Bahçeli bugün ilk adımı atıyor

Muhaliflerin yaptığı kurultayda 'iptal nedeni hatalar' tespit eden Bahçeli, bugün gerekli bütün adımları atıyor

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli bugün ilk adımı atıyor
MHP'li muhaliflerin Ankara Akyurt'ta pazar günü yaptığı 'tüzük kurultayı'yla ilgili tartışmalar devam ediyor. Muhaliflerin büyük hatalar yaptığını düşünen genel merkez bir yandan 'iptal' başvuruları için harekete geçmeye hazırlanırken, öte yandan da 10 Temmuz için ilk adımı bugün atıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongrede yapılan işlemler ve tüzük değişiklikleri için, “Alayı geçersiz” değerlendirmesi yaptı. Bahçeli, MHP’nin kendi göbeğini kendisinin keseceğini vurgulayarak, tüzük değişikliği ile seçimli kongrenin 10 Temmuz’da yapılacağını söyledi. MHP Başkanlık Divanı’nını toplayan Bahçeli, pazar günkü kongrede iptali gerektirecek hatalar yapıldığını belirtti.

MHP Genel Merkezi, 6. Olağanüstü Büyük Kongre için bugün ilana çıkıyor. Kongre gündemi, yapılacağı tarih, saat ve yerin bulunduğu ilanla Genel Merkez 10 Temmuz için ilk adımı atmış olacak.
Gözler yine Yargıtay'da: Tüzük tescillenecek mi?

Genel Merkez 10 Temmuz’daki olağanüstü kongre için 3 kişilik kongre komitesi oluşturulmasını ise “komedi” olarak nitelendirdi. Siyasi Partiler Kanunu’nda kongrelerin ya Genel Merkez organları ya da mahkeme kararları doğrultusunda yapılabileceğini savunan Genel Merkez, 19 Haziran’da oluşturulan kongre komitesinin geçerli olmadığını ve muhatap alınmayacağını da dile getirdi.     

Yorumlar