Bahçeli: Başbakan'ın yalan, çalan ve talan lobisi var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 yıllık iktidarında, yalan lobisi, çalan lobisi ve talan lobisi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Başbakan'ın yalan, çalan ve talan lobisi var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 yıllık iktidarında, yalan lobisi, çalan lobisi ve talan lobisi olduğunu söyledi.

Kars'a gelen MHP Lideri Bahçeli, ilk olarak Fethiye Cami'nde Cuma namazını kıldı. Ardından geçtiği miting meydanında, Nevruz ateşini yaktı, yumurta tokuşturdu ve Atatürk Meydanını dolduran seçmenlere soğuk havada seslendi. Seçmenlerden birinin boş ayakkabı kutusunu gösterdiği mitingde, Türkiye’nin çok önemli bir dönemden geçtiğini ifade eden Bahçeli, sandığa gidilmesi yanı sıra sandıklara sahip çıkılması gerektiği üzerinde önemle durdu. İktidarın yolsuzluğunun herkes tarafından bilinmesini istedi, TÜİK saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı diledi ve Şialara Başbakan tarafından yapılan hakareti kınadı.

Türkiye'nin kamplaşma ve kutuplaşmanın içerisinde olduğuna dikkat çeken Bahçeli, "Bugün yolsuzluk ve rüşvet operasyonun üzerinden 95 gün geçmiştir. Şimdi halen daha Recep Tayyip Erdoğan TOKİ’nin imkanlarıyla düzenlemiş olduğu taşıma unsurlarla oluşturulan mitinglere çıkıyor. Her tarafa saldırıyor. Her tarafa hakaret ediyor. Türkiye’de önemli sıkıntıların devamını sanki körüklüyor." dedi.

Bahçeli, Başbakan'ın millete 'bize iktidar verdiğinizde size şeref sözü veriyoruz, adaleti, eşitliği, hakkın rızasını ve kul hakkını gözeteceğiz' dediğini hatırlatarak, "Şimdi 11 yıldan buyana bu söz geçekleşiyor mu? Bu sözün inandırıcılığı var mıdır? Başbakan’ın bu sözden sonra, bazen Türkiye'de lobilerden bahseder. Faiz lobisi der şunu der bunu der. Ülkeyi yöneten sanki kendisi değildir. Ama bu lobiler gibi birde Adalet ve Kalkınma Partisinin ve Başbakan’ın lobileri var. Nedir bu lobiler? Yalan lobisi, şimdi yapmış olduğu sabah toplantısında bu yalan lobisini yine harekete geçirmiş. Ne varsa Recep Tayyip Erdoğan döneminde olmuş. 2002'de 79 yıllık bir süreçte Türkiye yok. Ne zaman Türkiye olmuş? 2002’den bugüne kadar olmuş. Bu yalan lobisi değildir de nedir? İkincisi de çalan lobisi var. Üçüncüsü talan lobisi var. Demek ki Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 yıllık iktidarında kendisinin ortaya koyduğu ve uygulamaya geçtiği 3 lobi faaliyeti bulunuyor." dedi.

BAHÇELİ: BU MİLLETİ ZEKÂSI YOK MU ZANNEDİYORLAR?

Bir gazete ve televizyonun zarara girdiğini ve satılmanın eşiğinde olduğunu Recep Tayyip Erdoğan'ın fark eder etmez, kendisi döneminde ihalelerle hileyle olmak suretiyle haram üzerine beslenmiş ve zenginleşmiş 11 işadamına havuz çıkarttığına değinen MHP lideri Bahçeli, "Diyor ki filanlara söyleyin 100 milyon doları havuza koysunlar. Öbürüne 100 milyon dolar da sen koy diyor. Bütün bunlar 11 iş adamı arasında değerlendiriliyor. Hele hele içlerinde bir tanesi var. Biraz daha uyanık galiba, ‘Siz verdiniz mi 100 milyon dolar? Evet verdik diyor. Bende 150 vereyim ama bir ihale var yakında onu da bana versinler diyor. Ve bir havuzda 630 milyon dolar para birikiyor. Bir havuzda para birikiyor diye sorduğunuzda, hemen cevap veriyor. Bunlar istikballi iş adamlarıdır. Havuza da girseler ıslanmaz diyorlar. Bu nasıl bir sözdür? Bu milleti sen ne zannediyorsun? Bu milletin zekâsı yok mu zannediyorsun? Milletimiz hemen farkına varıyor. Havuzda su olsa bunların hepsi cıbıl cıbıl ıslanarak dışarı çıkar. Ama havuzda yeşil Amerikan doları olursa orası koyun yününden yapılmış döşek gibi olur. Orada adam ıslanır mı?" dedi.

