Bahçeli: Başbakan aday olacaksa, takvim başladığında derhal istifa etmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan Erdoğan şayet aday olacaksa, şayet bu konuda karar vermişse, cumhurbaşkanlığı seçim takvimi başlar başlamaz derhal istifa etmelidir.” dedi.TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, iktidarı...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Başbakan aday olacaksa, takvim başladığında derhal istifa etmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan Erdoğan şayet aday olacaksa, şayet bu konuda karar vermişse, cumhurbaşkanlığı seçim takvimi başlar başlamaz derhal istifa etmelidir.” dedi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, iktidarı sert sözlerle eleştirdi: “Hortumluyorlar, ‘Allah bes, baki heves, Allah bize yeter’ diyorlar. Hazineyi yağmalıyorlar, devletin kasasını boşaltıyorlar, ‘hamdolsun’ diyorlar. İhanet ediyorlar, başörtüsüne bürünüyorlar. İftira atıyorlar, hukuku siyasallaştırıyorlar, ‘kurban olduğum Allah verdikçe veriyor’ diyorlar. Milleti 36’ya ayırıyorlar, Kevser Suresi’yle ahkam kesiyorlar. Zulmediyorlar, imandan, ihlaslı olmaktan dem vuruyorlar. Sorarım sizlere, günahla sevap ne zaman yer değiştirdi? Şeytani emellerle rahmani duruş ne zamandan beri birbirine karıştı? Beytülmal’a el uzatanların, devlet malına göz koyanların ‘Gulûl suçu’ (zimmet suçu) işlediklerini söyleyip bunların cenaze namazını dahi kılmayan Efendimiz'i siyasete malzeme yapmak nasıl bir cürettir?”

Başbakan Erdoğan’ın uzatmaları oynadığını düşünen Bahçeli, “Sayın Gül’e de Çankaya’da son günlerini geçirmek düşmektedir. AKP’den gelen beyanatlar Başbakan’ın adaylığa iştahla ısındığını, ciddiyetle asıldığını, bir bakıma da karar verdiğini kanıtlamaktadır. Yine yandaş ve işporta mantığıyla çalışan kamuoyu araştırma kuruluşları algılar üzerinde oynamalar yapmak için neredeyse gün aşırı anket yayımlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini de değerlendirdi. MHP’nin kendi adayını çıkarmak için istişarelerini sürdürdüğünü belirten Bahçeli, “Başbakan Erdoğan şayet aday olacaksa şayet bu konuda karar vermişse cumhurbaşkanı seçim takvimi başlar başlamaz derhal istifa etmelidir. Başbakanlık makamıyla cumhurbaşkanı adaylığı ahlaken birlikte yürümeyecektir. Devletin imkanlarını kullanmak adil bir demokratik rekabetle uyuşmayacaktır. Bize göre cumhurbaşkanlığı siyasi inat meselesi haline getirilmemelidir. Bilhassa Başbakan Erdoğan Çankaya’ya çıkma hevesinden vazgeçmelidir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar