Bahçeli: Hırsızlığı örtme girişimi faizi ile geri dönecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hırsızlığı örtme girişimi, yolsuzluğu kapatma gayretleri faiziyle geri dönecek ve buna yeltenenleri vuracaktır.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Hırsızlığı örtme girişimi faizi ile geri dönecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hırsızlığı örtme girişimi, yolsuzluğu kapatma gayretleri faiziyle geri dönecek ve buna yeltenenleri vuracaktır. Her şey milletimizin önündedir. Hukuk şeffaf, düzgün, sağlıklı ve adaletli olduğu müddetçe Türkiye kazanacak, kirinden pasından temizlenerek kurtulacaktır.” dedi.

Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, konuşmasında rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değindi. Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Tüyler ürperten yolsuzluk haberleri, kan donduran şaibeli ilişkiler, itibarsızlaşan siyaset ve yozlaşmanın dibine batan hükümet 2013 yılına damga vurmuştur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu son yılların en büyük vurgununu deşifre etmiştir. Türk milletinin tüm dikkati bu meseleye sabitlenmiş ve gözler bu soruşturmaya kilitlenmiştir. Türkiye yolsuzluklarla hesaplaşmakta, yıllardır hasır altı yapılan ve bir noktadan sonra kapatılma ihtimali kalmayan çapraşık ve çürük gayri meşru bağlantılar volkan gibi patlamaktadır. Şu an ülkede tam bir belirsizlik ve hatta kaos hakimdir. Hükümet tel tel dökülmektedir. Haklarında yığınla iddia bulunan bakanlar görevlerini bırakmak mecburiyetinde kalmışlardır. 61’inci cumhuriyet hükümeti ahlaken iflas etmiş, demokratik itibar açısından helak olmuş, yolsuzluğun kulvarında güvenirliğini kaybetmiştir. AKP hükümeti sanki suçüstü basılmış gibi şaşkın, titrek ve çaresizdir. Hükümetin siyasi meşruiyeti ağır bir darbe almıştır. AKP hükümeti Türkiye’yi öyle bir hale getirmiştir ki ateş bacayı çoktan sarmış, yolsuzluk seli siyasetçisinden iş adamına, bakan çocuklarından bürokratına kadar önüne kim geldiyse süpürmeye ve yutmaya başlamıştır. En başta Başbakan ve hükümeti için geçerli olmak üzere, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.”

"GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Operasyon ile ilgili partisinin kanaatlerini paylaşan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Aralarında üç bakan çocuğunun bulunduğu, yandaş iş adamları, Halk Bankası Genel Müdürü, AKP’li Fatih Belediye Başkanı, AKP’li danışman ve bürokratların da yer aldığı çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştır. Zanlılardan 24’ü tutuklanmışlar ve cezaevine gönderilmişlerdir. İki bakan çocuğu da tutuklular arasındadır. Tutuklamasına gerek görülmeyenlerin bir bölümü ise adli kontrol sistemi ile serbest bırakılmıştır. Bizim açımızdan suçluluğu sabit görülesiye herkes masumiyet karinesi gereğince suçsuzdur. Peşinen hiç kimseye suçlu gözüyle bakmayacağımız hukuka saygımızın ve insan haklarına riayetimizin doğal ve doğrudan bir yansımasıdır. Fakat ortadaki bu dehşet iddia ve suçlamaların sonuna kadar gidilmesi, soruşturma ve arkasından gelecek kovuşturma aşamalarının objektif ve yürürlükteki mevzuata uygun yapılması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Güneşi balçıkla sıvamak mümkün değildir. Hırsızlığı örtme girişimi, yolsuzluğu kapatma gayretleri faiziyle geri dönecek ve buna yeltenenleri vuracaktır. Her şey milletimizin önündedir. Hukuk şeffaf, düzgün, sağlıklı ve adaletli olduğu müddetçe Türkiye kazanacak, kirinden pasından temizlenerek kurtulacaktır.”

TBMM’nde bekletilen fezlekelerin çoğunlukla Başbakan, bakan ve bir kısım milletvekiline ait olduğunun bilinen bir gerçek olduğunu kaydeden Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Meclis'te bekleyen fezlekelerinde ağır suçlamalar bulunduğunu öne sürdü.
CİHAN

Yorumlar