Bahçeli: Bu millet Recep Ağa'ya '1 Nisan şakası yaptık, hadi güle güle' diyecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin 30 Mart seçimlerinde oy kaybı yaşaması halinde önünde 2 seçenek olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Bu millet Recep Ağa'ya '1 Nisan şakası yaptık, hadi güle güle' diyecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin 30 Mart seçimlerinde oy kaybı yaşaması halinde önünde 2 seçenek olduğunu söyledi. Bunlardan birinin anayasa çerçevesi içinde yeniden millete gitmek olduğunu söyleyen Bahçeli, diğerini ise "Veya 'ben diktatörüm yasak mı var yasağı da yasakla kaldırırım' diyecek bir anlayışa artık iktidar yolu tıkanmıştır. O yüzden birlikte yürüyelim şarkısında dikkatli olmak lazım aziz AKP’liler. Birlikte yürümek sizin tercihiniz ama yürüdüğünüz yolun hedefi milli iradeden sapmış tek yöne dönmüş tek yönün de sonunda da yüce divan yazmaktadır.” diye açıkladı. Bahçeli, “Madem ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan milli irade ile geldi. Milli irade ile sana bu millet güle güle diyecektir. Bu görünüyor. 30 Mart akşamında ve ondan 2 gün sonra AKP’ye bu millet diyecektir ki 'Recep Ağa' sana 1 Nisan şakası yaptık, hadi sana güle güle.” dedi.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim mitinglerine Ankara’nın Polatlı ilçesi ile devam etti. Polatlı meydanında toplanan destekçilerine seslenerek 30 Mart seçimlerinin önemli bir dönüm noktasında gerçekleşeceğini söyleyen Bahçeli, “Türkiye önemli bir krizin eşiğindedir. Üniter, milli toprak bütünlüğü açısından bölünmenin eşiğine doğru sürüklenmektedir. İç ve dış tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya bulunmamaktadır. Böyle bir süreçte sadece belediye başkanlarını seçmekle kalmayacak, hemen arkasından cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleşecek 2015 yılında da milletvekili genel seçimleri olacaktır.” dedi.

    SEÇİM HİLELERİNE KARŞI UYARDI

    Türk milletinin önünde 3 önemli siyasi olay olduğunu ve bunların yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 2015’teki genel seçimler olduğunu söyleyen Bahçeli, yaklaşan yerel seçimler konusunda MHP’nin sandık görevlilerine uyarılarda bulundu. MHP’lileri seçimde yaşanacak hileler konusunda uyaran Bahçeli, bu seçimde hile veya oy çalma suretiyle müdahaleler olabileceğini belirterek “Diyelim ki Polatlı’da yakın yerde bir ilkokulumuz var, orada 50 sandık bulunuyor, diyelim 14 numaralı sandık açıldığında A partisi 11 oy kalmış, sağına veya soluna 1 yazdıklarında bu 111 oy oluyor. Bu haram oydur. Bu oy belediye başkanlığı seçiminde etkili olmaktadır. Çünkü belediye başkanlığı seçimleri bir oyla kazanıldığı gibi bir oyla da kaybediliyor. Sonra itiraz süreci başlıyor bu süreç adaylar arasında bir gerilim başlatıyor ve aralarında husumet doğuyor. Ardından hizmette yan tutma olayları gelişiyor. Sizler bu seçimde de sandığa sahip olacaksınız.” şeklinde konuştu.

    "OY PUSULASINDA EN SONDAYIZ DEMEK Kİ MİLLETİN SON UMUDUYUZ"

    MHP’nin yerel seçimlerde oy pusulasındaki yerinin en sonda olduğunu hatırlatan Bahçeli, “Bu da milletin son umudunun MHP olduğunu göstermektedir.” diye konuştu.

