Bahçeli: Başbuğ üzerinden teröristlerle ilgili oyun mu oynanıyor, görmek lazım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliyesi üzerine, “Tabi bu konu önümüzdeki günlerde daha çok tartışılacaktır.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Başbuğ üzerinden teröristlerle ilgili oyun mu oynanıyor, görmek lazım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliyesi üzerine, “Tabi bu konu önümüzdeki günlerde daha çok tartışılacaktır. Özellikle Genelkurmay Başkanı'nın terör örgütü, teröristbaşı olması konusu iyi ele alınması lazımdır. Teröristbaşı olarak yöneticisi olarak, Türkiye’deki demokratik açılış zırvasının bir süreç olarak devam ettiği bir dönemde, acaba başka teröristlerle ilgili bir oyun mu oynanıyor, onu da görmek lazım. Genelkurmay Başkanımız başından beri haksız yere cezaevine konmuştur. Tahliyesi çok güzel oldu. Hayırlı olsun, ama bunlar üzerinden başka oyunlara, senaryolara Türkiye’yi muhatap etmemek lazım.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 10. Dönem Açılış Töreni'ne katıldı. Bahçeli çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gazetecilerin, “Sayın Başbakan’ın Youtube, Facebook gibi sosyal medya araçlarının kapatılabileceği yönünde bir açıklaması oldu. Siz de Tiwetter gibi sosyal medyayı kullanan bir lidersiniz. Bu bakış açısına nasıl bakarsınız?” sorusuna Devlet Bahçeli, “ Çok yanlış bir davranış, Y gençliği zannediyorum gereken cevabı verecektir.” diye cevapladı.

FEZLEKELER KONUSUNDA ANLAŞILABİLİRSE OLAĞANÜSTÜ BİR TOPLANTI OLABİLİR

Basın mensuplarının, “CHP'nin fezlekelerle ilgili 26 Mart'ta Genel Kurul'un toplanmasına ilişkin çağrısı oldu. Sizin partinize de bir çağrıda bulundu. Ne cevap verdiniz?” Sorusunu MHP lideri şöyle değerlendirdi: “Fezlekeler Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı'na geçtiğimiz hafta içinde geldiği ifade ediliyor. Ayrıntılı bir bilgi, siyasi partililer tarafından bilinmiyor. Zannediyorum tüm siyasi partiler fezlekelerin bir an evvel Meclis’e gelmesini, onun için tatil edilmiş bir Meclis var. Eğer anlaşılabilirse olağanüstü bir toplantıyla görüşebiliriz. Ama böyle bir çağrıyı, sadece yapmak yetmiyor. Sonuca varabilmek için Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de Meclis’te olmasında yarar var. O bakımdan, partiler arasında bir diyalog kurulabilir, bir sonuç elde edilebilirse, bir an evvel Meclis’te tezkerelerin görüşülmesinde yarar var. Ayrıca neyi görüşeceklerini de milletvekillerimizin bilmesi lazım. O sebeple Meclis Başkanı'na büyük görev düşüyor. Bilgilendirme imkanı da tanımaları lazım ki, görüşmeler üzerinde yüzeysel kalınmasın. Birçok konu aydınlatılsın, çünkü önemli bir süreçten geçiyoruz. Onu kısa, hafife alır, üstünden kolayca geçilecek bir olay gibi görmemek lazım.”

Toplantı öncesi milletvekillerinin bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Bu olaydan bugüne tam 82 gün oldu. 82 günden bu yana ülkeyi bu kadar meşgul etmenin bir anlamı yoktur. 17 Aralık, Türkiye için kara bir gün olmuştur. Bu kara günü, aşmamız lazım. Uzatmanın, bazı şüpheleri bırakmanın bir anlamı yok.” diye konuştu.

'81 GÜNDEN BU YANA BAŞBAKAN'I ARTIK HER YÖNÜYLE TANIYORSUNUZ'

“Sayın Başbakan'ın yargıya müdahale olarak adlandırılan ve kendisinin de kabul ettiği bazı konuşmalar ortaya çıktı. Hatta bir hakimin Alevi olarak fişlendiği ortaya çıkıyor. Adalet Bakanı doğruluyor ama Başbakan akşam bir TV programında montaj olduğunu söyledi. Bu yargıya müdahaledir, söylemini nasıl değerlendirirsiniz? Bir de sizin ve Fethullah Gülen’in aile yapısına ilişkin kırıcı ifadeler yer aldı. Bu iki konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?” diye soruldu.

Bunun üzerine Devlet Bahçeli, “Bu sorulara gerek yok. 81 günden bu yana her yönüyle tanıyorsunuz artık Başbakanı” diye karşılık verdi.

Bir askerin şehit olmasını ve TSK’nın sınır ötesi operasyon yapamaması konusunda ise Devlet Bahçeli, “Anaların ağlamaması konusundaki ısrarı hep millet olarak devam ettirmeliyiz. Daha dikkatli olmalıyız. Askerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine de, milletimize de başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

"MONTAJ SÖYLEMLERİ BAŞBAKANIN YENİ OYUNLARI, VAKTİ BOL"

"Başbakan, katıldığı TV programında sizin ve CHP liderinin montajlanmış videolarını da izletti. Kendi ses kayıtlarının montaj olduğunu ispatlamak için böyle bir şey yaptı. Siz bu yapılan montajı nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Başbakanın yeni bir oyunu bu, vakti bol her türlü oyunu oynuyor.” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’den, dün Beyaz Saray’ın yaptığı resmi açıklamada Başbakan’ın Fethullah Gülen ile ilgili söylemlerini yalanlaması üzerine bir değerlendirme yapması da istendi. Ayrıca “Başbakan, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarabiliriz dedi siz ne düşünüyorsunuz?” diye sorulması üzerine Bahçeli, “Bu Erdoğan’la Obama arasındaki dostluğa bizi sokmayın efendim” diye cevapladı.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanının konuyu hassasiyetle takip ettiğini vurgulayan Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: "BBP Başkanı hassasiyetle bu konu üzerinden duruyor, onların takip ettiği bir konuya bizim dışarıdan müdahil olmamız gerekiyor.”
CİHAN

Yorumlar