Türkiye'nin sosyal bir kargaşa içerisinde olduğunu ve bir tablo ile AKP iktidarına baktıklarında tablonun bir tarafında, açlık, asayişsizlik, adaletsizlik ve ahlaksız olduğunun görüldüğüne değinen Bahçeli, bu dört A içerisinde iktidarın Türkiye görüntüsünü görmenin mümkün olacağını ve 76 milyon nüfusun yüzde 19’unun yoksul olduğuna da dikkat çekti.

'30 MART’TA SANDIK GÖREVLİLERİ GÖREV ORUCU TUTMALI'

MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin geçtiği bu süreçte siyaseten yeni bir doğuşu işaret edeceğini söyledi. 30 Mart seçimlerinin herkes tarafından çok önemsenmesine değinen Bahçeli, "Sadece Belediye Başkanlarımızı seçmekle kalmayacak, geleceğimizin belirlenmesinde de önemli bir dönüm noktası olacaktır. Bu seçimler milli iradeyle iyi yorumlanabilir, iyi anlaşılabilir ise Türkiye’nin 11 yılık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının artık ömrünün tükendiğinin işaretini ortaya koyabilir." dedi.

Bahçeli, özellikle bu seçimde ebeveynlerin 18 yaşına gelmiş evlatlarını da yanlarına alarak, mutlaka sandığa gitmeleri gerektiğini bununla da kalınmayıp oylarına da sahip çıkmalarını istedi. Sandıkta görevli olacak MHP'li görevlilere de seslenen Bahçeli, "Aziz dava arkadaşlarım, gece gündüz demiyoruz, çoluğumuz çocuğumuzun rızkını davamıza kullanıyoruz. Ancak seçim günü olduğunda sandık görevlisi olan arkadaşlarımızda önemli bir görev ihmali dikkat çekiyor. Sandığın koruyucusu bir çay içmek için bir kahveye gidiyorsunuz orada gelen gidenle sohbet ediyorsunuz. Arkasından akşam oluyor. Bu büyük görev ihmaliyle sayım sırasında sandığa geliyorsunuz. İşte bu esnada ne olup bittiğinin farkında olamıyorsunuz. Söz gelimi bir ilkokulda 50 sandık bulunmaktadır. Bunlardan 24 no'lu sandıkta A partisi 11 oy almaktadır. Ama sizler orada olmayınca diğer parti görevlileri de bu işi ciddiye almadığı takdirde birisi geliyor. A partisinin 11 oyunun sağına ve soluna bir yazmak suretiyle 11 oyu 111 oy haline getiriyor. Diğer sandıklarda da buna benzer gelişmeler olduğu takdirde hileyle oy çalmayla bir siyasi partinin Belediye Başkan adayı başkan olarak seçiliyor. O bakımdan değerli arkadaşlarıma sesleniyorum, o gün görev orucu tutacaksınız. Aç kalabilirsiniz, çay isteğinizi karşılayamabilirsiniz, ama size güvenerek sandığa giden vatandaşlarımıza özellikle de dava insanlarımızın hakkını kimseye yedirmeyeceksiniz." dedi.

Çok büyük hilelerin, oy çalmaların ve oy kazanabilmek için yoksulluğun nasıl istismar edildiğini duyduklarını aktardığı konuşmasında Bahçeli, "Buna fırsat verilmemelidir." şeklinde konuştu. Bahçeli Kars programının ardından şehirden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar