Bahçeli'den 'dokunulmazlık ve Vural' açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçlei, "Gazi Mecliste bulunacaksın, İmralı'daki caniyi burada öveceksin. Bunun konuşulması dahi doğru değildir. Bunlar, zavallı insanlar haline gelmiştir" dedi

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den 'dokunulmazlık ve Vural' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Anayasa Komisyonundaki HDP'li milletvekillerinin tavrını, "Bu cinnet hali. Gazi Mecliste bulunacaksın, İmralı'daki caniyi burada öveceksin. Bunun konuşulması dahi doğru değildir. Bunlar, zavallı insanlar haline gelmiştir." diye eleştirdi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısından sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

HDP'li milletvekillerinin, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Anayasa Komisyonunu, "Biji serok Apo sloganı atarak ve marş söyleyerek terk ettikleri"nin anımsatılması üzerine Bahçeli, bunun, cinnet hali olduğunu belirtti. Bahçeli, "Gazi Mecliste bulunacaksın, İmralı'daki caniyi burada öveceksin. Bunun konuşulması dahi doğru değildir. Bunlar, zavallı insanlar haline gelmiştir." ifadesini kullandı.

Bahçeli, bir gazetecinin, "MHP milletvekilleri arasındasizi desteklemek için bir deklarasyon hazırlandığı, bazı milletvekillerinin ise imzalamadığı yönünde haberler var. Böyle bir deklarasyon var mı?" sorusu üzerine, böyle bir deklarasyon görmediğini bildirdi. Bahçeli, ancak ne varsa bazı çevrelerden öğrendiklerine işaret ederek, "Şimdi inceleyin var mı böyle bir şey." yanıtını verdi.

"BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ"

"MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile arasında bir soğukluk olduğuna dair" haberlerin anımsatılması üzerine Bahçeli, şöyle dedi:

"Oktay Bey, çok değerli bir kardeşimizdir. Mecliste beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkarıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP'yi karmakarışık ediyorsunuz, şimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Sizin göreviniz nedir? Hiç mi düşünceniz olumlu olmayacak? Hiç mi bütünleştirici olmayacak? Basın demek, Türkiye'yi inkar etmek demek midir? Buna dikkat edin."

Bahçeli, bir gazetecinin, "AK Parti'de kaynayan kazan olduğu söyleniyor" demesi üzerine, başka partilerin iç işlerine karışmadıklarını, dedikodu yapmadıklarını, fitnenin yayılmasına da katkı sağlamadıklarını, kendilerinin MHP olduğunu kaydetti.

Yorumlar