Bahçeli: Cumhurbaşkanı'ndan AK Parti'nin HSYK ısrarından vazgeçmesini istedim

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) düzenlemesi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede, Gül’den AK Parti’nin HSYK düzenlemesinden vazgeçmesini, rüşvet ve yol.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Cumhurbaşkanı'ndan AK Parti'nin HSYK ısrarından vazgeçmesini istedim

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) düzenlemesi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede, Gül’den AK Parti’nin HSYK düzenlemesinden vazgeçmesini, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının engellenmemesini istediğini söyledi.

Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı’nın siyasi genel başkanları Çankaya’ya davet ettiğini hatırlatan Bahçeli, bu temasların sonuç vermesini TBMM’de uzlaşmanın hakim olmasını temenni etti. HSYK düzenlemesine bakışını daha önce ifade ettiğini belirten Bahçeli, 12 Eylül 2010 Referandumu'nda neredeyse bugünde aynı noktada olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı’ndan AK Parti’nin HSYK düzenlemesi ile ilgili ısrarından vazgeçmesini istediğini vurgulayan Bahçeli, yine rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının engellenmemesini istediklerini kaydetti. Başbakan Erdoğan’ın tutumu hakkındaki şikayetlerini de Cumhurbaşkanı’na ilettiğini aktaran Bahçeli, Başbakan’ın İstanbul Başsavcıvekili’ni iki kurye ile tehdit ettiğinin ortaya çıktığına işaret etti.

"YASALAŞIRSA CUMHURBAŞKANI AYNEN İADE ETMELİDİR"

Hükümetin HSYK düzenlemesinin anayasaya aykırı olduğunu yineleyen Bahçeli, kanun teklifinin geri çekilmesi gerektiğini, yasanın Cumhurbaşkanı’na gitmesi halinde ise Cumhurbaşkanı’nın aynen iade etmesi gerektiğini bildirdi.

CİHAN

Yorumlar