Bahçeli: Bu yükle Çankaya yokuşunu çıkamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'in Menemen ilçesinde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerinden yüklenmeyi sürdürdü: "Yolsuzluk ve rüşvetin üzerini kapatmak istiyorsun, bunda başarılı olmazsın.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Bu yükle Çankaya yokuşunu çıkamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'in Menemen ilçesinde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerinden yüklenmeyi sürdürdü: "Yolsuzluk ve rüşvetin üzerini kapatmak istiyorsun, bunda başarılı olmazsın. Milletin aklına girdi, günü geldiğinde hesabını sorar. Artık Cumhurbaşkanı olma şansı yok, bu yükle Çankaya yokuşunu çıkamaz, dizi çözülür."

Parti binası önünde halka seslenen Genel Başkan Bahçeli, seçmenlerden yerel seçimde mutlaka sandığa gitmelerini istedi. AK Parti'nin üniter yapıyı bozmaya, Andımız ve TC'yi kaldırarak Türk insanının değerlerini yok etmeye çalıştığını iddia ederek, "Andımız'ı, TC Ziraat Bankası'ndan TC'yi niye kaldırıyorsun? Gelir seviyesi mi yükselecek, işadamlarına daha fazla mı kredi vereceksin? Bu TC'den ne istiyorsun Recep Tayyip Erdoğan? 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısını niye kaldırırsın? Ne mutlu Türküm diyen çatı yağmurdan, selden, depremden, her şeyden korur. Her şeyi kaldırdın, bu ayakkabı kutularını ne yapacaksın?" diye konuştu. Gençlerin rüşvet ve yolsuzluk iddialarının ardından sosyal medyada zekice tanımlamalar yaptığını ifade eden Bahçeli, AK Parti'ye, "Ayakkabı Kutusu Partisi" ya da "Aile Kalkınma Partisi" tanımları yapıldığını belirtti. MHP varken Başbakan Erdoğan'ın Kasımpaşa'nın arka sokaklarında kısa pantolonla top oynadığını öne süren Bahçeli, "Kalkıyor, bir de alay ediyor. CHP'ye CE-HA-PE, MHP'ye ME-HA-PE diyor. Aklınca kendisinden aşağı görmek istiyor. Cumhuriyetin 80 yılını yok sayıyor; 51'i kabul edip 49'u yok sayıyor. Bu zihniyet, insanı yoldan çıkarır. Bu yola fazla güvenmemek lazım AK Parti'li kardeşlerim. Bu yol çamur, zift, kirli. Bu yol artık tek yöne dönmüş, varacağı yer de Yüce Divan'dır." şeklinde konuştu. AK Parti'nin her yerde yolsuzluk ve rüşvetin üzerini örtmek istediğini savunan Devlet Bahçeli, 17 Aralık tarihinin Türkiye için kara bir gün olduğunu söyledi. Yolsuzluk ve rüşvet olaylarının üzerine gidilmesi gerektiğini belirterek, "Bir savcının, kolluk kuvvetlerine talimatıyla 41 kişinin tutuklama kararını aldığı gün Başbakan'ın paniğe kapıldığını, günler sonra baba oğul muhabbetiyle öğreniyoruz. Yolsuzluk ve rüşvetten bahsetmiyor, 'iftira' diyerek toplumu kandırmak istiyor. O günden bugüne Türkiye'nin gündemi sadece bu. Vatandaş, 'Acaba var mı?' diyor. Başbakan 'komplo' diyor, arkasından paralel devletten bahsediyor. Ne demekse bunu da sorgulamak lazım. Yolsuzluğun üzerini örtmek için paralellikten, üçgenden, kareden bahsetmeye gerek yok. Tek devlet sen değil misin? Yolsuzluk ve rüşvetin kökünü kazı, ortaya çıkar ama bunu yapmıyor. Savcıları dağıtıyor, 8 bin polisi susturuyor, 28 valiyi kızağa alıyor. Her gün yeni atamalar var. En son HSYK'yı AKP'lileştirdi." dedi. Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvetin üzerini kapatmak istediğini ancak bunda başarılı olamayacağını öne süren Bahçeli, "Milletin aklına girdi, günü geldiğinde hesabını sorar. Artık Cumhurbaşkanı olma şansı yok. Bu yükle Çankaya yokuşunu çıkamaz, dizi çözülür. Mehter marşıyla gelmişsen, İzmir Marşı'yla güle güle." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar