugünkü (10 Mayıs 2016) grup konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Terör destekçileri açtıkları nifak çukurlarına gömülecek. Türk milletinin fıtratında ne ümitsizlik ne de korkuya teslim olmak vardır. Kötümserliğe yer yok, MHP devletin bekasına baş koymuştur. Titreyip kendimize gelelim, ihanete mızrak gibi saplanalım. Ankara'da dost kazıklarını konuşmayalım, vatan gitmeden kendimize gelelim.

Ne yeni bir sisteme ne de yeni bir rejime gerek yoktur. Sonu macera olan arayışlara ihtiyaç yoktur. Yeni bir sisteme gerek varsa milletin tamamı, tamam diyorsa ancak o zaman gündeme alınmalıdır. Başkanlık tartışması 93 yıl önce kapandı, mevcut sistemle çare aramalıyız.

"Başkanlık ihtiyaçtır" diyenler başka taleplerle milletin huzuruna çıkarsa buna ne diyeceğiz, hatta nasıl mani olacağız? Güçler ayrılığını silmek, milletimizi buhrandan buhrana sürükleyecektir. Türk milletinin her kararına saygı duyarız ama çekincelerimizi de paylaşırız.

Davutoğlu'nun bırakma kararı sistem tartışmasından bağımsız düşünülemez. AKP'deki her kriz ülkemizi etkiler, amacımız siyasi rant devşirmek değil.

Davutoğlu'nun kızağa çekilmesinde asıl sorumlu kimdir? Pelikan Dosyası'nda neler yazdığı, nereden yazıldığı bizim meselemiz değildir. Bizim araya girmeye, taraf tutmaya niyetimiz yoktur fakat ortada bir sorun vardır. Sandıktan çıkan bir iktidar, kansız ve silahsız tasfiye edilmiştir.

AKP ne kadar rakibimiz olsa da bir iktidar karışıklığı çok büyük sakıncalar doğuracaktır. Davutoğlu'na demediğimizi bırakmadık. Davutoğlu başbakanlığının sanal olduğunu teyit etmiştir.

Sanıyorum hepiniz takdir edersiniz ki Türkiye şiddetli bir mücadelenin içindedir. Yeni bir seçim havası oluşturmak bu ülkeye ihanettir. 

Erken seçim için MHP bekleniyormuş. MHP'de mevcut yönetim kalırsa baraj altı, giderse yüzde 25'miş. Ağzı olan konuşmuş. Bizim korktuğumuzu hayasızca iddia edenler en başta bizden görünüp, aslında bizimle gece ile gündüz kadar farklı olan zavallılardır.

MHP, Allah'tan başkasına kulluk etmez. MHP, gazete köşelerinden, internet medyasından üretilmiş edepsiz dedikodularla yönetilemezdir. Sabahları kameralar karşısına çıkıp ciddiye alınacak bir tarafı olmayacaktır. Bu tipler sütünü içip avunsunlar, kumda oynasınlar.

Küçücük akıllarınca MHP'ye çelme takmak istiyorlar. MHP'nin yutulmasını projelendiriyorlar. MHP sırtını ona buna değil, egemenliğin asil sahibi büyük Türk milletine dayandırmıştır. Aksini söyleyenler müfteridir, seviyesizdir. Bu kadar ağar konuşuyorum, kim neye layıksa biz onu dile getiririz.

Tavşan arayanlara bozkurtu hatırlatır, akıllarını başlarından alırız.

AKP'de sular durulmaz, tartışmalar bıçak gibi kesilmezse önümüzdeki anayasa ve referandum çekişmeleri Türkiye'yi dibe çekecektir. Başta ekonomi olmak üzere tüm dengeler hepten bozulacaktır. TBMM'deki bölücüler ayrı bir parlamentodan ve komşu olmaktan bahsetmektedir. Biz parti olarak AKP'deki gelişmeleri takip ediyoruz. MHP terörle mücadelenin asla gevşememesine yürekten inanmaktadır.

"Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek" demiştim. MHP'nin hukuki vereceği destek bir hükümet olarak ele alınmalıdır. Ön şart olarak terörle mücadelenin eksiksiz sürdürülmesinden yanadır. MHP, Türkiye'nin tarafında, safında ve hizasındadır. Türkiye huzura ulaşana kadar, üzerimize ne düşüyorsa sabırla yapmaya açığız.

 

Yorumlar