Bahçeli: Başbakan Erdoğan’ın adaylığı YSK tarafından reddedilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilmesi gerektiğini savundu. Bahçeli, “Nasıl milletvekilliği genel seçimine katılacak...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Başbakan Erdoğan’ın adaylığı YSK tarafından reddedilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilmesi gerektiğini savundu. Bahçeli, “Nasıl milletvekilliği genel seçimine katılacak adaylar ince elenip sık dokunuyorsa, cumhurbaşkanı adayı olan kişiler için de bu gerçekleştirilmelidir.” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin Başbakan Erdoğan tarafından içeride istikrarsız, dışarıda ise iddiasız bir duruma düşürüldüğünü ifade eden Bahçeli, “Buna karşı, Başbakan Erdoğan iktidarı, bütün imkânlarını kendi ikbali, kendi kariyeri, kendi çıkarı için harcamakta; benden sonrası tufan mantığıyla hareket etmektedir. Böyle bir şahsiyetin bırakınız cumhurbaşkanı olmasını, bu yüksek göreve aday ve talip olması bile zuldür, zulmettir, milletimiz adına ziyandır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bazı çevrelerin Başbakan Erdoğan’ın tanıtım ve reklâm faaliyetlerini menfaat karşılığında üstlendiğini iddia eden Devlet Bahçeli, “AKP yalakası ve payandası çıkar odakları; hükümeti övmek, ihaneti parlatmak, hayasızca yürütülen algı operasyonlarına destek vermek gayesiyle koro halinde takdim ve tezahürat yarışına girmişlerdir. Aralarında yandaş medya gruplarının, anket şirketlerinin, satılık kalemlerin, özgürlük ve demokrasi kamuflajına sarılmış sözde aydınların bulunduğu malum çevreler, Başbakan’ın tanıtım ve reklâm faaliyetlerini menfaat karşılığında üstlenmişlerdir.” diye konuştu.

‘KUKLA ANKETÇİLER SÜRECİ MANİPÜLE ETMEK İSTİYOR’

İçinde sinsi senaryoların saklandığı, düzmece ve dayanaksız “kamuoyu yoklaması“ adı verilen anketlerle, milletin iradesinin bir kez daha çarpıtılmak istendiğini kaydeden Bahçeli, “10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanı seçimine çok az bir süre kala, Başbakan’ı şişirmeye, öne çıkarmaya, şimdiden kazandığını ilan etmeye görevli ve meraklı kukla anketçiler süreci manipüle etmek için her tezviratı tedavüle sokmuşlardır.” değerlendirmesinde bulundu.

‘ADAYLIĞI KESİNLEŞİNCE MERTÇE DİĞER ADAYLARLA AYNI ŞARTTA MEYDANLARDA OLMALI’

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığının 1 Temmuz günü açıklandığını hatırlatan Bahçeli, “Alnında 17-25 Aralık'ın çıkmayacak lekesi duran, kalbinde kin ve nefretin derinlere kazınmış izi bulunan, Cumhuriyet’in kurum ve kurallarına yapmadığı kötülük kalmayan Erdoğan şimdi cumhura baş olmak için yola çıkmıştır. Sanal açılış ve törenlerle cumhurbaşkanı seçim kampanyasını yürüten Başbakan, adaylığı kesinleşir kesinleşmez üzerinde taşıdığı zırhı çıkarmalı, mertçe, yüreklice, adilce diğer adaylarla aynı şartta meydanlarda olmalıdır.” şeklinde konuştu.

BAHÇELİ: ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI BİLE GAYRİ MEŞRU VE GAYRİ AHLAKİDİR

Bundan sonra tüm sorumluluğun Yüksek Seçim Kurulu’nda olduğunu kaydeden Devlet Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın sırtında 17-25 Aralık'ın kaldırılamayacak yükü vardır. Başbakan Erdoğan’ın geçmişine haram, hıyanet ve hezimet hâkimdir. Bu itibarla Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması şöyle dursun; adaylığı bile gayri meşru, gayri hukuki ve gayri ahlakidir. Yüksek Seçim Kurulu tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya derken, kast ettiğimiz işte budur. Nasıl ki milletvekilliği genel seçimine katılacak adaylar ince elenip sık dokunuyorsa aynısı cumhurbaşkanı adayı olan kişi ya da kişiler için de gerçekleştirilmelidir. Adı her türlü yasa dışı iş ve ilişkilere karışmış, yolsuzluklarla anılmış, terörle arasına çizgi çekememiş birisinin; taşıdığı veya talip olduğu görevi ve arkasındaki desteği ne olursa olsun meşruiyet ve inandırıcılığı sorgulanacaktır. Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığına adaylık vizesi alamayacak kadar şaibeli ve şüphelidir.” diye konuştu.

‘ADAYLIĞI YSK TARAFINDAN REDDEDİLMESİ LAZIMDIR’

Başbakan Erdoğan’ın aday olamayacak kadar kanunsuzluklara battığını, rüşvet ve yolsuzluğa gömüldüğünü iddia eden MHP lideri Bahçeli, “Şayet Türkiye bir hukuk devletiyse, şayet Türkiye’de adalet henüz ruhunu teslim etmemişse Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığının mutlaka, ama mutlaka YSK tarafından reddedilmesi lazımdır. Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan’ın adaylığına itiraz etmekte, aklanmadan, hakkındaki iddialardan dolayı yargı huzuruna çıkmadan cumhurbaşkanı adayı olamayacağını düşünmektedir.”

‘ERDOĞAN, BELGELİ VE İSPATLI SİYASİ MÜFTERİDİR’

Başbakan Erdoğan’ın belgeli ve ispatlı siyasi müfteri olduğunu söyleyen Bahçeli sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ 21 Haziran’da Fransa’da; çok çirkin, çok vahim, çok kaygı verici bir iddiada bulunmuş ve Diyarbakır’da bayrak indiren hainin ardında 'Pensilvanya, CHP ve MHP var' diyerek haddini, hududunu aşmıştır. Ancak bizzat kendisine bağlı güvenlik ve istihbarat birimleri bayrak düşmanı alçağın ‘Arap’ kod adlı PKK’lı olduğunu tespit etmiştir.”

‘ÖRNEK İSTENİYORSA SAYIN İHSANOĞLU’NA BAKILMASI YETERLİDİR’

“HDP Eşbaşkanı olan zatın bölücü terör örgütü PKK’yla bağ ve bağlantısı gün gibi meydandadır” diyerek Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığını da eleştiren Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin zirve makamına aday olacak her şahıs asgari müştereklerde buluşmalı; vasıflarının yanında temiz ve düzgün bir kafa yapısına da sahip olmalıdır. Buna örnek isteniyorsa büyük bir uzlaşmayla cumhurbaşkanı adayı olarak sivrilen Sayın Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na bakılması yeterlidir.” dedi.

‘BAŞBAKAN ÇOCUĞUN MASUM GÖZLERİNİ DEĞİL, BİLEZİKLERİN TADINI UNUTMADI’

Tarihteki tüm diktatörlerin ortak özelliklerinin Başbakan Erdoğan’da toplanıp, vücut bulduğunu ileri süren Bahçeli, yıllar önce bir kız çocuğun kendisine altın bileziklerini verdiğini anlatan Erdoğan için “Demek ki, Başbakan’ın altına, altın bileziklere düşkünlüğü daha o tarihlerde varlığını göstermiştir. Şu işe bakınız ki, Başbakan’ın; 20 yıldır gezerken, uyurken, otururken, bakarken, uçarken, kaçarken, kısaca her fırsatta bu küçük kız gözünün önüne gelmiştir. Acaba Başbakan villada para eritirken, yolsuzluk definesi, ihanet defilesi yolunda iktidar gücünü kötüye kullanırken, bu küçük kız çocuğunu gözünün önüne getirmiş midir? Başbakan meşhur oğluyla, telefonda telaşlı telaşlı soygun hasılatı hakkında konuşurken, bu küçük kız hiç mi aklına gelmemiştir? Yıllarca inançları sömüren, hissiyatları kanatan, sahte sözlerle insanlarımızı kandıran Başbakan’ın küçük kız çocuğunun masum gözlerini değil, aldığı bileziklerin tadını unutmadığı aşikârdır.” şeklinde konuştu.

‘HANGİ KARLI İŞE GİRDİ DE SERVETİ 1 TRİYON ARTIŞ GÖSTERDİ?’

Mal beyanında bulunan Başbakan Erdoğan’ın üç yılda artan mal varlığına dikkat çeken Bahçeli, “Buna göre serveti üç yıl içinde 1 milyon lira, eski parayla bir trilyon lira artış göstermiştir. Başbakan üç yıl içinde hangi yatırımı yapmış, hangi karlı işe girmiştir de serveti 1 trilyon lira artış göstermiştir? Vatandaşımıza vurmayan talih; Başbakan’ı, Bilal oğlanı, yandaş ve haramzade işadamlarını nasıl bulmuştur? Aklımıza takılan bir başka konu ise Başbakan’ın hiç mi evi olmadığıdır? Manşetleri süsleyen saray gibi villalar kimin üzerinedir, araziler, arsalar kimlerin geçici tapusunda gizlenmektedir?

‘BAŞBAKANIN İSRAİL DÜŞMANLIĞI ISMARLAMA BİR MİZANSENDİR’

İsrail’in Gazze’yi bombalaması konusunda ise Bahçeli, “Ramazan’ı idrak ettiğimiz şu günlerde Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’e Başbakan’dan herhangi bir tepkinin hala gelmemesi boşuna değildir. Çünkü Başbakan’ın İsrail düşmanlığı dönemsel ve ısmarlama bir mizansenin ve küresel senaryonun gereğidir. Nihayetinde Başbakan’ı besleyen, büyüten ve palazlandıran ana kaynaklardan birisi de İsrail’dir.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar