Bahçeli: Gül, kanunu onaylarsa yargı tamamen hükümete bağlanmış olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HSYK kanununun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Gül, kanunu onaylarsa yargı tamamen hükümete bağlanmış olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HSYK kanununun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesini istedi. Bahçeli, “Cumhurbaşkanı, sözünde durmaz ve sil baştan yazılan HSYK kanununu onaylarsa yargı tamamen hükümete bağlanmış olacaktır. Kuvvetler ayrılığı ilkesi tümden rafa kaldırılacaktır. Hakimler ve savcıların akıbeti Adalet Bakanı’nın iki dudağı arasında olacaktır. Korkarım ki Başbakan Erdoğan, HSYK’daki yeni yapılanmayla yargının tepesine baş yargıç olarak oturacaktır.” dedi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası tutuklanan bazı zanlıların serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Bahçeli, “Başbakan, adalete yerleştirdiği adamları, şüphelileri bir bir bırakmaktadır. Ayakkabı kutularında dolar hesabı açan ve hırsızlığa yepyeni bir ekol getiren Halk Bankası eski Genel Müdürü’nün 57 gün sonra gelen tahliyesi, her şeyi gözler önüne sermiştir. İlave olarak 12 kişinin daha serbest kalması fazla söze gerek bırakmamıştır. Önümüzdeki yakın vadede malum bakan çocuklarıyla birlikte İranlı rüşvetçinin dışarıya çıkması kimseyi şaşırtmamalıdır. Gelişmeler bunu göstermektedir.” diye konuştu.

Başbakan ve partisinin yargıya operasyon yaptığını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti: “Başbakan Erdoğan ve partisi yargıya operasyon yapmıştır. TBMM’de kabul edilen HSYK düzenlemesi bunun en bariz delilidir. Hukukçuların, rejim krizi çıkar diye itiraz ettikleri, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa'ya aykırı, göndermeyin dediği, herkesin ağız birliği etmişçesine mahsurlarını dile getirdiği HSYK kanun teklifi Meclis’te, tekme tokat ve dökülen kanlar eşliğinde kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanı, sözünde durmaz ve sil baştan yazılan HSYK kanununu onaylarsa yargı tamamen hükümete bağlanmış olacaktır. Kuvvetler ayrılığı ilkesi tümden rafa kaldırılacaktır. Hakimler ve savcıların akıbeti Adalet Bakanı’nın iki dudağı arasında olacaktır. Korkarım ki Başbakan Erdoğan, HSYK’daki yeni yapılanmayla yargının tepesine baş yargıç olarak oturacaktır. Sayın Gül, yetkisini kullanmalı, parti çıkarını değil devletin ve milletin selametini düşünerek hareket etmelidir. HSYK kanunu Çankaya’dan mutlaka dönmelidir. Aksi takdirde tehlikeler çok fazladır.”

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili düzenlemeleri de hatırlatan Bahçeli, “AKP teklifinde, özel yetkili mahkemelerin tümüyle kaldırılması planlanmaktadır. Gözaltı ve tutuklama kararında kuvvetli suç şüphesi yerine somut delil şartı getirilmesi amaçlanmaktadır. Şüpheli ya da sanığın üstü, eşyası iş yeri ya da evinde yapılacak aramaların makul şüphe yerine somut delile dayandırılması düşünülmektedir. Kişisel verilerin korunması amacıyla bu verilerin korunması amacıyla bu verileri hukuka aykırı olarak kaydedenlere yayanlara veya ele geçirenlere verilecek cezalar da artırılacaktır. Takdir edersiniz ki bunların hiçbirinin demokrasiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Başbakan için tek amaç yargıyı susturmak, rüşveti aklamak, yolsuzluğu gizlemektir.” şeklinde konuştu.

YEREL SEÇİMDEN ÖNCE SON GRUP TOPLANTISI

Bahçeli, bu grup toplantısının, yerel seçimden önceki son grup toplantısı olduğunu açıkladı. Bahçeli, “25 Şubat 2014 ile 25 Mart 2014 tarihleri arasındaki Meclis grup toplantılarımıza, sahadaki yoğun çalışmalarımız nedeniyle ara veriyoruz.” dedi.



CİHAN

Yorumlar