Bahçeli: Bu vatanın ebedi sahipleriyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyünde bulunan Hayme Ana’nın Türklüğe ve İslam’a yol açtığını belirterek, “Bu topraklarda güneş gibi parlayan yüksek vicdan sayesinde hamdolsu.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Bu vatanın ebedi sahipleriyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyünde bulunan Hayme Ana’nın Türklüğe ve İslam’a yol açtığını belirterek, “Bu topraklarda güneş gibi parlayan yüksek vicdan sayesinde hamdolsun ki buradayız ve bu vatanın ebedi sahipleriyiz.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kütahya programına ilk olarak Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde bulunan Gündüz Alp’in eşi, Osman ve Ertuğrul Gazi’nin annesi ve Osman Gazi’nin ninesi olan Hayme Ana’nın türbesini ziyaret ederek başladı.

Partililer tarafından karşılanan Bahçeli daha sonra Hayme Ana türbesine girerek burada dua etti. Bahçeli Hayme Ana’nın Türklüğe ve İslam’a yol açan ve bu topraklarda güneş gibi parladığını belirterek; “Hepimizin anası, hepimizin üzerinde hakkı ve emeği bulunan Hayme Anamızın manevi huzurundayız. Domaniç’ten tarihe yön veren Türklüğe ve İslam’a yol açan aynı zamanlarda bu topraklardan üzerimize güneş gibi parlayan yüksek vicdanın gerisinde mübarek yüzü muhabbeti ve hikmetli sözleri ile Hayme Anamız vardır. O hepimiz için devlet anadır. Hayme Anamızın kutlu emanetlerine layık olabilmeyi diliyor rahmet ve saygı ile eğiliyorum” dedi.

Bahçeli’nin Hayme Ana türbesine gittiği esnada bir otomobilin yoldan çıkarak devrildiğini fark eden vatandaşlar otomobilde kimse olmadığını fark edince rahat bir nefes aldı.

30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde partisinin kazandığı belediyeyi de ziyaret eden Bahçeli, Belediye Başkanı Sahfet Ertürk’ü makamında tebrik etti.

Ecdadın aziz hatırasına sadakat ve samimiyetle bağlı olduğunu ifade eden Bahçeli; “Ecdadımızın aziz hatıralarını sadakatle samimiyetle sahiplenen Domaniç’te olmaktan mutluluk duyuyorum. Türk İslam medeniyeti haklı ve meşru ve hasret çektiği başarılarına bu şekilde ulaşmıştır” ifadelerini kullanarak şunları söyledi: “Bu başarının arkasındaki güç hiç kuşkusuz Hayme Anadır. Hayme Ana Türk devletini kucağında büyütmüştür. Hayme Ana imparatorluğun sırtını sıvazlamıştır. Hayme Ana birlik ve beraberlik meşaatlerimizi canlı tutmuştur. Muhterem ceddimiz Gündüz Alp’in eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve Osman Gazi'nin de ninesi olan Hayme Anamız bizim medarı iftiharımız manevi kılavuzumuzdur.”

'BU TOPRAKLARIN EBEDİ SAHİPLERİYİZ'

Domaniç’ten tarihe yön verildiğinin altını çizen Bahçeli; “Domaniç’ten tarihe yön veren Türklüğe ve İslam’a yol açan, aynı zamanda bu topraklarda güneş gibi parlayan yüksek vicdan sayesinde hamdolsun ki buradayız ve bu vatanın ebedi sahipleriyiz. Biz her zaman ecdadımızın yolunda gideceğiz. Bu nedenle Domaniç’i daha da kalkındıracak daha da güzelleştireceğiz. Domaniçli kardeşlerimin güvenini boşa çıkarmayacağız” dedi.

SEÇİM STARTINI DOMANİÇ VE SÖĞÜTTEN BAŞLATIYORUZ

7 Haziran 2015’te yapılacak olan Genel İdare Seçimlerinin heyecanla başlayan çalışmalarına Söğüt ve Domaniç’ten verdiğini belirten Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: “Belediyemiz ayrım yapmayacak, kimseyi dışlamayacaktır. Herkese aynı mesafeden bakacaklar. Çünkü Hayme Anamızın vasiyeti budur ve bizim buna duyarsız kalmamız söz konusu olmayacaktır. Sizlerle her türlü ayak oyununa tuzak ve tertibe aldırış etmende MHP’yi seçtiniz. Bu itibarla sorumluluğumuzun farkında olarak belediyenin kapılarını Domaniç’in her evladına açık tutacağız. Sorunlara şifa olmak çözüm üretmek bizim görevimizdir. Bir kez daha verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin huzurunda normal süresi 7 Haziran 2015 tarihi olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için yapacağımız çalışmaları da heyecanla Domaniç’ten, Söğütten başlatıyor ve hedefimize odaklanıyoruz.”

Bahçeli’nin Kütahya programlarına MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, Prof. Dr. Alim Işık, Milletvekilleri Sadir Durmaz, Oktay Öztürk, Mustafa Halaçoğlu, Ruhsar Demirel, Celal Aydın, İsmet Büyükataman’ın yanı sıra Kütahya İl Başkanı Erol Alpertürk ve parti yöneticileri katıldı. CİHAN

Yorumlar