Bahçeli: Diktatöre, kimse komplo yapmaya cesaret edemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanı eleştirdiği Ankara'daki mitinginde, "Ne bu ülkede haşhaşi vardır, ne bu kadar hain vardır, ne de bu ülkede bu kadar alçak vardır.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Diktatöre, kimse komplo yapmaya cesaret edemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanı eleştirdiği Ankara'daki mitinginde, "Ne bu ülkede haşhaşi vardır, ne bu kadar hain vardır, ne de bu ülkede bu kadar alçak vardır. 'Bana komplo yapıyorlar.' demene de gerek yoktur. Sayın Erdoğan sana kim komplo yapsın? Sen tek adamsın, sen diktatörsün. Sana kimse komplo yapmaya cesaret edemez. Sana niye montaj yapılsın." diye konuştu.

Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında Ankara’nın Gölbaşı, Etimesgut ve Singan ilçelerinde vatandaşlara seslendi. Bahçeli, Ankara'daki seçim ziyaretleri kapsamında önce Gölbaşı seçim bürosunu ziyaret etti. Burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Bahçeli, halka hitaben yaptığı konuşmada yolsuzluk iddiaları üzerinden hükümete yüklendi.

“17 ARALIK MİLATTIR”

Ülkede, sosyo-ekonomik anlamda, işsizlik ve yolsuzluk gibi iki önemli toplumsal hastalığın yaşandığına işaret eden Bahçeli, "Biri işsizliktir. Her evde patlamaya hazır bir dinamit vardır. Bu tetiklenirse Türkiye’de sosyal kargaşanın başlamasına sebep olabilir. İkincisi de yolsuzluk ve rüşvet sorgulaması konusudur. 17 Aralık 2013 bu sebeple bir milattır. Türkiye için bir yüz karasıdır. Bundan kurtulmak da en kısa zamanda sağlanmalıdır. Yolsuzluk ve rüşvetin 94 gündür siyasi, iktidar üzerinde oluyorsa o zaman AKP’ye oy vermiş kardeşlerim bunu iyi değerlendirmeli ve sonucu hayra ulaştırmak için gayret göstermelidir." dedi.

"SEN TEK ADAMSIN SANA KİM KOMPLO YAPSIN?"

Bazı saplantılara gerek olmadığının altını çizen Bahçeli, "Ne bu ülkede haşhaşi vardır, ne bu ülkede bu kadar hain vardır, ne de bu ülkede bu kadar alçak vardır. 'Bana komplo yapıyorlar.' demesine de gerek yoktur. Sayın Erdoğan sana kim komplo yapsın? Sen tek adamsın, sen diktatörsün. Sana kimse komplo yapmaya cesaret edemez. Sana niye montaj yapılsın. Türkiye’de bilim insanlarımız var. Montaj olarak şüphelendiğin ne varsa devlet olarak bunları inceletme fırsatı da senden başka kimsede yok. Sende bir tek montaj var, taşıma unsurlarla yapmış olduğun ve televizyonlarda da sık sık görülen mitinglerdir. İşte gerçek montaj orada var." diye konuştu.

“BAŞBAKAN, GERÇEKLERİ MECLİS'TEN VE HALKTAN SAKLIYOR"

"Yolsuzluk ve rüşvet Türkiye’nin en büyük gündemidir." diyen Bahçeli, "Bununla ilgili olarak yargı mutlaka devreye girmelidir. Sayın Başbakan’ın yapabileceği bir tek şey vardır. Benim partimin adının kısaltması 'AK’tır. Milletime verdiğim temiz bir toplum sözünü tutmam lazım. Ama şimdi gittikçe kararan bir AKP ve kirlenen bir toplum var. Bütün savcısı, yargıcı, ilgili bakanları, STK’ları siyasi, partilerden bilgi belgelerini istiyor ve 'bunların üzerine gideceğim' demeliydi. Ama Sayın Başbakan hala Meclis'ten saklıyor, halktan saklıyor. Ama tapelerle, basın, medya yoluyla millet her gerçeği de görmeye başlıyor." ifadelerini kullandı.

"DÜN DESTEK VEREN DIŞ MİHRAKLAR NEDEN KOMPLO YAPSIN?"

MHP lideri Bahçeli, Etimesguttaki mitinginde ise, Başbakan Erdoğan ve partisinin son siyasi olaylarda sıkça kullandıkları "dış mihraklar" iddiasını eleştirdi. Erdoğan'ın milletvekili seçilip partiye Başbakan yapılması sürecinde geçen sürece dikkat çeken Bahçeli, "Acaba 116 gün geçen sürede ne oldu? Kim bu işe çıkış yolu buldu, kim yönlendirdi? Sayın Recep Tayyip Erdoğan her gün AKP'nin nasıl kurulduğunu anlatıyor. Hangi sıkıntıların içinden geldiğini söylüyor. Cezaevi hayatını ikide bir hatırlatıyor. Alayı 4,5 ay yatmış. O dönemden bu yana bir takım olaylar geçiyor. Fakat içinizde hatırlayan var mı acaba, 116 günde ne oldu? Bundan hiç bahseden oldu mu? Şimdi kalkmış, 'İşte dış odaklar bana komplo yapıyor.' diyor. Dış odakları eğer anlatırsan, 116 gündekilere ne kadar benzediklerini göreceksin. Dün sana, destek verenler, acaba bu gün neden komplo kursunlar? Bu cevaplanmıyor. Bu anlatılsın ki, 17 Aralık'tan sonra yaşananların hikayesini daha iyi anlayalım." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar