Bahçeli: Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olabilmesi için aklanması gerekiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olabilmesi için aklanması gerekiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı olabilmesi için 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında aklanmaları gerekiyor.” dedi.

Devlet Bahçeli, yakınlarının sünnet düğününe katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Havayolu ile GAP Havaalanı'na inen Bahçeli, burada partilileri tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde şehir merkezine gelen MHP Genel Başkanı, otelde kısa süre istirahat ettikten sonra il teşkilatını ziyaret etti, partililer ile buluştu. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli, partisinin Şanlıurfa’da son seçimde geleceğe zemin hazırladığını belirtti. Seçimlerin zor şartlar altında gerçekleştiğini vurgulayan Bahçeli, belediye başkanlığının nasip olmadığını kaydetti.

GEÇMİŞTE KİM İLE DOST İSE ŞİMDİ DÜŞMAN İLAN ETMİŞTİR

Türkiye’nin gündemi gittikçe derinleştiğini dile getiren Bahçeli, birçok konunun da yeni yeni gündeme girdiğini ifade etti. “Bunları takip ettiğimiz vakit siyasi iktidarın mahalli idari seçimlerindeki koyduğu tavırları, şimdi de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapmaya gayret gösterdiğini görüyoruz.” diyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın beklentileri olmayacaktır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı olabilmesi için 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında aklanmaları gerekiyor. Bu durumlar olmadığı müddetçe cumhurbaşkanı olma ihtimalleri çok zayıftır; ama zorlamaktadırlar. Geçmişte kim ile dost ise şimdi de düşman ilan etmiştir. En son Anayasa Mahkemesi Başkanı kalmıştır. O da eski bir dostudur. 11 yıldır yargı ile hükümet arasında sıcak bir diyalog varken şimdi bir düşmanlığa doğru dönüşmüştür. Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de dostu kalmayacağı anlaşılmamaktadır.”

BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE DİKTATÖRLEŞME ARAYIŞINDA

Erdoğan’ın başkanlık sistemi ile diktatörleşmenin arayışında olduğunu savunan Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi kısa bir sürede olacak bir şey olmadığını, bunun için Anayasa değişikliği gerektiğinin altını çizdi.

Bahçeli, şunları söyledi: “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarıyla diktatör olabilmenin yolu olarak parlamenter sistemden kurtulmak istemektedir. Dikkate alınması gereken bir konudur. Bu millet oyunları bozacaktır. 10 Ağustos birinci tur, eğer olmazsa 24 Ağustos’ta 2. turda cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmak suretiyle bu milletin öz evlatları hangi partiden olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan’ın dışında bir cumhurbaşkanı seçeceklerine inanıyorum.”

HAŞİM KILIÇ DEĞERLENDİRMESİ

Haşim Kılıç’ın son açıklamaları ile ilgili kısa değerlendirmede bulunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: ”Bunlar eski dostlardı. Eğer bir sorunları varsa Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yargıyı sıkıştırması, kuşatması, siyasallaşması döneminde hiç sesini çıkartmayan, son dönemlerde ne oldu ki cesaretlendi. O bakımdan iki dostun arasına bu milleti sokmamak lazım. Dostken şimdi savaşmanın gereğinin kendileri anlatması gerekiyor.“

Başka bir soru üzerine Bahçeli, ailesinin bir parçasının Siverek’te olduğunu belirtti.

BALIKLIGÖL'E YEM ATTI

Açıklamaların ardından konvoy halinde parti teşkilatından ayrılan MHP Genel Başkanı Bahçeli, önce El Ruha Otel’de turizme kazandırılan mağaraları gezdi, ardından Balıklıgöl’e geçti. Yürüyerek Balıklıgöl’e gelen Bahçeli, yolda karşılaştığı vatandaşlarla selamlaştı, hal hatır sordu. Balıklıgöl’de balıklara yem atan Bahçeli, Hz. İbrahim’in doğduğu rivayet edilen mağarayı ziyaret etti. Burada şifalı olduğuna inanılan sudan içen Bahçeli, on durağı Ülkü Ocakları Şanlıurfa il teşkilatını ziyaret etti. Ülkü ocakları ziyaretinin ardından Bahçeli, sünnet merasimine katılmak üzere Siverek’e gitti.

CİHAN

Yorumlar