Bahçeli: Başbakan, 12 Eylül Referandumu'na 'evet' diyen herkesi kandırdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın HSYK'yı hedef haline getirdiğini belirterek, "Başbakan Erdoğan, 12 Eylül 2010 öncesinde ne demişse şimdi çiğnemiştir.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Başbakan, 12 Eylül Referandumu'na 'evet' diyen herkesi kandırdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın HSYK'yı hedef haline getirdiğini belirterek, "Başbakan Erdoğan, 12 Eylül 2010 öncesinde ne demişse şimdi çiğnemiştir. Referandum sürecindeki tüm sözleri yalan çıkmıştır. Başbakan Erdoğan 12 Eylül Referandumu'na ‘evet’ diyen herkesi kandırmış, yüz üstü bırakmıştır." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi. Türkiye’nin çok ağır bir gündemin içinde adeta işkence gördüğünü kaydeden Bahçeli, 17 Aralık’tan sonra Türkiye’nin ekonomik tablosu umut verici olmadığının fark edildiğini savundu. Enflasyona ve hayat pahalılığına işaret eden Bahçeli, “Geçtiğimiz bir yıl içinde sofraların vazgeçilmezi olan temel gıdalara zam, sağanak halinde yağmıştır. Başbakan’ın hayal satıcılığı, asılsız ve abartılı iyimserliği herhangi bir işe yaramamıştır. 2013 yılında patatesin fiyatı yüzde 110; kuru fasulyenin fiyatı yüzde 58,9; patlıcanın fiyatı yüzde 36,6; sivri biberin fiyatı yüzde 34,5; lahananın fiyatı yüzde 28,5 oranında artmıştır. 40 temel gıdada son bir yıllık fiyat artışı ortalama yüzde 16,2’dır.” diye konuştu.

"SON GELİŞMELER SICAK PARANIN YÖN DEĞİŞTİRECEĞİNE İŞARET EDİYOR"

17 Aralık operasyonu sonrasında yaşananlara dikkat çeken Bahçeli: şöyle konuştu: “Hukuk cinayetleri, hükümet bunalımı ve sistem krizi Türkiye ekonomisine ilave sorunlar getirmektedir. Ülkemize akan portföy veya doğrudan yatırımlar hukuk alanındaki travmalardan dolayı tedirgin ve panik halindedir. Son tehlikeli gelişmeler Türkiye’nin bağımlı olduğu sıcak paranın yön değiştireceğine işaret etmektedir.

Başbakan Erdoğan aziz milletimizi ateşe attığını ne zaman anlayacaktır? Dış borç patlamış ve 372 milyar 652 milyon dolar olmuştur. Başbakan ve bakanlarının sürekli tekrarladıkları ekonomik başarı hikayesi aslından klasik ve bu zihniyetle özdeşlemiş palavradan başka bir şey değildir. Türkiye, resmen tehlike sinyalleri veren ve kırılgan olarak gösterilen ilk beş ülke arasında sayılmaktadır. Ne üzücüdür ki, ekonomimiz kendi ayakları üstünde duracak beceri ve kapasiteden mahrumdur.

Başbakan, geçtiğimiz yılın haziran ayından bu yana sözde peşinde olduğu faiz lobisiyle aslında müzakere yapmış ve kaynaklarımızın buharlaşmasına seyirci kalmıştır. Türkiye, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin affedilemeyecek politikaları neticesinde sıcak paranın esiri; rantiyecilerin, ekonomik operasyonların, kredi saldırılarının, getirdiğinden daha fazlasını götüren simsarların, fırsatçıların, vicdansızların oyuncağı olmuştur.”

"AKP, HSYK'YI YÜRÜTMENİN EMRİNE ALMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI"

Türk milletinin iktidarın hesabını sandıkta göreceğini kaydeden Bahçeli, “MHP milletimize kaşıkla verip kepçeyle alan, vatan evlatlarının hakkını bakan evlatlarına peşkeş çeken, bacanaklardan yolsuzluk bacası inşa edenlerin kulağından tuttuğu gibi doğru Yüce Divan’a gönderecektir. Biz bu tarihi hesaplaşmaya hazırız.

Türkiye’nin toplumsal dokusu yara almakta, milli bünye hasar görmektedir. Devletin ana omurgası çatırdamaktadır. Ülkemizin şu günkü ortamında hukuk devleti ilkesi tahrip edilmektedir. İktidar, rüşvet ve yolsuzluk iddialarını örtbas etmek için 12 Eylül Referandumu'ndaki tutum ve beyanlarından tamamen sapmıştır. Bu kadar kısa süre içinde AKP’nin geri dönüş yapması, anayasal kurum olan HSYK’yı siyasi gayelerle yürütmenin emrine almak için düğmeye basması millet iradesini tanımayan otoriter mizacının bir sonucudur.

Başbakan Erdoğan, HSYK’nın, ‘Adli Kolluk Yönetmeliği’nin korsan değişikliğine gösterdiği direnç ve tepki nedeniyle hedef haline getirmiştir. 12 Eylül 2010 öncesinde ne demişse şimdi çiğnemiştir. Referandum sürecindeki tüm sözleri yalan çıkmıştır. Başbakan Erdoğan 12 Eylül Referandumuna ‘evet’ diyen herkesi kandırmış, yüz üstü bırakmıştır.

'Yetmez Ama Evetçi’ler, acaba bunu içine sindirecekler midir? ‘Bağımsız ülkücüyüz’ parolasıyla ortaya çıkarak evet kampanyasına ortak olanlar bunu gururlarına yedirebilecekler midir?” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar