Bahçeli: Başbakanın millete yapacağı en büyük hizmet susmak olmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de dile getirdiği muhalefete yönelik, “Bunların derdi buradaki IŞİD unsurlarını tahrik etmek.” ifadeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Başbakanın millete yapacağı en büyük hizmet susmak olmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de dile getirdiği muhalefete yönelik, “Bunların derdi buradaki IŞİD unsurlarını tahrik etmek.” ifadeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın millete yapacağı en büyük hizmetin susmak olduğunu söyleyen Bahçeli, “Biraz az konuşsun.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun genel merkezdeki 10. Dönem Sertifika Töreni’ne katıldı. Bahçeli törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Pazartesi güne cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili önemli bir görüşmeniz var. Bu bir isim görüşmesi mi olacak? Kılıçdaroğlu ile nasıl bir görüşme olacak?” şeklindeki soruya Bahçeli, “10 Ağustos’ta birinci turu yapılacak olan ve halk tarafından ilk defa seçilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi münasebetiyle siyasi partilerimiz birbirleri ile diyalog içine girmiş, parlamentoda temsil edilmeyen siyasi partilere de ziyarette bulunmuşlar ve sivil toplum kuruluşlarımızı da ziyaret etmek suretiyle nasıl bir cumhurbaşkanlığı isteğinin belirlenmesi yolunda önemli bir hizmet ve katkılar sunmuşlardır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pazartesi günü saat 13:00’da bizim kendilerine yapmış olduğumuz ziyarete nezaketen cevap vermek üzere ikinci kez bir araya gelerek temaslar sonucu bir değerlendirmede bulunacağız. İnşallah hayırlı sonuçlar milletimizle paylaşılacaktır.” cevabını verdi.

Bahçeli, “Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı bilgilendirme toplantılarında Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir istifa talebi vardı. Tuğrul Türkeş görüşmede böyle bir talep iletti mi?” sorusuna ise Bahçeli, “Merkez yönetim kurulu ve il başkanları toplantımız olması sebebiyle uluslararası ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcımız Tuğrul Türkeş bey görevlendirilerek Sayın Bakanla temas kurmuştur. Bu görüşmeler sırasında herhangi bir istifa talebi söz konusu olmamıştır. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur.” diye konuştu.

“Hükümet askeri seçeneği dışarıda tutuyor. Siz askeri seçeneğin masada olması gerektiğini söylemiştiniz” ifadelerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Böyle bir durumda askeri seçenek masada olmazsa oradaki başkonsolos başta olmak üzere 49 vatandaşlarımızın serbest bırakılma şansı kalmaz. Her türlü tedbirler alınmalı, gerekli temaslar kurulmalı ama söz konusu salıverme veyahut ülkemize gelmelerine engel teşkil eden bir durum olursa askeri seçenekte aklımızda olmalı ve masamızda bulunmalı. Hükümet yöneticileri bizim ne söylediğimizi anlamak istemiyorlar. Onların herhalde bir karanlık ilişkiler içerisinde bulunuşlarının bir sebebi var. onu da sabırla bekleyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Başka bir gazetecinin, “IŞİD terörün karşı bugün İran’dan bir açıklama geldi. Gerekirse ABD ile birlikte hareket edebiliriz diye. İran ABD ortak bir noktaya gelirken Türkiye’nin yaklaşım tarzını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna ise Bahçeli şu cevabı verdi: “Türkiye’de halkımızın ve siyasi partilerimizin fazla bir bilgi sahibi olduğunu zannetmiyorum. Siyasi iktidar dış politikada kapalı kutu ve karanlık ilişkiler içinde bulunduğundan dolayı gelişmeleri takip edeceğiz. Ona göre değerlendirme yapacağız. Herşey de erken konuşmanın bir faydası yok. Dış politika bir milli meseledir. Milletimizin milli menfaatleri uğrunda gerekli tedbirler alınırken doğru bildiklerimize bütün siyasi partiler ve millet olarak destek vereceğimizi her zaman ifade ediyoruz.”

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de yaptığı konuşma da muhalefeti IŞİD terör örgütünü kışkırtmakla suçladı. Bu yönde bir değerlendirmeniz olacak mı?” sorusuna Bahçeli, “Sayın Başbakanın millete yapacağı en büyük hizmet susmak olmalıdır. Biraz az konuşsun.” cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar