Bahçeli: Çocuğa kasteden canilere en ağır müeyyide uygulansın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, çocuk cinayetleri ile ilgili gerekli yaptırımların uygulanmasını istedi. Bahçeli, “Çocuğa kasteden canilere en ağır müeyyide uygulanmalıdır.” dedi.TBMM’deki...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Çocuğa kasteden canilere en ağır müeyyide uygulansın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, çocuk cinayetleri ile ilgili gerekli yaptırımların uygulanmasını istedi. Bahçeli, “Çocuğa kasteden canilere en ağır müeyyide uygulanmalıdır.” dedi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Kadına, kıza, çocuğa ve herhangi bir insana kasteden canilere en ağır müeyyideler uygulanmalıdır ve bu hemen yapılmalıdır. Son günlerde ciğerlerimizi dağlayarak yaygınlaşan çocuk ve kadın katliamlarına karşı hükümeti derhal kalıcı ve tesiri yüksek tedbirler almaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'YE GÖRE ŞİDDETİN ARTMASININ 6 SEBEBİ

Başbakan’ın çocuk cinayetleri ile ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatan Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın, ‘Bu olaylar adeta idamlık olaylar ama idam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında arkadaşlara talimatım var’ sözünün sürüncemede kalmamasını bekliyorum. Bize göre her neviden şiddetin artmasına yol açan 6 neden vardır ve bunların üzerinde durulmadan şiddet kesilmeyecektir: Milli ve manevi değerlerdeki yozlaşma ve buhran hali; gittikçe genişleyen ahlaki çöküntü; çözülme gerçeği, aile bağlarındaki gevşeklik ve yıpranma olgusu; Allah korkusundaki zayıflama ve adaletin hiçe sayılma sorunu; eğitim ve öğretim hayatındaki bunalım döngüsü; alarm veren siyasal kutuplaşma sonucu olarak suç ve suçlu sayısında dehşet verici ölçüde artış görülmektedir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar