Bahçeli: Doğuda 15 il, Kürdistan’ın kantonu yapılmaya çalışılıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yapılan siyasi çalışmalara dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Doğuda 15 il, Kürdistan’ın kantonu yapılmaya çalışılıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yapılan siyasi çalışmalara dikkat çekti. Türkiye’nin doğusundaki 15 ilin Kuzey Kürdistan’ın 15 kantonu olarak haritalarda yer aldığını hatırlatan Bahçeli, doğuda özerk ve federal Kürdistan’ın kurulma aşamalarının olduğunu söyledi. Bahçeli, “Diyarbakır’ın sokaklarında seçim için Kürtçe afişler, Kürtçe pankartlar asılı. Daha akşam üzeri bir mahkeme kararı ile kaldırıldı. Seçimler vs. neler oluyor, neler bitiyor, daha yeni yeni ortaya çıkıyor. Hürriyet, demokrasi diyorlar başka şeyler söylüyorlar. Ama altına bakıyoruz, alayına demokratik açılım kutusunun içine koymuşlar bir kutuyu kaldırıyorsun milyon dolarlar, diğer kutuyu kaldırıyorsun Kürdistan.” diye konuştu.

30 Mart Yerel Seçim kampanyası kapsamında Çankırı’nın ilçelerine ziyarette bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Şabanözü’nde başladığı çalışmalarına, Orta, Çerkeş ve Atkaracalar ilçelerinde devam etti. Çankırı’ya gelen Bahçeli, belediye başkan adayı Hakkı Yalçın’ın seçim irtibat bürosu açılışını yaptı. Burada vatandaşlara seslenen Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yapılan siyasi yapılanmalara dikkat çekti. “Hakkari’de vali var vali yok. Ne demek bu? Vali kadrosunda bir şahsiyet var odasından dışarı çıkamıyor. Peki, dışarıda ne var? PKK var. Güvenlik sorumluluğunu, vergi memurluğunu, PKK almış.” diyen Bahçeli, PKK’nın bölgeyi hakimiyeti altına aldığına değindi.

Bahçeli şöyle devam etti: “Bu ne demek? Artık bu bizim demek. Diyarbakır, Van, Mardin, Şanlıurfa, Hakkâri, Şırnak, Batman, Siirt, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Ağrı 15 il Kuzey Kürdistan’ın 15 kantonu olarak Kuzey Kürdistan haritasında var, bu. Bunun kilometrekaresi 144 bin kilometre karedir. Nüfusu 7 bin 860 bin. Burası 144 bin kilometre kare Kuzey Kürdistan coğrafyasıdır. Burada yaşayan 860 bin nüfus Kürt halkıdır öyleyse Kuzey Kürdistan’ın egemenliğini istiyoruz, bağımsızlığı, Kürdistan’a gidecek yolu açmak istiyoruz. Özerk Kürdistan yönetimini istiyoruz. Bu bağımsız, federal Kürdistan’ı istiyoruz demektir. Bu büyük bir tuzak değil midir? Şimdi Diyarbakır’ın sokaklarında seçim için Kürtçe afişler, Kürtçe pankartlar asılı. Daha akşamüzeri bir mahkeme kararı ile kaldırıldı. Seçimler vs. neler oluyor, neler bitiyor, daha yeni yeni ortaya çıkıyor aziz vatandaşlarım. Hürriyet, demokrasi diyorlar başka şeyler söylüyorlar. Ama altına bakıyoruz, alayına demokratik açılım kutusunun içine koymuşlar bir kutuyu kaldırıyorsun milyon dolarlar, diğer kutuyu kaldırıyorsun Kürdistan.” ifadelerini kullandı.

'BİZ SOKAĞA ÇIKMAK İSTEMİYORUZ'

17 Aralık operasyonu hakkında da konuşan MHP Lideri Bahçeli, yolsuzluğa adı karışanların hesap vermesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: “30 Mart’ta mührü vurun. Sen yüce divana oğlun Bilal’i de yanına alarak en yakın karakola gideceğin yerde, hala bizi oyalıyorsan ben sokağa çıkmak istemiyorum. Sokak karanlık, kirli, kanlı ama ak olan yer AKP olmaktan çıkmış, tek bir yer kalmış o da sandık. Şimdi gidip Türkiye’nin geleceğini aydınlatmak için 2015 iktidardan uzaklaştıracağız, Cumhurbaşkanlığı hayal olacak. Bundan böyle Recep Tayyip Erdoğan ne padişahsın. Bundan sonra haksızlıkla, kimsesizin kimi diyordun. Şimdi herkesin soyanın birisi olarak halkın arasında bulunacaksın. Yüce divanda olacaksın.” CİHAN

Yorumlar