Bahçeli: Bizim temelimizde ayakkabı kutuları yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatı adayla ilgili iktidar cephesinden gelen eleştirilere cevap verdi. Bahçeli, “Bizim temelimizde haram lokma yoktur. Ayakkabı kutuları yoktur. Soygun yoktur. Yolsuzluk betonu yoktur. Papaz cübbesi giyip sırıtmak,...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Bizim temelimizde ayakkabı kutuları yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatı adayla ilgili iktidar cephesinden gelen eleştirilere cevap verdi. Bahçeli, “Bizim temelimizde haram lokma yoktur. Ayakkabı kutuları yoktur. Soygun yoktur. Yolsuzluk betonu yoktur. Papaz cübbesi giyip sırıtmak, bölücülerle kan sofrasında bağdaş kurup pazarlık kabına kaşık sallamak olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi. Bahçeli, Başbakan'ın adaylığını açıklamaktan çekindiğine işaret ederek; kılı kırk yarmakta, bireysel kariyer planlamasıyla ilgili araştırmalarını halen sürdürmekte olduğunu ifade etti. Bahçeli, "Buradan Başbakan’a diyorum ki senin cumhurbaşkanı adayı olman hem partine hem de Türkiye’ye yazık etmek demektir. Sayın Başbakan şunu iyi anla ki senden cumhurbaşkanı asla olmaz, olamaz, olmayacaktır. Erdoğan, gel bu sevdadan vazgeç, gel bu yoldan geri dön, gel inat etme ve milletimize aday olmayacağını hemen açıkla. Eğer başbakanlıktan sıkıldıysan, yorulduysan, bunaldıysan, biraz daha sabret, biraz daha dayan, biraz daha sık dişini, Allah’ın izniyle bir seneye kalmaz seni oradan sandıkla indirip defterini düreceğimizden de ziyadesiyle emin ol.” diye konuştu.

"TÜRKMENELİ ZOR DURUMDA"

Irak’ta yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şöyle devam etti: “IŞİD terörü ilerlemeye ve işgallerine devam etmektedir. Tutsak alınan vatandaşlarımız hala kurtarılamamıştır. Irak kan revan içindedir. Yüce dinimiz İslam’ı diline dolayan katiller tekbirlerle kafa kesmekte, insan canına kıymaktadır. Bu arada IŞİD İstanbul’u hedef aldığını ilan etmiş, Hatay’la ilgili hayale kapılması bile Başbakan ve hükümetinin Türkiye’yi ne hallere sürüklediğinin ispatıdır. IŞİD militanları İstanbul’a ancak iki şartla gelebileceklerdir. O da ya toprak olmak ya da cezaevlerinde çürüyüp kokmaktır.

Bu arada, Türkmeneli çok zor durumdadır. Soydaşlarımız sistematik olarak katledilmektedir. Türkmen şehirleri birer birer düşmektedir. Peşmerge, Kerkük’ü ele geçirmiş, buranın Kürdistan’ın bir parçası olduğunu duyurmuştur. Başbakan Erdoğan’ın bir şey olmamış gibi Barzani’ye mektup yazarak şükran ve teşekkürlerini bildirmesi tam manasıyla skandal ve teslimiyettir. Herkes duysun ki Kerkük dün Türk’tü, bugün Türk’tür, yarın da Türk kalacaktır. Türkmeneli’nin tarihi ve kültürel hakları hiç kimse yok sayamayacaktır. Türkmen kardeşlerimiz çok ağır çok ciddi taarruz altındadır. Kardeşlerimiz yoksullukla boğuşmakta ve ölümle pençeleşmektedir.”

CİHAN

Yorumlar