Bahçeli: Barış ve kardeşlik Hz. Mevlana'nın mesajında saklı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "740’ıncı seneyi devriyesinde Hz.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Barış ve kardeşlik Hz. Mevlana'nın mesajında saklı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "740’ıncı seneyi devriyesinde Hz. Mevlana’yı rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Aradığımız ve ihtiyacını derinden hissettiğimiz barışın, kardeşliğin, uzlaşmanın ve birlikte yaşamanın Mevlana’nın ulvi mesajlarından çıkarılmak üzere saklı durduğuna yürekten inanıyorum.” dedi.

Bahçeli, Hz. Mevlana’nın Hakk’a yürüyüşünün 740’ıncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türk milleti tarih boyunca kutlu bağrından yetişen gönül insanları, arifler, pirler, erenler, manevi dehalar, hikmet sahibi büyük alim ve irfan burçları bakımından ziyadesiyle talihli olmuştur. Kalplerimizi yedi asırdır aydınlatan, ruhlarımızı yedir asırdır ısıtan, öğütleriyle, yol gösterici vasıflarıyla yedi asırdır bizlere manevi kılavuzluk yapanlardan birisi olan Hz. Mevlana sahip olduğumuz değerlerin başında gelmektedir.

Bugün Belh’den Konya’ya kadar gün be gün çınarlaşan bu büyük alimin, zamanın kalıplarına sığmayıp insanlığı tümüyle kavrayan bu yüksek ahlakın, vefatının, yani hasretle beklediği Rabbi’ne vasıl olmasının 740’ıncı yıl dönümüdür. Hz. Mevlana için ölüm, kavuşmanın ve hasret yangınını dindirmenin fırsat kapısıdır. Bunun için vefat gecesini yas ve matem anı olarak değil; ‘Düğün Gecesi’ olarak tarif etmiştir.

Hz. Mevlana surete, şekle ve görünüşe bağlanmamayı bize vasiyet olarak bırakmıştır. Benlikten kurtulmaya, kendini bulmaya, dışa değil öze bakmaya davet etmiştir. Suretten sıyrılarak manaya varılacağını, böylece Hakk’ın bulunacağını müjdelemiştir. Bu büyük gönül ve ilim kutbumuz, şekle ve benliğe kapılanların şeytanın izinden gidenler olduğunu ikaz ve önemle bildirmiştir.”

"SEN-BEN KAVGALARI ONUN DERGAHINDA ERİDİ"

Toplumsal parçalanma, bencillikler, dünyevi korkular, sen-ben kavgaları, menfaat düşkünlükleri, şehvet ve şöhret arayışlarının onun dergahında eridiğini belirten Bahçeli, Türkistan’dan Anadolu’nun dört bir yanına ulaşan gönül bağları, baş gözüyle değil de gönül gözüyle nazar eden manevi ateş onunla daha da kuvvetlenmiş, daha da körüklenmiştir.

Bize tek olmayla hayat ve rahat bulacağımızı, bu şekilde şifa ve şefaati elde edeceğimizi sabırla ve vakarla gösteren yine o büyük alim olmuştur. Bu duygularla düğün gecesinin 740’ıncı seneyi devriyesinde Hz. Mevlana’yı rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum.
Aradığımız ve ihtiyacını derinden hissettiğimiz barışın, kardeşliğin, uzlaşmanın ve birlikte yaşamanın Mevlana’nın ulvi mesajlarında çıkarılmak üzere saklı durduğuna yürekten inanıyorum.”


CİHAN

Yorumlar