    Televizyonlarda yayınlanan kamuoyu yoklamalarını da eleştiren Bahçeli, “TV’lere çıkarak kamuoyu araştırmaları yaptırıyoruz diyerek besleme unsurlardan olanların değerlendirmelerine aldırış etmemek lazımdır. Hangi araştırma şirketine sorsanız 2 partiyle değerlendirme yapıyorlar. Bu değerlendirmeyi yapanlar demokrat değillerdir, milli iradeye saygıları yoktur. Bunlar milli iradeyi 2 partinin kafesine koymaktadırlar. Milli iradeyi kırıyorlar. Demokrasinin ayıbını ortaya koyuyorlar. Bunları alışkanlık haline getiriyorlar. Şu kalabalığa baktığınız vakit bütün kamuoyu araştırmalarının deneklerinin en az 10 katıdır. Bu ülkede seçime girip kazanma şansı sadece AKP’de değildir CHP’de değildir. İşte Polatlı’da vatandaşlarımız haykırıyor ne AKP ne CHP her zaman MHP diyor. Bu sese kulak vermeleri lazım. Bu sesi iyi anlamaları lazım. MHP’nin varlığını 30 Mart’ta görerek bu zafere tanık olacaklarını bilmeleri lazım.” dedi.

    BOZKURT İŞARETİ YAPAN KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ

    Bahçeli, dün seçim gezisi sırasında bozkurt işareti yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da “Ülkücülerin harman olduğu yerden geçerken böyle yaparak sizi aldatacaklarını mı sanıyorlar.” göndermesinde bulundu.

    AK Parti’nin 11 yıldır Türkiye’yi yönettiğini, hem yürütme hem de yasamanın AK Parti’nin elinde olduğunu anlatan Bahçeli, “Güçlü iktidar olarak ortaya çıkmalarına rağmen programlarında veya aniden karşılaşılan siyasi sosyal ekonomik olaylarda çözümsüzlükle sorunları bir türlü idare edememektedir.” ifadelerini kullandı.

    "ERDOĞAN ŞIMARMIŞTIR, ŞAŞIRMIŞTIR, YOLDAN ŞAŞMIŞTIR"

    Bahçeli, şöyle devam etti: “Erdoğan bir güç alanı genişletme ihtirasına kapılmıştır. Yargıyı siyasallaştırmış, AK'Pleştirmiştir. Böylelikle uygulamalarını yargı denetimi ve gözetimi altında kendisi açısından kontrol edilebilir hale getirmiştir. Kuvvetler ayrılığının üçünde de Recep Tayyip Erdoğan etkili olmaya başlamıştır. Dördüncü kuvvet olarak bilinen basın ve medyada iktidar olunca hemen yanına yanaşan basın var. Bu gücü yakaladıktan sonra medyada kendi yandaşlarını oluşturma çabası var. Bazı basınlar üzerinde de 'Alo Fatih' yoluyla bir baskı yaratılması var. İşte bu hal Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güç çılgınlığına sürüklemiştir. Şaşırmıştır, şımarmıştır ve yoldan şaşmıştır. Türkiye'de ne oluyorsa gelişmeler nasılsa ana sebebi budur. Bunu ileride daha iyi anlayacaksınız, anlayacağız hep beraber. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olmanın ötesinde halkı hakir görmeye feryatlara kulaklarını tıkamış yanına gelenlere de 'al ananı git oy verdiysen bundan sonra senin olsun’ demiştir. Demokrat muhafazakar olmaktan uzaklaşarak otoriter bir rejim içerisinde tek adamlığa ve diktatörlüğe doğru bir yönelişi bulmuştur. Bu hala devam ediyor."

    Türkiye'nin en büyük sorunlardan birinin yolsuzluk olduğunu ve 90 gündür bunun konuşulduğunu söyleyen Bahçeli, "17 Aralık’ta başlayan süreç bazı uygulamalarla ayyuka çıkmış bazı kayıtlarla basına yansımış, Sayın Recep Tayyip Erdoğan paniğe kapılarak korkuya düşürek savcı kıyımına gitmiş, polisleri yerinden etmiş, HSYK ve buna benzer yasaları çıkartmış ve arkasından da bana komplo yapılıyor montaj yapılıyor diyerek bir tavır ortaya koymuştur.” dedi.

    FEZLEKE YORUMU: 4 BAKANIN SUÇ ORTAKLARI ACABA KİMLER OLUYOR

    Bahçeli, dün 4 bakan hakkında Meclis’e gelen ancak AK Parti milletvekillerinin oyuyla okunmayan fezlekelere de değindi: “Dün TBMM’de 4 bakana ilişkin fezleke görüşmeleri sırasında yaşananlara hep beraber tanık oluyoruz. 256 AKP milletvekili fezlekenin okunmasına karşı tavır içine giriyor patırdı gürültüyle medyanın önünü keserek bunu engellemeye çalışıyor. Bu 4 bakanın suç ortakları acaba kimler oluyor? Diğer insanlarımız fezleke okunsun derken bilgi sahibi olmak için bu talepte bulunurken AKP milletvekilleri bilgi sahibi olmadan fezlekeye niye hayır diyor hayır oyu kullanıyor bunu da iyi düşünmek lazım.”

