Bahçeli: Diktatörler dahi yolsuzluk ve rüşvete bulaştıktan sonra gitmişlerdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in Beydağ ilçesini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Diktatörler dahi yolsuzluk ve rüşvete bulaştıktan sonra gitmişlerdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in Beydağ ilçesini ziyaret etti. İlçe meydanında bir kahvehane önünde vatandaşlara hitap eden Bahçeli'nin gündeminde, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla Meclis'ten geçen demokratikleşme paketi vardı: "Diktatörler, 33 yıl millete zulmetmiş insanlar dahi yolsuzluk ve rüşvete bulaştıktan sonra gitmişlerdir. İşte Endonezya, Mısır, Tunus. Türkiye'nin böyle olmaması lazım. Onun için sandığa gittiğinizde bu konuyu dikkatinize sunmak istiyorum. Seçimler hayırlara vesile olsun."

Türkiye'de yolsuzluk ve rüşvet tartışmasına değinen Genel Başkan Bahçeli, birbirlerini suçlamaya ve hakaret etmeye kadar, ülkenin istikrarını ve huzurunu bozacak noktaya geldiğini söyledi. Yolsuzlukla mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğinin altını çizerek adalete güvenilmesi için çağrı yapan Bahçeli, "Kim haklı kim haksız, ortalıkta bunu tartışmak yerine, adalete gidip orada yolsuzlukla mücadeleyi öncelikle iktidar başlatmak suretiyle sonuna kadar gitmeli. Kime kadar giderse gitsin gereği yapılmalı. Eğer böyle bir olay varsa cezasını çekmeli, bu kadar milletimizin kimsesizi, öksüzü, yetimi, işsizi varken birileri de kalkıp milyon dolarla havuzun içerisinde oyun oynamasın. Ayakkabı kutularını dolarlarla doldurmaya gerek yok. Bu ayakkabı kutusu nereden çıktı, bir türlü anlayamadık. Eğer para taşınacaksa çok güzel daha yöntemler var ama bu ayakkabı kutusu da neyin nesi, bunu da anlayamadık. Peki nasıl çözeceğiz? Kavgayla, çatışmayla değil, sosyal hareketlilikle değil, sandığa gideceğiz." dedi. 30 Mart'ta sandığa gidilmesi çağrısında bulunarak, "AKP'li kardeşlerim de dahil, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı uyarmak lazım. Yanlış gidiyorsun, bunlar neyin nesi, hangisi doğrusu? Kim ne derse desin, 'Bana komplo yaptılar, montaj yaptılar.' diyorsun. Acaba komplo mu montaj mı var, bunu da öğrenmek istiyoruz diyerek, oylarla bunu biraz aşağıya düşürerek onların kendilerine çekidüzen vermesi imkanı sağlamalıyız. Eğer bundan ders çıkarırlarsa inşallah önümüzdeki günler çok daha güzel olur, ders çıkarmazlarsa felakete gidiyoruz. Bu sosyal kargaşanın sonu iyi değil." uyarısında bulundu.

'ETNİK VEYA MEZHEP TEMELLİ BİR AYRIMCILIK ÜLKEYİ BÖLER VE PARÇALAR'

MHP Genel Başkanı, Meclis'ten geçen demokratikleşme paketine de tepki gösterdi. Türkiye'nin 11 yıldır AK Parti tarafından yönetildiğini hatırlatarak, "Geçen süreç içerisinde Türkiye, önemli sıkıntılara düşmüştür. Şu an Türkiye, bu yönüyle bir kargaşa içerisindedir. Türkiye bir kamplaşma, kutuplaşma, bir kriz yaşamaktadır. Bu böyle devam ettiği sürece Türkiye'de bir kavga ve çatışmayı da beraberinde getirebilir. Bu nedenle seçimleri dikkate alırken milletimizin geleceğine de dikkat etmek durumunda olmalıyız. Şimdi demokratikleşme paketi adı altında, demokratikleşme açılımı zırvasının içerisinde Türkiye'yi gelecekte tehlikeye koyan gelişmeler oldu. Meclis'teki çoğunluk bu amaçla kullanıldı. Belki de AKP'ye oy vermiş kardeşlerimin, Meclis'te AKP'li milletvekillerinin çoğunluğuyla kabul edilmiş olan bir demokratikleşme paketini kabul etmeleri mümkün olmayabilirdi. Nitekim de biz öyle inanıyoruz ki birçok AKP'ye oy vermiş kardeşlerimiz, bu gelişmelerden rahatsızdır." dedi. Bunların yapılmasının Türkiye'ye faydası olmadığını belirterek, "Türkiye'yi bölmek, kimin işine yarayacaktır? Türkiye'ye özerklik kazandırmak ve Oslo'dan İmralı'ya, İmralı'dan Kandil'e kadar bir müzakere sürecinde alverle nereye hizmet edeceğiz? Türkiye'nin karmakarışık olduğu ortamda, komşumuz Suriye olarak halini görüyorsunuz. İç çatışma var, 130 bin insan hayatını kaybetmiş, 2 milyon insan Suriye'yi terk etmiş, 700 bini Türkiye'ye gelmiş. Şimdi İstanbul'da, büyük şehirde dilencilik yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Surların etrafında yatıp kalkarak hayatlarına devam etmek istiyorlar. Bir ülke karışırsa sonuç bu, ondan sonra toparlanmak mümkün değil. Hangi partiden olursak olalım bu ülke bizim. Türkiye'yi bu hale koymaya gerek yok, bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz." dedi.

Devlet Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: "Hangimiz hangi hakka sahipsek, Güneydoğu'daki her vatandaşımız da o hakka sahip. Ayırt eden var mı? Buralara kadar gelip geçimini sağlayan, size komşu olan o bölgedeki değerli kardeşlerimiz bunlar gibi düşünmüyor ama birileri Türkiye'yi bölmek için, Kuzey Kürdistan özerk yönetimini oluşturmak için bir ihanet içerisine düşüyor, ihanetin farkında bile değil. Üç beş oy için gelecekte çok büyük tehlikelere giriyor. Bu bölünme tehdidi yarın gelişirse Allah muhafaza, Türkiye'de çok şeyler olur. Herkes aklını başına almalı. AK Parti, bunun altından kalkamaz. MHP, ne bir toprak verir ne bir insan kaybeder. Ülkeyi bu hale getirmenin bir manası yok. O sebepten dolayı etnik temelli veya mezhep temelli bir ayrımcılık ülkeyi böler ve parçalar, buna dikkat etmemiz lazım. Hele demokrasi, insan hakları adına, özgürlükler adına bu yapılıyorsa bunların her biri güzel kavramlardır ama yanlış kullanılırsa her tarafa yerleştirilmiş bir mayındır, patlamaya da hazır bir haldedir. Dikkat etmek lazım."

MHP Lideri Bahçeli, iktidar olurlarsa kapatılan beldeleri açacaklarını da vaadetti. Ödemiş ilçesinin Kaymakçı beldesinde bir kahvehaneye oturarak vatandaşlarla sohbet eden Bahçeli, bir vatandaşın ikram ettiği bisküviyi çayla birlikte yedi. CİHAN

Yorumlar