    Türkiye'nin yolsuzluk ve rüşvet tüneline sokulduğunu savunan Devlet Bahçeli, “Bu öyle bir toplumsal hastalıktır ki toplumu çürütür devleti çökertir. Yolsuzluk ve rüşvetle hiçbir kişi uzun süre iktidarda kalamaz. Günü saati geldiğinde yolsuzluk ve rüşvetin halk tarafından anlaşılması kıpırdamaları beraberinde getirdiğinde ve tedbirler alınmadığı takdirde siyasi sonuçları çok daha derin ve felaket olabilir. AKP bunu anlayamıyor AKP basın yoluyla propagandada üstünlük sağladığı için Recep Tayyip Erdoğan’ı TV dizisi gibi her gün dinlediği için zannediyor ki herşey montaj herşey komplo.” şeklinde konuştu.

    "AKPLİLER FEZLEKEYİ SORMALI"

    Yaşananların fezlekelerle, tapelerle millet tarafından anlaşılır hale geldiğini belirten Bahçeli, “Bunun sonunu alamaz bu inatla devam edemez. AKP’ye oy vermiş kardeşlerim bu gerçeği artık görmeniz kendi partinizi yöneticilerini uyarmanız bize ne oluyor bunu anlatınız fezlekeyi saklıyorsunuz ama biz size oy verdik bunun sebebini anlatmalısınız diyebilmelidirler. Yoksa Tunus, Mısır, Suriye, Endonezya, Ukrayna'daki gibi gelişmeler devam ettiği takdirde ne AKP’de eser kalır ne Recep Tayyip Erdoğan’ın izi kalır.” diye konuştu.

    Bunun içinde bir çıkış yolunun bulunması gerektiğini dile getiren Bahçeli, “Bunun çıkış yolu yargıya güvenmektir. Yolsuzluk ve rüşvetin yargı önünde doğru olup olmadığını açıklayacak faaliyetleri hızlandırmaktadır. AKP bunun önün temizlemeye çalışırsa bu hepimizin çok dikkatli olması gereken bir süreç olur.” dedi.

    GENÇLERE SOKAK UYARISI

    MHP Genel Başkanı, sokak olaylarına karşı gençlere uyarılarda da bulundu: “Sandık ile sokak arasında Türk milletini özellikle gençleri sarkaç gibi sallamaya gerek yoktur. Birilerinin ajitesi kışkırtması ile sokağa inmemelidir. Sokak kirlidir, karanlıktır, kanlıdır. Sokakta kim kimdir bilinmez. Gençlerimizi oraya doğru yönlendirerek iktidarı yıpratacaklarını zannedenler demokrasi ile sonuç almaktan korkanlardır.” diye konuştu.

    "AK PARTİ İÇİN İKİ SEÇENEK"

    AK Parti’nin 30 Mart seçimlerinde oy kaybı yaşaması halinde önünde 2 seçenek olacağını dile getiren Bahçeli, “Ya iktidar kendisine çeki düzen verir. Anayasa çerçevesinde kalarak milleti ile tekrar buluşma yolu arar. Veya ben diktatörüm yasak mı var yasağı da yasakla kaldırırım diyecek bir anlayışa artık iktidar yolu tıkanmıştır. O yüzden birlikte yürüyelim şarkısında dikkatli olmak lazım aziz AKP’liler. Birlikte yürümek sizin tercihiniz ama yürüdüğünüz yolun hedefi milli iradeden sapmış tek yöne dönmüş tek yönün de sonunda da yüce divan yazmaktadır.” şeklinde konuştu.

    "RECEP AĞA'YA 1 NİSAN ŞAKASI"

    Bahçeli son olarak “Madem ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan milli irade ile geldi. Milli irade ile sana bu millet güle güle diyecektir. Bu görünüyor. 30 Mart akşamında ve ondan 2 gün sonra AKP’ye bu millet diyecektir ki 'Recep Ağa' sana 1 Nisan şakası yaptık, hadi sana güle güle.” dedi. CİHAN

Yorumlar